Sayfa 800/883 İlkİlk ... 300700750790798799800801802810850 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 6,393 - 6,400 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

Alıntı Originally Posted by doxa Yazıyı Oku
    Avrupada tuketici davranışında enflasyon etkisini tahmin etmek zor. Yanlız fed faiz artışlarına ecb nin ayak uydurmayacak olması usd/eur paritesini 1,07 lere getirdi, 1 olur mu deniyor. Bu durum türkiye ihracatı için olumsuz, vesbe için de olumsuz usd ile maliyetlenip euro ile satıyor diyebiliriz.
    İthalat yapan bir firmadayım. İngiltere ve Finlandiya' dan Euro ile ürün getiriyoruz.
    Ürünlerin üretimi $ endeksli.

Dönemlik fiyat anlaşmalarına her zaman "parite" şartını koyarlar. Mesela fiyat listesini yayınlıyorlar ve 1,10 parite altına düşerse yeniden değerleme yapılacağını belirtirler. Zira son bir yılda iki defa %6 oranında zam yaptılar sattıkları ürünlere.

Bu nedenle bizim ihracatçıların pariteden çok etkilendiklerini düşünmüyorum. Euro ile üretip-satan rakipleri varsa tamam ama hem beyaz eşyada pazar lideriyiz hem de dolar bazlı maliyeti olmayan sektör yok ki. Bu nedenle rahatlıkla zam yapabileceklerini düşünüyorum.

2. Vesbe, vestel ticaret a.ş ye satıyor. Sattığı firma ilişkili taraf olduğu icin Kurumlar vergisine göre bir satış yöntemi belirlemesi ve bu yöntemi 3 yıl değiştirmemesi gerekir.

Yöntemler

1. Maliyet + yöntemi. Bu yöntem uygulanıyorsa maliyetlerdeki artışta kar marjı değişmez. Maliyet artışında vestel ticaretin karı düşer, maliyet azalisinda vestel ticaretin karı artar.

2. Kar paylaşım yöntemi. Bu yöntem uygulanıyorsa maliyet artış ve azalışları iki firmaya da artı ve eksi yazar.

3. Mukellefce belirlenen yöntem. 8sin özelliğine göre belirlenir ki bunu maliyeye açıklaması gerekir, uygulaması zordur.

Vesbe ilişkili taraf işlem raporu yayinlamadigindan (ya da ben gormedim) hangi yöntemi kullanıyor bilmiyoruz. Brüt satış kar marjı yillardir 15-17 ler civarı gitmiş. Muhtemelen 1. Yöntemi kullanıyorlardır.

Normal şartlarda maliyetlerdeki artıştan ve pariteden etkilenmemesi lazim. Doğrudan etkilenen vestel ticaret olmali.

Pazar zorlukları nedeniyle Bir ihtimal kar marjlarina ayar vermek zorunda kalabilirler (yöntem değiştirmek gibi) ve bunu da maliyeye açıklayabilirler.

Belki bana meydanı boş buldun atip tutuyorsun diyebilirsiniz. Ama yine de aracı kurumların basma kalıp sözlerinden iyidir. Bir bakış açısı olarak dikkate alabilirsiniz.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

3. Her ne kadar bazı arkadaşlar tuzcu ya kızsa da, tahta da işlem yaparken vestel de vesbe de daha iyi fiyatlanıyordu, tahta yapıcının önemi anlasılmıs oldu.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Her ne kadar bazı arkadaşlar tuzcu ya kızsa da, tahta da işlem yaparken vestel de vesbe de daha iyi fiyatlanıyordu, tahta yapıcının önemi anlasılmıs oldu.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Aynen tuzcunun mekanı cennet olsun , Allah yardımcımız olsun . Yeni bir tuzcu nasip etsin bize mübarek gün .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. https://www.dunya.com/sektorler/beya...-haberi-656250

Ereğli konusunda yazmıştım buraya da yazayım

İlgili kişi abartılı ağlamış. Şu an dünyada en ucuz yassı çelik bizde(Çin ve Rusyayı saymazsak). Hindistanda iç tüketim hızlandığı için ihracat fiyatları da artı.

Ayrıca talep/tüketim azaldığı için yassı çelik fiyatlarının gidişini nasıl görmüyor? Vestele pahalıysa rakibine de pahalı o malzeme. Üstelik sen üretimde dünyada ikinci sıradasın. Alım fiyatların daha iyidir. Ya da güzel pazarlık yapamıyorsunuz sayın başkan!!!

AB ve güneykoreye antidamping uygulanırsa maliyetleri %16 artarmış. Yuh. Demir çok pahalı diyen müteahhit gibi oldu bu....

Bizi gerileten konu çelik değil. O fasıl geçti. Artık çelik fiyatları düşüyor.

Bizi yoran konular;

- Eur/Usd paritesi çok düştü (5 yılın en düşüğü). Sektörde dünya ikincisiyiz ve inşallah parite düştükçe zam yapma gücümüz vardır.

- Avrupa baya baya resesyon ve hatta stagflasyona gidiyor. Enflasyon arttıkça avrupada muhtemelen ihtiyaçlar erteleniyor.

8.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Bizi gerileten konu çelik değil. O fasıl geçti. Artık çelik fiyatları düşüyor.

Bizi yoran konular;

- Eur/Usd paritesi çok düştü (5 yılın en düşüğü). Sektörde dünya ikincisiyiz ve inşallah parite düştükçe zam yapma gücümüz vardır.

- Avrupa baya baya resesyon ve hatta stagflasyona gidiyor. Enflasyon arttıkça avrupada muhtemelen ihtiyaçlar erteleniyor.
    Siz parite konusunda endişeli degildiniz ama olay ciddilesmeye baslayinca sizi de endişelendirdi galiba.

Bana göre benim bir önceki paylaşımındaki bilgileri dogru carsayarsak tüm bu maliyet artışları ve parite konusu vesbe nın konusu olmasa gerek. Pazara muhatap olan vestel ticaret a.ş olduğu için onun problemi. Eğer kar paylaşım yöntemi uygulanmiyorsa böyledir. Gecmis marjlara bakinca maliyet + kar yontemi uygulandigini dusunuyorum. Bana gore Vesbe yi etkileyecek konu satış âdetleridir, dolayısıyla avrupa pazarının durumudur.

Sayfa 800/883 İlkİlk ... 300700750790798799800801802810850 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •