evim var kirada bende başka şehirde kiraciyim. Evlerindeki kiracilardan biri şef garson. İş yeri pandemide kapandı. Tam 4 ay gönüllü olarak kira almadım (zengin değilim sabit maasliyim) zekatima saydım, çocuğuna burs dedim ve 2020 böyle geçti. 2021 yılında 1200 TL olan kirayı 1300 TL ye çıkartalım dedim tam 20 dk telefonda 1300 değilde 1250 tl olsun diye pazarlık yaptı. Şuanda aynı mahallede muadili evler 2500 TL den aşağı kiralanmiyor. Bu temmuz ayı zam ayı ne olacak bakalım. Benim ev sahibim ise 1100 TL olan evi 1350 TL yaptı 4 ay sonra. Yil dolmasina 6 ay sonrada 1500 TL yaptı. Senelik %50. olaya her iki taraftan bakabiliyorum. Ev sahibim bana acımıyor, kiracim bana acımıyor peki ben yemeden içmeden birikim yaptım arabamı yenilemedim 15 senelik arabaya bindim tatile köyüme gittim otele gitmedim her hafta dışarıdan yemek yemedim çocuğuma lüks kıyafet almadım marka parfüm almadım açık parfüm aldım kemeri siktim risk aldım borclandim evim olsun diye suç mu işledim ? Ev almayıp araba alsam daha karliydim. 1300 TL kira alıyorum senede 1000 TL emlak vergisi + dask + konuta bunsene 1000 TL ettimi 2000 TL. Kombi bozulacak diye korkuyorum 10.000 TL olmuş. Demirbaş harcaması hariç senede 2 kira sigorta ve vergiye gidiyor. Sonuc itibari ile ev sahiplerini üzmemek lazım. Birileri bu cefaya girip ev almazsa kim verir şuanda 1.5 milyon TL ye evde 3000 TL ye evi kiraya verir ?