deveci armudu yada salihli kirazının bu hesapta olduğunu sanmıyorum
yalnız evi veya arabası olmayana fakir denmez demekte çok mantıklı değil adama babadan bi ev kalmış yada kredi ile ev almış aylık geliride 8.000.000 tl olan adam açlık sınırının üstünd eolur ama yoksuldur geliri yoksul sınıfına uyar 4 kişilik bi ailede kişi başı 2.000 tl gelire iyi para diyorsan aynı zihniyette devam et
cümle neydi insanca yaşamaktı
senin insanca yaşamdan anladığın herşey dahil kişi başı 2.000 tl ise fazla söylenecek bi şey yok yaşamaya devam et
bir halt olacağı yok.
Evli dört çocuklu bir ailenin dışarıda salaş bir mekanda iftar yemeği 1200 TL tutuyor .
Geriye kaldı 15800 TL demektir .
Kişisel tecrübem ;
Ayda 1000 USD ile geçin kalanı ile birikim yap...Ev araba işini halledince (ilk 10 yıl) gelenin dibine vur şeklinde yaşam çok keyif verici olur...
Şahsen ben ilk 10 yıl gelenin dibine vurdum , sonra araba ve evi borsadan hallettim![]()
Şimdi çalışmadan ortalama 1000 usd gelir var ama inanın yetmiyor a.q ...Çocukların hepsi öğrenci , 1 yıl sonra birini mezun edersem ve 8-9 kağıtta emekli maaşı bağlatabilirsem eskisi gibi olmasa da rahatlarım .
Gençlere tavsiye ilk 10 yıl yığabildiğiniz kadar para yığın a.q, Hisse ,eurobond altın ne alabiliyorsanız alın...
Yer İmleri