Sayfa 394/993 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 3,145 - 3,152 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Tahviller niye cakildi
    Hiç bir anlamı kalmadı ki. MB politika faizi gibi tahvillerin de bir anlamı yok. Yabancı uçtu gitti. Kamu fonları, BES, kamu bankaları vs. Sen ben bizim oğlan. Zaten borçlanmanın da çoğu enflasyona, altına, dövize endeksli kağıtlardan yapılıyor. Kim takar tahvil faizini.

2. Post

Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Abi MB kasa -63 milyar USD. Kısa vadeli 180 milyar doları aşmış, yüklü dış borcun yanında kronik cari açık var. E borçlanma faizi coşmuş. 5 yıllık 2 milyar dolar borçlansan 1 milyar dolar faiz ödüyorsun. Zaten ana para ödemek, borcu azaltmak gibi bir durum imkansız. Olumlu birşey yokki.

Sen tutmuş zaten içerdeki doları oradan oraya taşıyorsun. Yaptığın işlerin karşılığı ülkeye giren yeni döviz 0.

MB nin kasasında ki altın artı ZK larda tüm döviz ve altın karşılığı bulunan 50 milyar USD. Elde avuçtaki bu. Tüm DTH ve altın hesaplarını TL ye çevirdim gibi bir çılgınlık yapsan MB nin brütte duran 50 milyar Doları nete çekersin en fazla. Bu durumda bile MB neti artıya geçmiyor. Ki böyle bir adımın sonuçları ne olur kestirebilen bile yok.
    Ben de bunu diyorum. Taze döviz girişi yok.
    O cepten bu cebe.

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Hiç bir anlamı kalmadı ki. MB politika faizi gibi tahvillerin de bir anlamı yok. Yabancı uçtu gitti. Kamu fonları, BES, kamu bankaları vs. Sen ben bizim oğlan. Zaten borçlanmanın da çoğu enflasyona, altına, dövize endeksli kağıtlardan yapılıyor. Kim takar tahvil faizini.
    Faizi anlamsızlaştırdık
    Demedile mi
    bir halt olacağı yok.

17.04 gordu tekrar çıkıyor

6. En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    ayağına taş değmesin , dedem.

kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

8.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Ben de bunu diyorum. Taze döviz girişi yok.
    O cepten bu cebe.
    Aynen öyle abi. Tek amaç var tabiri caizse içerideki dövizi karneye bağlamak. MB de toplayıp oradan dağıtım yapmak. Talep çok, ihtiyaç çok, döviz yok. Aha işte talep enflasyonu

TL enstrümanlarla kıyıda köşede nerede bir döviz varsa toplanmaya çalışılıyor. Kuru düşürecek, ülkeye yeni döviz girişi sağlayacak bir politika yok. Taşıma su değirmen hikayesi. Olduğu kadar olmadığı kader.

Döviz satarak müdahale falan da yok. İhtiyacı olana arz edilen döviz var sadece. Minimum kaçak oranı hesap kitap edilip yapılıyor işlemler. Çok çıktı sat 2 milyar dolar yok. Onu alacak olan nereden alacak ne zaman alacak vs hepsi belli. Aksini iddia eden külahıma anlatır. 50 gün 6.85 ten onlarca milyar doların boca edildiğini gördü bu gözler. Hiç mi satıcılar baskın geldi de 6.50 ye düşmedi? Hiç mi talep çoğaldı da 7 lirayı aşmadı?

Döviz satarak müdahale edecek olsan ZK oranını indirirsin salarsın piyasaya. Ama öyle olursa kayıp kaçak oranı artar. Tam tersi kur arttıkça ZK oranı arttırılıp piyasadan döviz çekildi. 180 derece zıt işler. Bunun başka bir mantığı bir açıklaması yok.

Oraya düşmüş, buraya çıkmış hiçbir anlamı yok. Politika değişmedikçe sonu belli bir oyun oynanıyor.

Küçük esnaf, sabit gelirli, çiftçi vs oyun dışı. Kapsamlı/kapsayıcı değil, amaca yönelik bir politika var. Halk kaybeder, sermaye kazanır. Yapacak bir şey yok.

Sayfa 394/993 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •