Sayfa 116/993 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 921 - 928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    BÜYÜK muz;
    Brüt:224
    Net:147
    Safi meyve oranı:147/224=0.5625

küçük muz;
    Brüt:111
    Net:71
    Safi meyve oranı:71/111=0.6396

Marjinal fayda:
    Küçük muz>büyük muz

(Yerli muz kullanılmıştır)
    (Ytd.)
    (21tl muzun yerlisi mi olur hamına)
    İyi unutmamışsınız
    Yalnız ben de kendi ölçümlerime dayanarak yazmıştım ithal büyük muz %60 meyve %40 kabuk bulmuştum.
    Muhtemelen cinsine olgunluk durumuna kabuk inceliğine göre birkaç puan oynuyor, aradaki fark önemli değil diyelim, hangisini ucuz bulursanız yapıştırın.

En azından %35-40 gibi kabuk yani yenmeyen kısım olduğunu gördük, muzu fiyat olarak diğer meyvelerle karşılaştırırken bilmek iyi olur, muz ucuz falan diyoruz ama mesela elma, armut, domates, salatalı, havuç vb.de yenen kısım oranı çok daha yüksek, yani doğrudan kilo fiyatına değil yenmeyen kısım oranına da bakmak lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Benim elimde dolar var diyelim tepe olduğunu düşünüyorum...
    Bu durumda kısa vade için 3 seçenek var ;

1.opsiyon yapar risk primi alırım...Opsiyon fiyatı genelde spottan daha pahalı oluyor.
    2-Tl ye döner düşüş gerçekleşirse kademeli alırım...
    3-KKM yaparsın , düşerse faiz alırsın , düşmezse doların dolar...

Ben uzun zaman 1 seçeneği kullandım çok güzel para veriyorlardı...Sonra dolar trend oluşturunca bu işten vazgeçtim...
    madem dolara faiz %2-3-4 o zaman millet neden KKM ile ugrasiyor?

3.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    bunun hesapını yapıyorsunuz ciddi bişey sorduğumuzda kılınızı kıpırdatmıyonuz
    Sen bu sorulari Bisikletci'ye soracaksin.

Karsilikli yazisin is'te.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    İyi unutmamışsınız
    Yalnız ben de kendi ölçümlerime dayanarak yazmıştım ithal büyük muz %60 meyve %40 kabuk bulmuştum.
    Muhtemelen cinsine olgunluk durumuna kabuk inceliğine göre birkaç puan oynuyor, aradaki fark önemli değil diyelim, hangisini ucuz bulursanız yapıştırın.

En azından %35-40 gibi kabuk yani yenmeyen kısım olduğunu gördük, muzu fiyat olarak diğer meyvelerle karşılaştırırken bilmek iyi olur, muz ucuz falan diyoruz ama mesela elma, armut, domates, salatalı, havuç vb.de yenen kısım oranı çok daha yüksek, yani doğrudan kilo fiyatına değil yenmeyen kısım oranına da bakmak lazım.
    Aynen, imkan dahilinde sağlık afiyetle yemeli.. çoğu seyin lükse kaçtığı günümüzde en ulaşılabilir olanlar yine yemek üzerine

5. Nisan ayının başında kripto para piyasasının toplam değeri 2.1 trilyon dolardı. Piyasalardaki sert düşüş, LUNA-TERRA krizi ve sabit coinlerin aslında dolar tarafından desteklenmediğinin ortaya çıkmasının ardından, kripto para piyasasının değeri 1.2 trilyon dolar seviyesine geriledi.

Amerikan basını, LUNA ve TERRA çöküşü sebebiyle, mayısın ilk 15 gününde 50 den fazla kişinin intihar ettiğini bildirdi.

Amerika nın Alo İntihar hattının telefonları kitlendi. Bütün birikimini kaybeden insanlar, kripto para forumlarında yüzlerce intihar mesajı yayınladı.

https://odatv4.com/ekonomi/kripto-pi...n-dolar-239290

6. Bizdeki hizli kripto para'ci ise hala firarda.

Sesi solugu cikmiyor.

7. tosun a laf yok...
    çiflikten maksimum verimi aldı..
    girişimci/işletmecinin kralı..
    Memento mori

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Sen bu sorulari Bisikletci'ye soracaksin.

Karsilikli yazisin is'te.
    Adam kalkmis buraya yazmis

Daha ne istiyorsunki anlamadik senin derdini

Sayfa 116/993 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •