çoğunluk isgyo da anlaşılan;
benim bugün stress yaptığım sebeplerden biri de grafiğe baktığımda
üst üste yaptığı tabanlardan sonra kağıt kendine bir çıkış trendi yaptı ama bu trend kırılacak gibi duruyor
çıkış trendinin desteğinde şu an
bazı saatlik kapanışlar desteği ihlalleri de son saatlerde yoğunlaştı.
formasyon olarak ters bayrak görünümü göze çarpıyor.
desteği kırarsa çok kişini canı yanar.
yok eğer yukarı gidecekse gapleri kapata kapata zıplaya zıplaya gidebilir.
o zamanda teminat tamamlamaktan canımız çıkacak.
![]()
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
burada bir yanılgı var. yükselen veya düşen piyasa dediğiniz sizin o anda o an için sübjektif olarak algıladığınızdır sadece. 30 saniye sonra ne olacağını bilemezsiniz ki ? onun için eğer spot alıp vadeli satarak belli bir getiriyi fikslemek maksadı ile işlem yapılacaksa bu viop ve spotta eşanlı olmalı. diğer türlü olunca bu trade tarafına kayar orada getiri de olabildiği gibi götürü de olur.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
tabi ki eş zamanlı olmalı mümkünse ve 30 sn değil tuşa basarken geçen süre içinde ne olacağını bilemeyiz. ama eş zamanlı yapma imkanı yok ve anlık bariz bir trend söz konusu ise ihtimal havuzunda çok çok ufak da olsa leh ya da aleyh yönünde fark oluşacaktır düşüncesiyle yazdım. daha doğrusu sordum. bir şey iddia edecek durumda değilim. öğrenmeye çalışıyorum. öğrenirken de beyin jimnastiği yapıyorum![]()
Hocam yükseleni düşeni bilebilsek arbitrajla niye uğraşalım
Ha denemedim mi denedim ama tersi pis oluyor, diğer pozisyonlardan aldığınız getiriyi de götürüyor bazen
tavsiye etmem kesinlikle
Yeri gelmişken bir anımı anlatayım:
Malum isgyoda arbitraj pozisyon açtık, ama namussuz sürekli artıyor.
Teminat tamamlamak için naktim olmasına rağmen canımı sıktığı için bazı pozisyonları kapatmak istedim.
11 Nisan akşamı short tarafını kapattım ama yarın sabahtan %1-2 yukardan satarım diye spottaki hisseleri bıraktım.
3 aydır soluksuz artan hisse sırf ben long oldum diye düşmez heralde dedim.
Ne oldu...Sabah hisse taban serisine başladı
Allahtan çok ufak bir miktardı ama o bile koydu yani
Yer İmleri