Doðru hatýrlýyorsunuz. Ama ben trade eden birisi olarak sürekli piyasayý ölçerim. Misal ; borsanýn düþeceðini ( en fazla 2 hafta ) bilerek , önceden bir kenara not ettiðim hisseleri dibine geldikçe alýrým. Her tepki yükseliþinde % 3 - 5 kazandýðýmda çýkarým.
Yani benim olayým sürekli vur kaçtýr. Fonlarda da bir ara TI3, HVS gibi % 5-10 alýp çýktým. Ýþte o zamanlar yazmýþtým bahse konu yazýlarý......... Burada amacým ( amacýmýz ) bilgi paylaþmaktýr. Hepimiz küçük yatýrýmcýyýz sonuçta. Herkese bol kazançlar...
Mesela þu an döviz topluyorum. Sabýrla ekran baþýnda bekleyerek nöbetçi vurucu dövizin kafasýna balyozu vurduðu anda dökülenleri toplamaya çalýþýyorum. Sonuçta dövizde de % 10 bekliyorum. Hedefime geldiði anda vereceðim. Zaten otomatik sat emirlerini girerim. Gece uyurken terse gelmemek için hedef üzeri fiyatlar girerim. Tüm bunlar beni baðlar. Hiç kimse için al-sat, yatýrým tavsiyesi olamaz. Uzman kuruluþlardan yardým alýnýz.
Sýk sýk çayýný içtiðim emlakçý arkadaþlarla dün konuþtuðumda ; Daire satmak için gelen ev sahiplerinde artýþ var dediler. Misal ; bu daire için 900 bin fiyat çekelim ama kesin alýcý olacak adamý kaçýrmadan 800 e kadar verelim diyenler varmýþ. Sebebi ise , dövizin çok yükseleceðini düþündüklerinden hemen nakite dönmek , döviz almak istiyorlarmýþ. Ýnsanlar da sürü psikoljisi önemlidir. Piyasa böyle oluþuyor. yatýrým tavsiyesi deðildir. Sizlerde çevrenizde olan biteni yazýnýz.
Son düzenleme : ressam; 07-05-2022 saat: 22:43.
https://www.youtube.com/watch?v=GfBQnPQG-rU Tuncay Turþucu ' nun güzellemelerini izleyenin ruh halini düþünün...
Ýþte bahsettiðim öven - kötüleyen tipler..... Bu arkadaþ aracý kurum yetkilisi. Elbette hisse tavsiye edecek. Komisyon kazanacaklar ki maaþlarýný alsýnlar. Döviz, altýn vb. den kazançlarý olmaz. Fon - hisse vb. güzel komisyonlar kazanýyorlar. Ben bile aracý kurumuma 3 yýl önce aylýk 12 bin tl. komisyon kazandýrýyordum. Þimdi artýk hesaplamýyorum, oranlarý iyice aþaðý çektirdim.
Döviz ve altýnda ise maliye güzel vergi topluyor. Aslýnda FX gibi yerlerde al- sat makaslarýný iyice düþürseler ; insanlar gün içinde bile 2-3 defa iþlem yapabilir. Böylece her iþlemde binde 2 vergi hazineye gider. Diðer türlü kayýt dýþýna akýyor.
bilanço , gelir tablosu , özkaynak deðiþim tablosu , nakit akýþ tablosu , fon akýþ tablosu ve diðer tablolara bakmak da yetmez. kap haberlerini takip etmeniz gerekir. kap haberleri de yetmez kap' a düþmeyen þirketle ilgili yöneticilerin açýklamalarýný falan filan da aktif takip etmeniz gerekir. mesela ereðli gibi bir þirketse sadece ereðliyi takip de yetmez , hammadde fiyatlarýný takip etmeniz gerekir , rakip firmalarý , pazarýn durumunu falan filan þantirifinton.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
tunçay aracý kurum yetkilisi deðil ki þu an. baðýmsýz takýlýyor. ayrýca dürüst ve son derece iyi niyetli efendi bir yurt paydaþýdýr.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer Ýmleri