Originally Posted by
roxette
sn.deniz43,
Kafama uzun zamandır takılan bir şey sormak istiyorum. Saçma sapan da gelmiş olabilir, ama gene de size soracağım.
TCMB rezervleri , ama canlı dövizden bahsediyorum , organize olmuş üst düzey bir çete tarafından teorik olarak soyulabilir mi? Ordan , 2 -3 kamyon şu adrese getirin bakayım gibi bir talimat ile , muhasebe kayıtlarında da gerekli ayarlamalar yapılması acaba teorik olarak mümkün mü?
Cem Uzan ın İmar bankasında , zamanında ikili kayıt sistemi tutularak (hem resmi hem gayriresmi) bankanın , dolayısıyla devletin bilerek zarara uğratıldığını net hatırlıyorum.
Merkez bankasına yapılan yasal döviz girişlerinin de (ihracat dövizlerinin %25 i, munzam karşılıklar , artık ne derseniz deyin herşey dahil) muhasebe olarak kayıtlarının bir şekilde iç edilerek canlı dövizin yok edilmesi gibi konular da dahil.
Merkez bankası kayıtlarının şeffaf , özet bilgilerin internet sitelerinde gözüktüğünü ben de biliyorum. Sormak istediğim , bunun teorik de olsa yapılabilirliği olası mıdır ?
Böyle bir şeyin yapıldığını iddia etmiyorum , kimseyi de suçlamıyorum. Ama ülkemizde olanlar ortada iken , insanın aklına gelmiyor da değil.
Aslında bilmek istediğim , şu şekilde bu kayıtların check kontrolu olduğundan böyle bir şey yapılamaz veya teorik olarak mümkün şekilde.
Yer İmleri