Sayfa 934/1000 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,465 - 7,472 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    burada bahsi geçen ihraç-itfa arasıdır, (ikinci el)satın alma-itfa arası değildir herhalde. değil mi?

Stopaj bildiğim kadarıyla kupon faizi gelirinden kesiliyor. Alım satım kazancında stopaj genelde olmamalı.Ama orada da özel sektör şirketleri için stopaj uygulanıyorsa onu da bilmekte fayda var.

Nihayetince İBB özel sektör statüsünde değil ama tam kamu statüsünde mi onu da hukuken açıklığa kavuşturmak lazım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by SEYAK Yazıyı Oku
    Bugun 2040 eurobond un kupon odemesi var abd tatil gosteriyo ama borsa vadelileri acik kupon odemesi hesaplara gecermi

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Elimde bu eurobond mevcut, iki farklı bankada. Vakıfbank kupon ödemelerini hesaba aktarmış, İş Bankası ise yatırmamış.

3. Evet isbank aktarmadi normalde geceyarısı direk hesapta olurdu

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Stopaj bildiğim kadarıyla kupon faizi gelirinden kesiliyor. Alım satım kazancında stopaj genelde olmamalı.Ama orada da özel sektör şirketleri için stopaj uygulanıyorsa onu da bilmekte fayda var.

Nihayetince İBB özel sektör statüsünde değil ama tam kamu statüsünde mi onu da hukuken açıklığa kavuşturmak lazım.
    yok onu demek istemedim.

"Türk özel sektör şirketlerince yurt dışında ihraç edilen bonolarda vadelere göre stopaj vardır: 1 yılakadar:%7, 1-3 yıl arası: %3, 3 yıldan fazla:%0"

burada bahsi geçen vadeler bizim alış tarihinde vadeye kalan yıl değil de bononun ihracındaki vade süresine göre olsa gerek demek istedim. net bilgisi olan paylaşırsa iyi olur.

ek: stopaj bence de sadece kupon gelirleri içindir.

5. İş bankasının bu saat itibariyle hala yatırmamasının nasıl bir açıklaması var acaba

Alıntı Originally Posted by xprofessorx Yazıyı Oku
    Elimde bu eurobond mevcut, iki farklı bankada. Vakıfbank kupon ödemelerini hesaba aktarmış, İş Bankası ise yatırmamış.
    Yarın geçer ...

7.  Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    İş bankasının bu saat itibariyle hala yatırmamasının nasıl bir açıklaması var acaba

Çalıştığı muhabir banka farkından kaynaklanabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yok onu demek istemedim.

"Türk özel sektör şirketlerince yurt dışında ihraç edilen bonolarda vadelere göre stopaj vardır: 1 yılakadar:%7, 1-3 yıl arası: %3, 3 yıldan fazla:%0"

burada bahsi geçen vadeler bizim alış tarihinde vadeye kalan yıl değil de bononun ihracındaki vade süresine göre olsa gerek demek istedim. net bilgisi olan paylaşırsa iyi olur.

ek: stopaj bence de sadece kupon gelirleri içindir.
    İlk çıkış tarihi geçerli olmalı zira örneğin 2025 itfa tarihine sahip AW05 eurobondunu şu anda da alsak ilk çıktığı tarihteki vadesine ve tarihine göre belirlenmiş kurallar geçerli oluyor. (2006 öncesi kıymetlerin farklı vergisel durumları var ve bu kıymetler sonradan alınsa da bu kurallar değişmiyor.)

Sayfa 934/1000 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •