Originally Posted by
ActuallyMelik
20 Aralıkta hükümetin akıllara zarar dolar hamlesinden sonra burada çok kişi, özellikle yabancı fonlardan çok darbe yedi. TEFAŞ grafikleri de zaten açıkça gösteriyor: 20 Aralıkta öyle dik iniş var ki Everest'ten yuvarlasanız fonları o kadar olur. O zaman anlaşıldı ki, fon yöneticileri, pek bir şeye kafa yormuyorlar, sadece dolara bağlamışlar her şeyi, o yükseldikçe fonlar da yükseliyor. Ondan sonra herkes pür dikkat doları takip etmeye başladı.,
Emlak da aynı arayışın bir sonucu. Artık burada amaç fonla para kazanmaktan çıktı, ortam paramız için "survivor" yarışmasına döndü.
Açıkçası (şahsi fikrim tabi) fonlarda (bi süreliğine) tartışılacak bir şey göremiyorum. Bugün ABD borsaları, onlarla birlikte Bitcoinler çöktü. Doların biraz olsun yükselişi belki keskin düşüşü biraz törpüler, Borsa da teklemeye başladı.
Yani burada bazı arkadaşların dediği gibi bu ülkede ne oluyorsa, dolara bağlı oluyor galiba.
Ben on yıl gibi bir süre biçtiğim için kafayı takmamaya çalışıyorum; ama ben bile bu sinir bozucu ortama kayıtsız kalamıyorum. Daha kısa vadeli olsa ana baba küfrediyordum belki.
Yer İmleri