Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Süleyman mabedini tekrar inşa edelim diyorlar, muhtemelen altından yapılması gerekir, çakma altın suyuna daldırılmış tuğlaları kimse kabul etmez.
320 bin ton fena bir miktar değil.
>>>>>>>>>>
https://www.seasermedia.net/uganda-a...nu-iddia-etti/
16 Haziran 2022 20:05
Uganda Altın Bulduğunu İddia Etti: Uganda 320 Bin Ton Altın Bulduğunu Açıkladı
..
Uganda Enerji ve Maden Geliştirme Bakanlığı sözcüsü Solomon Muyita yaptığı açıklamada, son iki yılda ülke genelinde havadan keşif araştırmaları yapıldığını ve ardından jeofizik ve jeokimyasal araştırmalar ve analizler yapıldığını söyledi. Buna ek olarak, bulunan 31 milyon ton altın cevherinden tahmini olarak 320.158 ton rafine edilmiş altının çıkarılacağını açıkladı.
Dünya üzerinde şu ana kadar 201 bin 296 ton altın çıkarıldı ve 53 bin ton altın rezervi kaldığı düşünülüyordu, ancak Uganda’nın yaptığı açıklama bu tahminin geçerli olmadığını ortaya çıkardı. Fakat şöyle bir durum var ki; Uganda’nın mevcut hükümeti bu açıklamayı “göz boyama” amacıyla yapmış olabilir, yani 320 ton altın bulunmamış bile olabilir. Uganda’nın yaptığı bu açıklamanın doğruluğu, birkaç aya belli olacaktır.
Benzin ve yakıt istasyonları kredi kartı harcamaları artış yıllık %250-300 seviyesine gelmiş. Son dönem haftalık rekor 7 milyar TL harcama olmuş, geçen sene Mayıs civarında 1,5 milyar TL civarındaymış, 2021 yaz 2 milyar TL'ye çıkmış, son 3 aydır sürekli artıyor.
Bu arada verilerin nasıl toplandığı ve standartı gerçekten önemli. Seriler stable ise anlamlı olur, ticari kartlar yaygınlaşıyor, kredi alamayan esnaf ve tüccar taksitli kredi kartlarına yüklenebiliyor.
![]()
Yer İmleri