Sayfa 72/210 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 569 - 576 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Gereken teminatın %50 si nakit olmalı sanırım, daha fazla mı istedi nakit teminat?
    kontrat başına 36 tl teminat koymuşlar.

zaten aynı miktarda spot hisseyi teminat gösterdik,
    ister hisse 0 tl olsun batsın,
    ister 20tl olup uzaya çıksın.
    teminata ne gerek var...

kaldıraçlı işlem yada açığa alıp veya satmıyoruz ki...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    hisseleri virman etmiştik.
    bugünde haziran vadelileri kapatarak
    temmuz vadeli poz. açarak viop kontratlarında taşıma işlemini bitirdik.

bütün poz.larım Gedik de buluştu.
    teminat olarak senetleri gösterdik. ok demişlerdi...

ancak yine nakit TL de teminat için blokaj var.
    ben bu iş den bir şey anlamadım.

tek bir şey değişti,
    iş yatırım tskb kontrat başına 45tl teminat bloke ederken.
    gedik kontrat başına 36 tl bloke etti.

hani senetlerimizi teminat gösterdiğimizde nakit teminata gerek yoktu.?
    Linkteki takasbank dokümanını mt ye gönderin. Belki de yapmak istediğinizi tam anlamamıştır.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Linkteki takasbank dokümanını mt ye gönderin. Belki de yapmak istediğinizi tam anlamamıştır.
    anladılar anlamasına,
    millet çakal olmuş.
    sen istemezsen vermiyorlar.

sizin linki gönderdim şimdi.
    yarın sabah ayarlarız diye geldi cevap.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4. Ben de yapı kredi yatırımda viop hesabı bugün açılınca deneme için hisse ve viop işlemi yaptım.
    Komisyonlar mevcut ziraat yatırım hesabımın üç katı kadar, işlem hacmine bağlı olarak düşüyor.
    Ziraat yatırım riskli kontratlarda işlem limiti koyuyordu canımı en çok sıkan oydu burada limit yok ama şöyle yapmışlar, bu tür kağıtlarda teminatı arşa çıkarmışlar.
    Örneğin isgyo bir kontrat için ziraatte 507 TL teminat gerekiyor (80 bin TL maks. işlem limiti var), yapı kredide işlem limiti yok ama 900 TL teminat gerekiyor. Hisse zaten 14 lira, yani viop'un en önemli avantajlarından olan kaldıraç oranı 1.5'e kadar düşmüş oluyor, ne anladık bu işten.
    Benzer şekilde odaş (isgyo ve odas ay sonunda en yüksek arbitraj oranı verenlerdendi, ben pozisyonları bu ikisinde açtım), ziraatte teminat 102, yapı kredide 180 lira.
    Ancak sakin hisselerde yapı kredinin teminatı daha düşük.

Neyse, bir boş zamanımda bankaların sahibi olmadığı düz aracı kurumlardan birine geçeceğim, bir arkadaşım da ışık menkul değerleri önerdi, viop komisyon sıfırmış.

5. viop arbitraj da nakit teminat ''0'' olan aracı kurum isimlerini alabilirmiyim?

bu gedik beni uyuz etmeye başladı.
    ilk önce tamam deniliyor.
    sonradan da yeni icatlar çıkarıyorlar.

bu gidişle buradan da virmanlayacağım.

6.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    viop arbitraj da nakit teminat ''0'' olan aracı kurum isimlerini alabilirmiyim?

bu gedik beni uyuz etmeye başladı.
    ilk önce tamam deniliyor.
    sonradan da yeni icatlar çıkarıyorlar.

bu gidişle buradan da virmanlayacağım.
    Viop arbitraj da Nakit teminat "0"

Burada ne demek istediniz?
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Viop arbitraj da Nakit teminat "0"

Burada ne demek istediniz?
    linkini paylaşmış olduğunuz
    powerpoint sunumunun
    4. sayfasında ki gösterilen
    örnek açıklamasında olduğu gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    linkini paylaşmış olduğunuz
    powerpoint sunumunun
    4. sayfasında ki gösterilen
    örnek açıklamasında olduğu gibi.
    Ok.tşk. anladım...

Aracı kurumlar size imzalattıkları sözleşmeler ile kuralları kendi lehlerine olacak şekilde esnetebiliyorlar. Dolayısı ile takasbank kurallarının aynısı olmasa bile ona en yakın kuralları sağlayan aracı kuruma odaklanmanız mantıklı olur. Buradan sizin lehinize bir şey bulsanız bile aracı kurum onu başka bir masraf yaratarak sizden çıkartmak isteyebilir.

Şahsi gözlemim bu yönde...

Sayfa 72/210 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •