Sayfa 721/1000 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,761 - 5,768 arası.

Konu: Vıop XLI

1. Tahsisli swap olayi yeni bir hikaye yaratabilir…

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bence televizyon ucuz kaldı.

Markette satılan 50-55-58 ekran TV ler var. Bunların fiyatı beyaz eşyaya göre geri kaldı.

Acaba insanlar televizyon seyretsin diye özellikle mi ucuz satıyorlar diye düşünmeden edemiyorum.

Ucuz ve Türkiye
    Yapma hocam allah aşkına..Bu ülkede ucuz kalmış bir elektronik eşya sence olabilir mi?
    Ben Özbekistan'da yaşıyorum Temmuz'da ülkeme gelicem. Bugün anneme iphone 12 128 GB aldım 775 USD'a (14.000 TL)..Şimdi TR'deki fiyatlara baktım en ucuz 20 bin TL (1200 USD)...
    Ben örneğin burada çalışmaya başladığımdan beri TR'den tek bir elektronik eşya almıyorum..Ortalama fark TR ile %40-50 civarı..Özbekistan ve TR ekonomik büyüklük karşılaştırılamayacak 2 ülke..Ne hale geldiğimizi son 20 yılda bir düşün..
    Mesela bizim komşu Kazakistan'da ise bu telin fiyatı 700 USD civarı...Yani Özbekistan'dan da ucuz..
    Ve asıl can yakıcı şey ne biliyor musun? Yurtdışından tel aldığında sevgili AKP yakın zamanda bunlara vergi koydu
    4 ay kullanıma açık tel sonra ise 2700 TL aslanlar gibi tel açtırmak için vergi ödüyorsun
    Ben geçen yıl Haziran ayında aldığım tel için hemen vermedim bu vergiyi nasılsa yakın zamanda gitmeyeceğim diye, Ocak'ta geldim TR'ye ve 2.000'den 2.700 TL'ye çıkarmışlar sağolsunlar
    Dünyada eşi benzeri olmayan vergilerin olduğu, vatandaşın çılgınlar gibi soyulduğu, her şeyin dünyada en pahalı statüde işlem gördüğü bir yer olduk..Çok üzüntü verici çok..
    Ve hala bunların %25'lerde oyu olması bile cehaletin ne denli inanılmaz seviyelerde olduğunu da gösteriyor bize..

3. Telefon pahalı, televizyon geride kaldı.

Evde yeteri kadar televizyon var, monitor fiyatları televiyondan pahalı.

2000 TL'ye almadığım monitor 4000 olmuş, 1 yıl olmadı. 3200 TL ye almadığım notebook da 7800 TL filan.

DDR3L RAM çok artmamış artık DDR4 ve DDR5 gelmiş.

Komşumda tüplü televizyon var, alıp hediye edecektim sonra bu işler kontrol edilemez sürece giriyor vaz geçtim.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. Çok zeki bir arkadaşım var, kendisi makina mühendisi, adam ile 4 5 saat konuşuyoruz ama çok yoruluyordum, çünkü basit bir şeyi anlatamıyordum.

Sonra whatsap'dan yazılı görüşünce çözdüm. Cümleyi baştan sona okuyunca zaten çok karşı görüş olmuyor, bana o konuda video, belge, destekleyici kendi görüşü var ise onu gönderiyor, kısa sürüyor görüşmeler.

Telefon ile veya yüz yüze görüşmede çok zeki insanlar söylemek istediğini hemen anlayıp, sözünü kesiyor ve kendi karşı argümanını söylüyor, yazılıda baştan sona cümle okunuyor diye düşünüyorum.

Geçen sen benim ruh ikizimsin demiş.

5. Bir kaç kez denk geldim , İlber Ortaylı ve Masum Türker bunlar televizyonda söylenmez diyor, gündüz youtube seyrediyorum isim vermem sonra ben söylerim diyor bir gazeteci röportaj yapan başka birine.

Bu dünyada gizlilik esas, herkese her bilgi söylenmiyor.

Ekşisözlük, twitter vs iyi, orada sırları açık etmek isteyen çok oluyor.

6. Analiz konusunda iyi olduğumu düşünüyorum ama assembly ve sentez çok farklı bir alan, disiplin, tertip, düzen, metodoloji, sabır vs gerekitiriyor.

Kendime bal yapmaz arı diyorum, işe yarar bir sonuca ulaşmadım henüz.

Ama etraftaki veya altımda çalışan insanlar salak değildi ve benim veriğim bilgiler ile güzel işler yaptılar.

Alıntı Originally Posted by b_g Yazıyı Oku
    Dünyada eşi benzeri olmayan vergilerin olduğu, vatandaşın çılgınlar gibi soyulduğu,
    her şeyin dünyada en pahalı statüde işlem gördüğü bir yer olduk..
    Çok üzüntü verici çok..
    Ve hala bunların %25'lerde oyu olması bile cehaletin ne denli inanılmaz seviyelerde olduğunu da gösteriyor bize..
    propoganda çok önemli..
    her akşam, 20 senedir yalanı aynı kanallarda dinleye dinleye insan,insanlıktan çıktı..

Hani Kuran'da geçer ya, Melekler insanın yaratılışına karşı çıkmışlar...!
    Kan dökecekleri ve karışıklık çıkaracakları için.. (bakara-30)
    Sadece verilen emri yerine getirmekle görevli Yaradan'ın askerleri bile İNSAN'ın yaratılışa karşı çıkmışlar..
    Büyük bir itiraz.!!

Meleklerin haklı olduğuna inanıyorum..

8. Bugün düşündüm henüz söylenmemiş bir söz var mıdır diye, bence yok. Ben tanrıyım diyen insanlar olmuş ben de şahit oldum bir kaç kez.

Öte yandan sanat devam ediyor, aynı şeyleri farklı söylemek devam eder.

Millet görüşlerini toparlıyor kitap yazıyor ya da çok güzel şiirler yazıyor, benden o tip bir şey çıkmaz.

Sayfa 721/1000 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •