Bundan 9 ay önce portföyümün %5 ini geçmeyecek şekilde kripto alayım mı diye uzun uzun düşündükten sonra kararımı vermiştim. İsterse 300bin dolar olsun tek kuruş bile yatırmam dedim. O günden sonra araştırmayı bıraktım. Hatta metaverse nft vs de araştırdım onlardan da vazgeçtim. Neden vazgeçtiğime gelirsek neymiş efendim devlet otoritelerine karşı bir baş kaldırıymış bu. Devletler çok para basıyor ekonomiyi bozuyor kriptolar bunlara karşı alternatif olacakmış. Özellikle sosyalist liberallerin görüşü bu yöndeydi. Özgür demirtaş örnek verebilirim. Ancak ulus devlet sistemleri devam ettiği sürece bu güç yıkılmadığı sürece alternatif para işleri hayalden öteye gitmez. Altın bile alternatif olamaz. Bu gün süper güç amerika ise paranın patronu abd dir. Arkasında ordusu bilimi teknolojisi taş gibi olan bir güce karşı alternatif önermeler komünist sosyalist hayallerden başka bişey olamaz. Ha abd zayıflar çin süper güç olur o zamanda dünyanın yeni doları yuan olur onu bilemem. Ama şuan ve önümüzdeki 50 yıl tahminen fed ne diyorsa o.
Bugün kiracı ile konuştum. 1.750 tl veriyordu. Dedim o sitede evler 4.500 den başlıyor 1.750 tl komik kaldı sende eski kiracısın gel bunu 3.500 yapalım dedim. Abi 3.000 yap dua edeyim dedi. Tamam dedim 1 yıl anlaştık. 5.000 isteyecek halim yok. Onlarda 2.000 e oturacak halleri yoktu ara yolu bulduk.
bir halt olacağı yok.
madem araba geyiği dönüyor.. bir arkadaşın dolduruşuna gelmekteyim. 2009 model tiguanı satıp üstüne kredi vs .. jeep compass limited mi volvo xc40 mı alırdınız?
iskenderoğlu
Etibol
![]()
Yer İmleri