Sayfa 323/1122 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423823 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 2,577 - 2,584 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bence adamları kıskanıyorlar. Bulamadık şöyle köfte bi iş modundalar
    [emoji23]

Almanya bizi kıskanıyor gibi olmuş.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu enflasyon/zam sarmalının sonu kötü bitecek.

Arkadaşın işyerinin mal sahibi kirayı 3 katına çıkarmak istemiş. Mal sahibi ısrar ederse kapatıp gidecem diyor.

Mal sahibi sen çıkarsan şimdi istediğim zamlı miktarın bile iki katına kiraya verebilirim demiş. Uçuyor gibi geldi bana ama olur mu olur, ona da yapamazsın diyemiyorum şimdi.

Benimkinden henüz ses yok. Ağustos'ta görürüz bakalım.
    Kiralanan dükkan var mı çevrenizde öne göre şimdiden düşünmenizde fayda var .

Bazı bölgelerde bu sene pandemininde bitmesi ile dolar bazlı bile 2.5 katladı .

Yani 4000 TL olan yer şu anda yirmi bin veren hazır ama kiralık işyeri yok .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    35.5
    Gönderi
    577
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Borcu nasıl çıkarttı tazminat mı istedi. Neye dayanarak borç çıkartılır
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bizim kapıcının avukatı kapıcının oturduğu ve kira alınmayan dairenin kira bedelinin aslında kapıcının brüt maaşına eklenmesi gerektiğini daha sonra da kapıcının net maaşından kira bedelinin ödenmesi gerektiğini iddia edip geçmiş 20 yılın aylık kira bedeli kadar brüt maaşı artışını ve net maaş farkını istemiş.

Ayrıca kapıcıya bedelsiz kiralanan dairenin gelir vergisinin ödenmediği için maliye bakanlığına,

Brüt maaşının eksik yatırılması ile oluşan gelir vergisi kaybı için de vergi dairesine

Eksik gösterilen brüt maaştan dolayı emekli olduğunda alacağı emekli maaşının düzeltilmesi için SGK'ya

ihbarda bulunmuştu.
    Başkanım aynen rxpu üstadın dedigine benzer oldu,birde akıl hocaları var bunların birbirini ayartıyorlar,avukata danışıp açık bulup gelsin davalar.

5. Buna benzeri durumlar işyerlerinde çok yaşanıyor. Kapıcılara özel değil. Yukarıda Sn. Dudu da demiş aynısını katılıyorum. İnsanlara iş yaptırabilmek, yönetebilmek ölüm.

İş kurdum patron oldum artık ben otururum elemanlarım çalışır diye hayal kurmayın yok öyle bir şey.

İşe eleman almak dert, aldıktan sonra çalıştırabilmek dert, anlaşamayınca çıkartabilmek dert. Adam kendisi çıkar defolur gider beni kovdun tazminatımı ver der. Ters de çıkamazsın çünkü illa atılmayan bir imza ödenmeyen bir fazla mesai bulur buluşturur ağzına eder. Ne isterse verirsin ki defolsun gitsin diye sırf.

6. Apartmanlarda kimse yönetici olmak istemez genelde...
    Çok paydaşlı işyerlerinde ve Kerhen yapılan yöneticilikte işçi-kapıcı patron baskısını hissetmez, takmaz.
    Apartmanlarda dominant bir kişi yönetici olur, genelde kendi kafasına göre yönetir.
    Diğerleri de bu bizim işimize koşturuyor diye ses çıkarmazlar, hatta desteklerler.
    Bunları görüp ya sineye çekersin ya da lanet olsun deyip olanağın varsa müstakil eve geçersin.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bizdeki is ahlakini dusundukce cektiklerimi hatirliyor ve urperiyorum.

Konuyu degistirin.

Faiz olur, FED olur, resesyon olur hatta crash'e bile raziyim.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8. Bir aile düşünün.

Evin reisi erkeğin geliri sınırlı.

Ancak çevresine hava atmayı seviyor. Evin rıskı ile başkalarına yemek ısmarlıyor, kafa çekiyorlar.

Ancak bunu borçla yapar hale geliyor.

Bir gün artık borç verecek kimse kalmadığında önce eşinin düğün takılarını sonra da evdeki eşyaları satmaya başlıyor.

Bunlar da suyunu çekince evin bahçesini komşuya satıyor.

Buradan gelen para da bitince evin odalarını devre mülk gibi satıyor.

Ancak yine de huyundan vazgeçmiyor. Ev halkı için kriz dayanılmaz olduğu halde ne harcamaktan vazgeçiyor ne de çözüm üretiyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Sayfa 323/1122 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423823 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •