Sayfa 1289/2453 İlkİlk ... 2897891189123912791287128812891290129112991339138917892289 ... SonSon
Arama sonucu : 19618 madde; 10,305 - 10,312 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Borsadaki para başka hiç bir enstrumanda yok. 70 liraya tupras aldım, 1.5 yılda 250 ile kapattım pozu.

Enflasyonu bile yenersiniz doğru pozisyonlarda. Ama çok zor bir iş, adeta bir meslek. Ve bu başarılı pozum kadar mesela başarısız pozlanmam da olabiliyor. Zirvede 2 sent üstü 1 kere düşüşe yakalandigin zaman aylarca emeğin boşa gidiyor. Genel olarak çok zor bir mecra ve işi çok iyi biliyorum diyenler ( özellikle onlar, yani bizler ) para ve risk yönetimi konusunda ayarı kaçırıp hırsa kapıldığı anda çok yüksek zararlar ile yuzlesebiliyor.

Bütün bunları bir kenara koyarak, bana göre, bu yaz olabilecek düşüşlerde borsada mal almak için çok uygun bir zaman ve fırsat.

İktidar değişir veya mevcut sorunlar çözülür gibi olursa zaten mal alamazsınız 3 dolar / 500 bin endeksi göz açıp kapayıncaya kadar görür.

Nasıl mal alacağım derseniz, benim çok beğendiğim iki fon var, birisi Sn. Haydar Acun tarafından yönetilen MAC fonu birisi de NNF fonu. Bırakın profesyoneller sizin adınıza işlemleri yapsın. Her ikisini de çok çok beğeniyorum. Paramı vereyim sen yönet diyen babama bu iki fonu aldırdım. Ben babamın parası ile sorumluluk almak istemem, kendim günde 100 bini masada bırakıp kalkmaya alışığım ama babamın parası ile bu olduğu zaman çok ağır gelir.

Tavsiye değildir kendiniz bakın düşünün araştırın. Ama illa borsa derseniz, bu fonlar olur başka fonlar olur bence profesyonellerden şaşmayın.
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    TL bazlı diğer hiçbir şey gibi borsa da artık bir şey ifade etmiyor... dolar bazında bakın...

xu100 1.5 cent altında alım geliyor, 2 cente yaklaştıkça ve biraz üzerine çıkabilse bile satış... 2019'dan beri döngü bu şekilde...
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku

Bütün bunları bir kenara koyarak, bana göre, bu yaz olabilecek düşüşlerde borsada mal almak için çok uygun bir zaman ve fırsat.

İktidar değişir veya mevcut sorunlar çözülür gibi olursa zaten mal alamazsınız 3 dolar / 500 bin endeksi göz açıp kapayıncaya kadar görür.
    İktidar değişse de yeni gelecek yönetime maalesef enkaz gibi bir tablo kalıyor. Tamamen boşalmış üstüne milyarlarca dolar borçlanmış bir MB, ödediği faiz anaparasını geçen bir hazine, el bombası gibi kime ne zaman patlayacağı belli olmayan 50milyar doları aşkın KKM hesapları, 100%'ü aşan enflasyon....

Yani şu tablonun çaresi maalesef acı reçete... Seneye seçim sonrası kim yönetiyor olursa olsun bu ülkeyi ciddi faiz artışları yapmak zorunda bu enflasyonu dizginlemek için. Bu da iflaslar, artan işsizlik, düşük büyüme hatta daralma demek; hisselere pek yarayacak şeyler değildir bunlar ne yazık ki...

Kolay bir çıkış yok şu gelinen noktadan yani... Akabinde görülecek dip neresiyse ordan temiz bir çıkış olur mu... güven sağlayan bir iktidarla olur... İnşallah değişen bir iktidarla bundan 3-4 sene sonra dediğiniz gibi tekrar 3-4-5 centlere bir yolculuğumuz olur... Ama hem bu sene hem de gelecek sene için bence hedefleri düşük tutmakta fayda var....

TL bazında artık konuşmadığımı çunku hiperenflasyon ortamında TL bazlı rakamların bir şey ifade etmediğini, tamamen dolar bazında konuştuğumu tekrar belirteyim.

Zaten verdiğiniz tupraş örneği de bunun kanıtı gibi adeta; en iyi getiren xu030 kağıtlarından olmasına rağmen 1 ocak 2021'de 14.81 usd iken cuma kapanışı 15.44 usd... Onca iniş çıkış stres şu bu derken zaten 1.5 sene önce parayı dolara koyup unutsanız nerdeyse aynı hesap... ki bu bir de performansı en iyi kağıtlardan, portfoyunuzde daha kötü performanslı kağıtlar da varsa zaten totalde zarardasın demektir dolar bazında...
    Son düzenleme : Desperado; 30-05-2022 saat: 16:47.
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

3. Evet haklısınız Sn. Desperado.

Ben yöntem olarak temel analize inanıyorum. Bir şey ucuz ise ucuzdur ve para gelir onu alır. 70 liraya tupras olmaz, alıp tutacaksın bunu. Bu şekilde bakınca, şu an, forward 2 fk ile 30 tane sirket var borsada.

2 fk ile 30 tane sirket olması demek, bilancolar iyi geliyor, degerlemeler düşük kaldı demektir.

Gelecekte farklı olabilir belki buradan borsa yarıya düşecek, sonra da çok kötü bilancolar gelecek, ben de yanılmışım diyeceğim. Bu olabilir. Şimdiye kadar hiç olmadı ama.

Yani hisse bazlı spekülasyon yapmak istemiyorum; şuraya gider buraya gider çıkar düşer demek de istemiyorum, bilsem size yazmam koyarım 10 milyon krediyi emekli olurum 1 ayda.

Ama ucuz. Bunu söyleyebilirim rahatlıkla.
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    İktidar değişse de yeni gelecek yönetime maalesef enkaz gibi bir tablo kalıyor. Tamamen boşalmış üstüne milyarlarca dolar borçlanmış bir MB, ödediği faiz anaparasını geçen bir hazine, el bombası gibi kime ne zaman patlayacağı belli olmayan 50milyar doları aşkın KKM hesapları, 100%'ü aşan enflasyon....

Yani şu tablonun çaresi maalesef acı reçete... Seneye seçim sonrası kim yönetiyor olursa olsun bu ülkeyi ciddi faiz artışları yapmak zorunda bu enflasyonu dizginlemek için. Bu da iflaslar, artan işsizlik, düşük büyüme hatta daralma demek; hisselere pek yarayacak şeyler değildir bunlar ne yazık ki...

Kolay bir çıkış yok şu gelinen noktadan yani... Akabinde görülecek dip neresiyse ordan temiz bir çıkış olur mu... güven sağlayan bir iktidarla olur... İnşallah değişen bir iktidarla bundan 3-4 sene sonra dediğiniz gibi tekrar 3-4-5 centlere bir yolculuğumuz olur... Ama hem bu sene hem de gelecek sene için bence hedefleri düşük tutmakta fayda var....

TL bazında artık konuşmadığımı çunku hiperenflasyon ortamında TL bazlı rakamların bir şey ifade etmediğini, tamamen dolar bazında konuştuğumu tekrar belirteyim.

Zaten verdiğiniz tupraş örneği de bunun kanıtı gibi adeta; en iyi getiren xu030 kağıtlarından olmasına rağmen 1 ocak 2021'de 14.81 usd iken cuma kapanışı 15.44 usd... Onca iniş çıkış stres şu bu derken zaten 1.5 sene önce parayı dolara koyup unutsanız nerdeyse aynı hesap... ki bu bir de performansı en iyi kağıtlardan, portfoyunuzde daha kötü performanslı kağıtlar da varsa zaten totalde zarardasın demektir dolar bazında...

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. birşeyler değişse bile uzun süre şöyle olumsuzluklar devam eder söylemlerine ben şahsen katılmıyorum.

2001 de banka batıkları , deval, faiz enflasyon falan filan hepsi vardı ve doğru reçetelerle çok hızlı bir geri dönüş oldu.

Türkiye dinamik bir ülke.

Bir de her olumsuzluk kendi olumlu tarafını doğrurur.

Misal şu an biri çıkıp dese ki yav şu kamuda biraz tasarruf yapalım.

elinde milyarlık kaynaklar bir anda oluşur

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku

Ama ucuz. Bunu söyleyebilirim rahatlıkla.

.
    Cağrı bey, ucuzluk bana göre tamamen faizle ilintilidir. 2 FK'lı kağıt var, 20 fk'lı da var; sonuç olarak matriks bana an itibariyle İMKB 100FK 6.77 diyor.

Faiz ve enflasyon %10-12 olsa 6.77 fk tabi ucuzdur...

Peki seneye seve seve faizleri %40-50 yapmak zorunda kalırlarsa (ki enflasyon 100%'ün üstünde biliyoruz ki ama hadi 40-50 yapsınlar da memlekette batmayan birkaç şirket kalsın dedik) 6.77 fk ucuz mudur.... işte o ortamda artık 5 fk bile pahalıdır....

Yani fiyatlar ve karlar tek başına ucuzluk göstermez; abd'de 10 fk'da piyasa ucuzdur çünkü enflasyonu ve faizleri düşüktür... arjantin 4 fkda pahalıdır çünkü enflasyon ve faizler yuksektir....

6.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    birşeyler değişse bile uzun süre şöyle olumsuzluklar devam eder söylemlerine ben şahsen katılmıyorum.

2001 de banka batıkları , deval, faiz enflasyon falan filan hepsi vardı ve doğru reçetelerle çok hızlı bir geri dönüş oldu.
    Doğru 2001'de hepsi vardı... O yüzden 2000-2001 borsa yarı fiyatına düştü; 2001-2003 de yerinde saydı ...2003'te anca yukarı hareketlendi...

Zaten ben de bunu diyorum; seçim sonrası en az bir sene hayır gelmez derken... şimdi likidite daha bol o zamana göre; inşallah 2sene sürmez de bu sefer 1 senede filan batan batar çıkan çıkar 2024'te yolumuza bakarız...

7.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Doğru 2001'de hepsi vardı... O yüzden 2000-2001 borsa yarı fiyatına düştü; 2001-2003 de yerinde saydı ...2003'te anca yukarı hareketlendi...

Zaten ben de bunu diyorum; seçim sonrası en az bir sene hayır gelmez derken... belki 1 olmaz 2 olur, onu da zaman gösterir...

Zaten ben de bunu diyorum....
    Secim sonunda, sadece MB Baskani dogru secilse, cok sey degisir diye dusunuyorum.

Kaldiki bunlarin acikladigi tum rakamlar yalan.

Sadece ne kadar kotu olursa olsun, dogru rakamlari verseler, inanin daha saglikli hesap yapariz.

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Kaldiki bunlarin acikladigi tum rakamlar yalan.

Sadece ne kadar kotu olursa olsun, dogru rakamlari verseler, inanin daha saglikli hesap yapariz.
    haklısınız tabi rakamların hatalı olduğu konusunda da... ben doğru rakamlarla durumun şu ankinden daha iyi gözükeceği konusunda iyimser değilim

bu arada yanlış anlaşılmasın, elbette ben de bunlar gittikten sonra uzun vadede işler bugunkunden iyi olur diyorum... yani 2025-2026 gibi muhtemelen sizin hedeflerle benimkiler tutar da... 2023 sonu için anlaşamayız gibi duruyor

Çok yazdım sayfayı meşgul ettim; kusuruma bakmayın... benden bu kadar...

Sayfa 1289/2453 İlkİlk ... 2897891189123912791287128812891290129112991339138917892289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •