Sayfa 727/1000 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,809 - 5,816 arası.

Konu: Vıop XLI

1. bu kriz değildir. Bu artık büyük buhrandır.

Ne altın, ne mal mülk kurtaracak.

yaşamak için hayatta kalabilmek için malınızı kemirirsiniz.

Bir dayumuzun dediği gibi vob yapmayın diyor.

Bende hayatta kalabilmek için zorunlu ihtiyacınızın dışına çıkmayın.

Kalın sağlıcakla.

Görmezden geldiğiniz yazılar bir gün çok değerli gelecektir. O zamanda iş işten geçmiştir.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    2/3 aydır ifade ettiğin gibi sp500 , 3400 olmadan hisse almayı düşünmem.6/7 aylık ve %100 getiriyi kastediyorum.

Bizde dolar bazında TCK oluşuyor.Eger 1.44 kırılırsa kanımca 1.20 de en dibi yaparız.

Yaz sonunda harika alim fırsatı beklerim.

Elliot arkadaşlar her zaman kendinden çok emin.Bu yüzden yerse gelip batma veya fırsatı kaçırma oluyor.Sahsen elliott işine fal gibi bakıyorum.Ona inanma ama yandan gözle bak..
    Sayın abka yaz ayı bistten uzak durmak gerek denebilir mi? Ağustos sonuna kadar flat sonra 1.20 seviyelerine yaklaştıkça giriş makul görünüyor denilebilir mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    " Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    bence içinden geçtiğimiz döneme borsa yükselecek-düşecek diye bakmak çok sığ olur...venezuela'da borsa uzaya giderken insanlar marketleri yağmalıyordu...bolivar pul olmuş video izledim bir tane genç bir çocuk bolivardan çanta yapıyor onu satıyor...muhabir soruyor bu paralar neden böyle sokakta yerlerde...çocuk hiçbir değeri yok ki artık diyor...

yani borsa yükselir belki 300 belki 500 olur...olmaz diye bişey yok...önemli olan gerçek hayat...işler tıkırında ise sorun yok demektir...sen burada borsa artarken 3-5 kazanıyorsun ama dışarıda fiyatlar senin burada kazandığından daha hızlı artıyorsa orada sıkıntı var demektir...

4.  Alıntı Originally Posted by baba_baskan Yazıyı Oku
    Sayın Lambent Astroloji nediyor bu duruma ?

Dolunayda geldi
    astrolojık bır durum ısıtmedım...ama ısıtırsek bılgılendırırım ....ancak aklınızda olsun crıpto pıyasası onemlı bır destek kırdı...29400 ustune atamazsa yarın globale olumsuz yonde dıkkat edın derım
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

5.  Alıntı Originally Posted by Lambent Yazıyı Oku
    astrolojık bır durum ısıtmedım...ama ısıtırsek bılgılendırırım ....ancak aklınızda olsun crıpto pıyasası onemlı bır destek kırdı...29400 ustune atamazsa yarın globale olumsuz yonde dıkkat edın derım
    Teşekkür ederim. ben hiç kripto oynamadım.

varantdada işlemi bıraktım.

En büyük yatırımım gıda oldu. Tamamiyl'e izleyiciyim.

6. Herkese iyi pazarlar diliyorum.
    Dunya olarak cok farkli bir donemden gecmiyoruz. Sadece olaylar ve miktarlar farkli. Bunun neticesinde olusacak bir sok dalgasi olacak bunun siddeti tartisma konusu. Yurtdisina baktiginizda devamli atifta bulunulan kisiler, yillar ve atilan adimlar oldugunu goruyoruz.

Gelinen nokta maalesef yazdigim kadar basit, sancisiz ve acisiz degil. Devami da hic pembe bir tablo veya bahar havasi olmayacak.

Konut fiyatlarinda balon var midir? Maliyet artisi ile geldigi icin + barinma zaruri ihtiyac olmak disinda yatirim aracina donustugu icin buyuk bir balon oldugunu dusunmuyorum. Fiyatlar biraz gerilesede yatayda kalacagini dusunuyorum (dissal bir sok ile extra fiyat artisi olmadigi varsayimi altinda)

Gida fiyatlari; artan nufus, degisen iklim kosullari ile mevsimlerin kaymasi, uzamasi veya degismesi ile adaptasyon sureci uzun bir zaman alabilir, tuketim arttigi ve talep bu noktada hep canli olacagi icin fiyatlar maalesef daha da artacak diye dusunuyorum.

Borsamiz ve abd; emisyon cok fazla yapildi. Bir seyin miktari artarsa degeri duser. Bu rezerv parabirimi ise yatirim ensturmanlarinda balona sebep olur. Dow j. Icin beklentim 2500 seviyeleri. Enflasyondan arindirilmis olarak baktigimizda ortalama degerlerinden oldukca yukarida. Fed daha agrasif olacaktir ama sure olarak cok dayanabilecegini dusunmuyorum. Ara molalar olacaktir tepkileri olcmek isteyecektir. Abd hanehalkinin ~%60'sinin birikimi borsada oldugu icin 2023 q4'te veya 2024 basi faiz indirimleri gundeme gelebilir.

Bizim borsamiz icin beklentim onumuzdeki 12 ay icinde 1200/1600 seviyelerini gorursek hic sasirmam. Herkes bu noktada enflasyon rallisi beklesede ben dinamiklerin farkli isleyecegini, eksi rezerv, cds oranlari ve artan enerji/girdi maliyetleri sebeplerine bagli olarak asil ihracat noktamiz olan ab'nin buyuk bir durgunluk yasayacagini dusundugumden bu kisin maalesef hic yasamadigimiz(negatif anlamda) bir kis olacagini dusunuyorum. Bilancolarin ne kadar karli oldugunu yada olmadigini uygulanacak enflasyon muhasebesinden sonra gorecegiz.(uygulanirsa)

Kisaca su anki durumumuzu "the day after tomorrow " filmine benzetiyorum. Her sey cok hizli ve siddetli gelisecektir.

Artan emisyonlar maalesef minsky moment 'u hatirlatacak kisa zaman icinde.

Sunu da ayrica belirtmek isterim ki, tedarik zincirlerinde olusan kirilim ile globallesmeden glokallesmeye evrilen bir surecin basindayiz diye dusunuyorum. Orta uzun vadede ulkemizin cografik konumu, nitelikli ve maalesef bedavalasan is gucu, muhendislik birikimi farkindalik yaratacaktir. Sureci dogru yonetir ve teknoloji transferi yapabilirsek uretim ussu olabilir guzel bir gelecek tesis edebiliriz. Tabii bunlardan once icinde bulundugumuz bize ait sorunlardan yapisal reformlar ile kurtulmamiz sart
    Son düzenleme : President; 12-06-2022 saat: 13:09.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by KNUCK Yazıyı Oku
    Sayın abka yaz ayı bistten uzak durmak gerek denebilir mi? Ağustos sonuna kadar flat sonra 1.20 seviyelerine yaklaştıkça giriş makul görünüyor denilebilir mi?

BIST100 HAKKINDA fikir yürütmek zor...1.48 dolardayız.Buralar dolar bazlı makul yerler.Ama GLOBAL DAHADA BASINÇ YAPARSA 1.20 dolar da mümkündür.

Bakarsın tüfe bonosu çıkar...(beklenti azaldı ama mümkündür).Mesela %50 faizli olsa dolar sert aşağı olur.bıst100 de sert aşağı olur.

Ben açıkçası bıst100 den ziyade sp500 de daha güzel tahmin yapılır diyorum.orası ne zaman dip yaparsa bıst100 fiyatı ne ise artık alım vaktidir.

sp500 de 3.400 olmadan orta vadeli alış yapmam...vadeyi tahmin etmek zor ama agustos ortası kanımca oralar görülür.

veya 1.20 dolara gelirsek(bıst100) ne olursa olsun agresif alışa geçerim..birileri 1 dolar diyecek ama ben orada alırım.zaten 1.2 dolar ancak küresel basınçla mümkündür.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    BIST100 HAKKINDA fikir yürütmek zor...1.48 dolardayız.Buralar dolar bazlı makul yerler.Ama GLOBAL DAHADA BASINÇ YAPARSA 1.20 dolar da mümkündür.

Bakarsın tüfe bonosu çıkar...(beklenti azaldı ama mümkündür).Mesela %50 faizli olsa dolar sert aşağı olur.bıst100 de sert aşağı olur.

Ben açıkçası bıst100 den ziyade sp500 de daha güzel tahmin yapılır diyorum.orası ne zaman dip yaparsa bıst100 fiyatı ne ise artık alım vaktidir.

sp500 de 3.400 olmadan orta vadeli alış yapmam...vadeyi tahmin etmek zor ama agustos ortası kanımca oralar görülür.

veya 1.20 dolara gelirsek(bıst100) ne olursa olsun agresif alışa geçerim..birileri 1 dolar diyecek ama ben orada alırım.zaten 1.2 dolar ancak küresel basınçla mümkündür.
    Teşekkürler sayın abka çok açıklayıcı oldu.

" Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

Sayfa 727/1000 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •