Originally Posted by
ActuallyMelik
20 Aralýkta hükümetin akýllara zarar dolar hamlesinden sonra burada çok kiþi, özellikle yabancý fonlardan çok darbe yedi. TEFAÞ grafikleri de zaten açýkça gösteriyor: 20 Aralýkta öyle dik iniþ var ki Everest'ten yuvarlasanýz fonlarý o kadar olur. O zaman anlaþýldý ki, fon yöneticileri, pek bir þeye kafa yormuyorlar, sadece dolara baðlamýþlar her þeyi, o yükseldikçe fonlar da yükseliyor. Ondan sonra herkes pür dikkat dolarý takip etmeye baþladý.,
Emlak da ayný arayýþýn bir sonucu. Artýk burada amaç fonla para kazanmaktan çýktý, ortam paramýz için "survivor" yarýþmasýna döndü.
Açýkçasý (þahsi fikrim tabi) fonlarda (bi süreliðine) tartýþýlacak bir þey göremiyorum. Bugün ABD borsalarý, onlarla birlikte Bitcoinler çöktü. Dolarýn biraz olsun yükseliþi belki keskin düþüþü biraz törpüler, Borsa da teklemeye baþladý.
Yani burada bazý arkadaþlarýn dediði gibi bu ülkede ne oluyorsa, dolara baðlý oluyor galiba.
Ben on yýl gibi bir süre biçtiðim için kafayý takmamaya çalýþýyorum; ama ben bile bu sinir bozucu ortama kayýtsýz kalamýyorum. Daha kýsa vadeli olsa ana baba küfrediyordum belki.
Yer Ýmleri