Sayfa 317/1000 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: Vıop XLI

1. Konut elektrik ve doğalgazı TUFE'ye sayılıyor ama iş yeri ve sanayi tarifesi UFE'ye etki ediyor.

Bu tip şeyler ile seçimlere gidilirken UFE-TUFE makas daha da açılabilir. Hem seçmene gel gel denmiş olur, hem de enflasyon daha düşük gösterilmeye devam edilir. Enflasyona endeksli tahviller, memur ve emekli maaşları vs TUFE'ye endeksli.

Rusya'dan ucuz petrol alınıyor ise akaryakıtta fiyatlama mekanizması da değişebilir, ucuz petrole göre düzeltme yapılabilir.

Beyaz eşya, cep telefonu kontür ücretinde de vergi indirimleri olabilir.

Endişemi yazmış olayım.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Ubs analizi..

Memento mori

Dün 200 TL benzin koydum, şehir içi yeter dedim..
    akşama benzin bitmiş.. Ayda3- 4.000 TL benzin mi ödenir? Bu ne ya?

Temmuz ve Emekli maaşlarına %40 civarı artış yapılması zorunlu..(A haber yazdığına göre?!)
    Emeklilere verilecek ikramiyenin 1.100 TL den 1.500 TL'ye çıkaramayan hükümet
    şimdi en az 1.000 TL -5.000 TL maaş zam farkını nereden bulacak??

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    algoritma usdt/ust (terra) çıpasını 1 de tutabilmek için ust düşüşe geçince otomatik LUNA üretip satıyor...death spiral denilen döngüye giriyor...bu açığı keşfedenler çoook yukarılardan başlıyorlar shorta...CITADEL deniyor işin baş aktörü ne kadar doğru bilemiyorum...60 milyar doların buhar olduğu söyleniyor...

LUNA normalde dünyadaki en kıymetli coinlerden birisiydi bu olay yaşanana kadar...top 10 içindeydi...ama sistemdeki açığı farkedenler maalsef belini kırdılar...

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Luna coinin büyük düşüş öncesi 343 milyon adet olan dolaşımdaki arzının kriz sonrası 6,53 trilyon adede çıktığı bilgisi var. Yani krizle birlikte 19.055 misli daha piyasaya mal sürmüşler. Bunun neden olduğunu yada neyin tetiklediğini bilmiyorum. Ancak bu kadar büyük bir ilave arza yada sulandırma etkisine karşı kripto fiyatının 85-90 usd lerden 1 usd nin altına kayması son derece normal.

5.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Dün 200 TL benzin koydum, şehir içi yeter dedim..
    akşama benzin bitmiş.. Ayda3- 4.000 TL benzin mi ödenir? Bu ne ya?
    Millet kudurdu bazıları için diyorum elbette , bu ne vicdansızlık , bu ne gaddarlık acıma hissi yok tarlada domates 2.5 liraysa pazara gelinceye kadar 15-20 tl , haberlerde okudum bir yerde birisi ucuz demeyelimde aldığı malı normal fiatla satayım demiş adamı nerdeyse döveceklermis sen nasıl bu fiata satarsın piyasayı bozuyorsun felan.Zaten böyle vicdansızlara sordunmu veya bir şey çok pahalı dedinmi daha da kötü olcak ucuz bi şey kaldımı diyorlar.Sanki hepsi bir yerden ders alıyor gibi , sanki kendisi bu ülkenin vatandaşı değil önüne geleni söğüşleyip duruyorlar.Şunu kabul ediyorum benzin motorin fiatları çok pahalı cep yakıyor fakat dolar petrol pahalı deyip diğer mallara veya hizmetlere acımasızca bir zam var.Şöyle düşüncek hepimiz tüketiciyiz domatesi pahalı satabilirsin ama sen kendin bulguru ucuz mu alacaksın misali sende bulgur alırken fahiş fiatla alacaksın.Yani ben kazık attım yok hepimiz kazıklanıyoruz.Bir gemi battığında kaptanda batar fayta da batar fare de batar herkes batar bunu unutmayalım.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

6.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    algoritma usdt/ust (terra) çıpasını 1 de tutabilmek için ust düşüşe geçince otomatik LUNA üretip satıyor...death spiral denilen döngüye giriyor...bu açığı keşfedenler çoook yukarılardan başlıyorlar shorta...CITADEL deniyor işin baş aktörü ne kadar doğru bilemiyorum...60 milyar doların buhar olduğu söyleniyor...

LUNA normalde dünyadaki en kıymetli coinlerden birisiydi bu olay yaşanana kadar...top 10 içindeydi...ama sistemdeki açığı farkedenler maalsef belini kırdılar...
    Para buhar olmamıştır. Luna vadelisini kim şortladıysa onun cebine gider.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    elbette buhar oldu derken kaybedilen paradan bahsediyorum...doğal olarak bir taraf zarar ediyorsa karşısında kar eden birileri olmalı...

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Para buhar olmamıştır. Luna vadelisini kim şortladıysa onun cebine gider.

Sayfa 317/1000 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •