Sayfa 533/1312 İlkİlk ... 334334835235315325335345355435836331033 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 4,257 - 4,264 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Ben imarlı arsama ev yaptırmak için belediyeye projeyi verdim
    0,99 krediyi bizlerede verseler, kredi için illaki müteahitin veya ev sahibinin pençesine düşmekmi gerekiyor.
    Şu an ziraat kredi veriyor ancak inşaat %70 seviyesine gelince diyor, faiz ise 1,29

2. Artık geri dönülemez bir eşik aşıldı. Tüm şehirlerde bombaların patladığı dönemde ben de maalesef gayrimenkul portföyümü yarıya indirmiştim. Nakit kraldır söylemi bu defa geçerli olmadı. Sattığım yerleri şu an yerine koymam imkansız. Ufak tefek telafi etmeye çalışıyorum. Dün bir yabancıdan konut aldım. Almış dekore etmiş kar koyup satıyordu. Türkiye için durum artık şu; Bölgedeki halen yaşanabilir tek ülke. Yaşam standartı ortadoğu ile o kadar farklı ki, ortadoğuda becerebilen tüm aileler bir ayağını buraya koymaya başladı. Gelen bir aile tüm yakınlarını etkiliyor. Yerleşen göç eden paralı bir kesim var ve bunlar uyum sağlıyor. Hatta mültecilerden bizden çok sikayetçiler. Bu kesim zaten kendi ülkesinde mal varlığı olan kesim. Önce tek ev alıyorlar. Sistemi öğrenince ve primi görünce ülkelerinde kalan diğer mülkleri satıp başka evler alıyorlar. Hükümet değişse bile bu kesimin önüne bir engel konacağını düşünmüyorum. Ancak vatandaşlık şartları ağırlaşır ya da ev alana süresiz oturum verilir sadece.

Şu an tanıklık ettiğim bir iki örnek : Parası olan yabancılar İstanbul merkezi semtlerini sokak sokak biliyor. Konut alıp kiraya veriyorlar. Tanıştığım bir aile evlerimi artık Türklere kiraya vermeyeceğim çünkü ödeme güçleri yok dedi. Genelde yabancılara veriyorlar ve usd üzerinden kiralıyorlar. Deprem riskinden korkmuyor musunuz dedim. Deprem olsa yatırımın bir riski yok artıya geçeriz çünkü iskansız yer çok, deprem olsa yıkılsa, mecburen iskanlı bir yer olacak,sıfırlanacak ve daha değerli olacak dediler. Bizim haklı olarak bunalıma girdiğimiz Ülke düzeni, hala bir çok insana göre cennet gibi geliyor. Hala kredi ile alabileceğim yer bakıyorum ama imkansıza yakın. Bir şekilde sistem sizi proje konuta yönlendiriyor. Başka türlü ciddi oranda kredi kullanmak mümkün değil gibi.
    'Piyasa analizi sadece kendi pozisyonunu empoze etmektir' Şant Manukyan

3.  Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Konut alımında bir başka sıkıntı EMLAKCI mafyası
    Alım satım komisyonu acil binde 1 e
    Kira komisyonu 4/1 e indirilmeli
    Kazanamıyorum diyen kapatsın dükkanını, zaten çoğu ek gelir olarak yapıyor dokunmaz

1-2-3 milyon evler artık normal fiyatlar, bir satıştan 80-100 bin TL ne vicdana ne ahlaka uygun değil, o parayı kazanmak İçin işçisi, çiftçisi 1 yıl eşşek gibi çalışıyor, bu kadar beleş para olmamalı

Tabi vatandaşta ayrı garip, acil paraya ihtiyacı olmayan hiç kimse arabasını galericiye götürmüyor, kendisi satıyor. Konu ev olunca emlakçıya koşuyor !!
    Koy internete kendin kiraya ver veya kendin sat, Sen ev alırken veya kiralarken emlakçıya komisyon ödemek hoşuna gittimi ki aynı şeyi senden alana yapıyorsun
    3.000.000 TL'lik ev. Binde 1 alacak olsalar. 3.000 TL yapıyor. Kendi maliyetleri sitelerde ilan çıkmak, araç akaryakıt giderleri v.s. 1.000 TL masraf yapsalar. 2.000 TL kalıyor. 1 evi satmak için, ortalama 2 emlakcı komisyon alıyor. markalı yerlerde bu 3-4'e bölünüyor. 2ye bölünse 1.000 TL yapıyor. 1 ev için 10 kişiye gösterseler, 40 kişiyle konuşsalar, ciddi de zaman harcıyorlar.

Ev başına 1.000 TL kazansalar. Dükkan kiraları, faturalar, vergiler. Ayda 10.000 TL Maliyetleri olsa, Ayda 15.000 TL de ceplerine kalacak olsa, ayda 25 ev satarlarsa, anca kazançlı cıkıyorlar. Sizin mantıgınıza göre her gün 1 ev satmak zorundalar.

Sanırım kaba etinizden salladınız...

4. Nebati: Konut sektörüne yönelik 3 paket ile hem konut arzını artırıyoruz hem de vatandaşımızın uygun maliyetle konut almasını sağlıyoruz -a para

5. 13.05.2022 15:33:18 nebati: Konut sektörü paketleri açıklanmadan tüm veriler alındı, satış fiyatları ve ilanlar tespit edildi, paketler açıklandıktan sonra fiyat artıranlar belirlendi-a para

6.  Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Artık geri dönülemez bir eşik aşıldı. Tüm şehirlerde bombaların patladığı dönemde ben de maalesef gayrimenkul portföyümü yarıya indirmiştim. Nakit kraldır söylemi bu defa geçerli olmadı. Sattığım yerleri şu an yerine koymam imkansız. Ufak tefek telafi etmeye çalışıyorum. Dün bir yabancıdan konut aldım. Almış dekore etmiş kar koyup satıyordu. Türkiye için durum artık şu; Bölgedeki halen yaşanabilir tek ülke. Yaşam standartı ortadoğu ile o kadar farklı ki, ortadoğuda becerebilen tüm aileler bir ayağını buraya koymaya başladı. Gelen bir aile tüm yakınlarını etkiliyor. Yerleşen göç eden paralı bir kesim var ve bunlar uyum sağlıyor. Hatta mültecilerden bizden çok sikayetçiler. Bu kesim zaten kendi ülkesinde mal varlığı olan kesim. Önce tek ev alıyorlar. Sistemi öğrenince ve primi görünce ülkelerinde kalan diğer mülkleri satıp başka evler alıyorlar. Hükümet değişse bile bu kesimin önüne bir engel konacağını düşünmüyorum. Ancak vatandaşlık şartları ağırlaşır ya da ev alana süresiz oturum verilir sadece.

Şu an tanıklık ettiğim bir iki örnek : Parası olan yabancılar İstanbul merkezi semtlerini sokak sokak biliyor. Konut alıp kiraya veriyorlar. Tanıştığım bir aile evlerimi artık Türklere kiraya vermeyeceğim çünkü ödeme güçleri yok dedi. Genelde yabancılara veriyorlar ve usd üzerinden kiralıyorlar. Deprem riskinden korkmuyor musunuz dedim. Deprem olsa yatırımın bir riski yok artıya geçeriz çünkü iskansız yer çok, deprem olsa yıkılsa, mecburen iskanlı bir yer olacak,sıfırlanacak ve daha değerli olacak dediler. Bizim haklı olarak bunalıma girdiğimiz Ülke düzeni, hala bir çok insana göre cennet gibi geliyor. Hala kredi ile alabileceğim yer bakıyorum ama imkansıza yakın. Bir şekilde sistem sizi proje konuta yönlendiriyor. Başka türlü ciddi oranda kredi kullanmak mümkün değil gibi.
    Sanırım siz 2015 yılında sattınız evleri, o dönemde satılan evleri 2019da x2 tane olarak yerine koyabilirdiniz ama siz dipte iken değil tavanda iken almaya çalışıyorsunuz.

7. NEBATİ: KONUTTA ASTRONOMİK FİYAT ARTIŞI YAPANLARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ - BLOOMBERGHT.COM

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ FİNANSAL KURUMLAR BİRLİĞİ 10. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINDAKİ KONUŞMASINDA "ENFLASYONLA MÜCADELEMİZ TOPYEKUN OLDUĞU SÜRECE BAŞARIYA ULAŞACAKTIR" DEDİ. NEBATİ KONUT DESTEKLERİ SONRASI ASTRONOMİK FİYAT ARTIŞI YAPANLARA GÖZ YUMMAYACAKLARINI SÖYLEDİ
    HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ FİNANSAL KURUMLAR BİRLİĞİ 10. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA KONUŞTU. NEBATİ EKONOMİYE DAİR GENEL DEĞERLENDİRMESİNDE "VERİLER BÜYÜMENİN 2022 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE YILLIK OLARAK YÜZDE 6-7 ARASINDA GERÇEKLEŞECEĞİNE İŞARET EDİYOR" İFADESİNİ KULLANDI.

ENFLASYONLA MÜCADELE KAPSAMINDA PAYDAŞLARIYLA ÇALIŞMALARI YÜRÜTTÜĞÜNÜ KAYDEDEN NEBATİ "ENFLASYONLA MÜCADELEMİZ TOPYEKUN OLDUĞUMUZ SÜRECE BAŞARIYA ULAŞACAKTIR. FAHİŞ FİYAT, FİYAT MANİPÜLASYONU VE STOKÇULUĞA ASLA İZİN VERMİYOR VE GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİ ALMAYA DEVAM EDİYORUZ. ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE HALKIMIZIN ALIM GÜCÜNÜ ESKİSİNİN DE ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ" DEDİ.

"ASTRONOMİK FİYAT ARTIŞI YAPANLARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ"

KONUT SEKTÖRÜNE YÖNELİK AÇIKLANAN PAKETLERLE İLİLİ OLARAK NEBATİ "HEM KONUT ARZINI ARTIRIYORUZ, HEM DE VATANDAŞIN UYGUN FİNANSMANLA KONUT SAHİBİ OLMASINI SAĞLIYORUZ." DEDİ. NEBATİ BU ADIMI ASTRONOMİK FİYAT ARTIŞLARIYLA SUİSTİMAL ETMEYE ÇALIŞANLARA GÖZ YUMMAYACAKLARINI KAYDETTİ.

BLOOMBERGHT.COM İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANAN SÖZKONUSU HABERE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ:
    https://www.bloomberght.com/nebati-a...acagiz-2306400

8. Nebati nin çaıklamasını ciddiye alıpta paylaşmak ne bileyim ciddi vakit israfı

Sayfa 533/1312 İlkİlk ... 334334835235315325335345355435836331033 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •