Originally Posted by
pit
Ülkemizde demokratik ve katılımcı yönetim isteyen hiçbir kesim yok maalesef. Tüm siyasi partilerin içerisinde o partinin otokrat liderleri var. Uzun yıllar kadroları değişmiyor.
Bu savaş özelinde de Rusları destekleyen öyle yazılar okudum ki sanki Ruslar dostane bir ülke, topraklarını ve halkını koruyan bir lider Putin. Ukrayna halkı yüzünü batıya dönmek istiyor, batıdan kastım daha çok demokrasiyi sindirmiş Avrupa ülkeleri. Çünkü bu halk yüzyılı aşkın süre Rus hakimiyetinde yaşadı. Artık Rusların dayattığı sistemi istemiyorlar. Rusların sistemi nedir? Başta bir otokrat, seçimle bile gitmemesini sağlamış, siyasi bağlantılarıyla zenginleşmiş bir oligarşik yapı, gelir dağılım adaletsizliği, baskıcı bir tek sesli yönetim, muhalefet partililer tutuklanıyor, sürgün ediliyor hatta zehirlenebiliyor.
Ukrayna'nın şuan başında olan yönetim de halen Rus sistemine benzer hareket ediyor. Oligarşi orada da yoğun ama dediğim gibi halk bir şekilde AB ye girerek bu kötü gidişi tersine çevirmek istiyor. AB ye girseler de kolay mı tabiki zor. Uzun yıllar otoriter yapılarla yönetilen ülkelerde kurumlar yok olduğu için yeniden inşa edebilmek de zor bir yol. Ama mutlak yol güçlü liderlerle yönetilmek değil güçlü liderliğe ihtiyaç duymayacak güçlü sistemler kurmak bence. Bu konuyu ülke nüfusunun enaz %60 ına anlatamayız.
Cok haklısıniz üstadım... seviklerinizle birlikte saglikli mutlu gunler dilerim saygilar
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri