Sayfa 518/1000 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 4,137 - 4,144 arası.

Konu: Vıop XLI

1. Fişi çektiler
    Hamdım Piştim Yandım

2. Enflasyon döneminde sigorta genelde çok karlı olamıyor.

>>>>
    https://www.bloomberght.com/sigortad...azildi-2307806

Türkiye Sigorta Birliği, sektörün ilk çeyrek bilanço sonuçlarını açıkladı. Branş bazında incelendiğinde kaskoda uzun süreden sonra 1 milyar 256 milyon liralık ciddi oranda zarar yazıldı. Trafik sigortasındaki zarar ise 2 milyar 936 milyon lira ile endişe verecek seviyeye yükseldi.

...

Genele bakıldığında ise sigorta sektörü, reasürans şirketleri dahil, 1 milyar 867 milyon liralık bilanço kârı elde etti. Reasürans şirketleri toplamda 278 milyon lira zarar ederken, hayat ve hayat dışı şirketlerinin toplam kârı 2 milyar 146 milyon lira olarak kayıtlara düştü. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyar 748 milyon lira kâr eden hayat dışı şirketlerin 264 milyon liraya gerileyen kârı dikkat çekerken, hayat şirketlerinin kârı ise artış göstererek 1 milyar 882 milyon lira olarak gerçekleşti.

Öte yandan sigorta sektöründe 2022’nin Ocak-Nisan döneminde toplam 57.4 milyar TL sigorta primi üretilerek, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77,4 büyüme yaşandı. Ancak enflasyonla mukayese edildiğinde sektör sadece yüzde 4,4 oranında reel büyüme gerçekleştirdi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Seçim seneye olursa elinizdeki döviz ile yada eksi rezerv ile kurun önünde nasıl duracak.
    İşte o zaman dolar gerçek rakamlarına gelecek artık 40 mı olur 50 mi orasını Allah bilir.

4. Bu konuda biraz farklı düşünüyorum.

Seçimin ilanıyla birlikte büyük bir fırsat oluşacak ve muhtemel bir iktidar değişikliğine oynayan yerli-yabancı fonlar, kurumlar, kişiler borsaya gelmeye başlayacak.

Beklentileri gerçekleşirse bu fon akışı özellikle seçim sonrası çok hızlanacak.

Haliylen doların hareketine tam tersine olabilir.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Erdoğan: Bu iktidar faizi arttırmayacak, tam aksine faizi düşürmeye devam edeceğiz

hadi iyisiniz longcular... rte verdi yine gazı şeye de borsaya da... enflasyon da yokmuş, hayat pahalıymış sadece

TL short kalan her şey long devam...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

6.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    euronews Türkçe
    @euronews_tr
    ·
    2s
    Bakan Nureddin Nebati: "Dövizi düşürmek için yüksek faiz artışı yapabilirdik. Ama o zaman üretim bundan olumsuz etkilenirdi. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik"
    RTE de aynı konuşmayı yapıyor
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    2510 kadar aşağı verir diye bekledim yok arkadaş yakalamış bir kere 2530 üzeri kaldığı sürece 2560 çanak katlarsada[B] 2660 hedef.[/B]
    pıs 100 de formasyon tamamlandı.
    günlükte üzerine atamadığı sürece temkinli olunmalı düzeltme için.
    kolay gelsin.
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

8. Yarına kallavi kırmızı yakışır
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 518/1000 İlkİlk ... 18418468508516517518519520528568618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •