Originally Posted by
pit
Bunlar gidip yerine gelecek olanlar eğer piyasanın öncelikli beklediği ekonominin başına liyakatli ekip ve MB bağımsızlığı gibi konuları hızlıca gerçekleştirirlerse dış piyasalardan yeni hükümete en az 6 ay yeni şans tanırlar diye düşünüyorum. Sonrasında onlarda aynı yola devam ederlerse aynı sürecin içine tekrar gireriz.
usta; elbette liyakatlı ekip lazım da... geldi liyakatlı ekip 1 sene sonra haziranda TUIK'in, MB'nin filan başına; ölçtüler biçtiler bir baktılar ki gerçek enflasyon %100... fazlası var eksiği yok...
ne yapması lazım liyakatlı ekibin... faizi enflasyonun üzerine çıkarması lazım... var mı başka bir yolu, yok...
100% enflasyon olan yerde misal %30'a çıkardım dese faizi, gelecek mi yabancı yatırımcı... enayi mi adam, o görmüyor mu senin benim gördüğümü... dışardan yeni yönetime elbette para gelir de; kara kaşına kara gözüne gelmez... verirsin enflasyonun üzerinde faiz, gelir elbette...
faizi oraya çıkarınca da iflaslar gelecek, durgunluk olacak... soğutacaksın ekonomiyi, başka türlü düşmez burdan enflasyon... belli bu işin reçetesi, yaşadık daha önce 80'lerde 90'larda 2000 başlarında...
yok yani burdan hem enflasyonu düşürecek hem faizi ve doları düşük tutup rezervleri arttıracak hem de ekonomiyi daraltmayacak sihirli bir reçete...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer İmleri