Finlandiya'lılar bizim dilimizden anlar mı acaba, ulusal varlık fonu vs var ise Tükiye'ye destek olmanız lazım diye birileri fısıldamalı.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Dövizini bozana evin yarısı %0,89 faizli dendi, ev fiyatları artınca o plan suya düştü.
Ev alan hülle yapıp kendi evini alır.
o kadar yırtınılıyor ki döviz için...
demezler mi eylülden aralık ayına kadar bağıra bağıra dövizi zıplattın .. hem de her gün konuşarak .. ve sonra bütün rezervi ( ekside olan) tükettin. şimdi de toplamaya çalışyorsun. yaaa bu nasıl iş .. biz ne zaman böyle olduk.. hep böyle miydik.. sanki bu kadar da değildik.. kafa yapısı olarak ..
Bir haftalığına döviz fiyatı %20 artırılır ise belki bozan olur. Ya da dövizi aldığı en yüksek fiyata faiz işletip de bir seferliğine dövizi bozabilirsin diye bir uygulama da olabilir. Değişik değişik uygulamalar olabilir.
Sorun yapısal; başta satacak yükde hafif, pahada ağır, işçiliği yüksek ürünümüz pek yok. Halka açılan 2 tekstil şirketi batılı moda devlerinin tedarikçisi olmak ile övünüyordu. Çoğu sektörde işçiler bedavaya çalışsa yine de çok bir avantaj yok.
Bence savunma sanayi şu an için avantajlı ürün kolu, tecrübe olmadan üretilenler sahada işe yaramıyor olabilir.
Yer İmleri