Sayfa 58/1003 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 457 - 464 arası.

Konu: Viop XLII

1. https://twitter.com/kontravolta_/sta...j5UpZCm0Q&s=19
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bu fıkra olmalı.

>>>>>>>>
    https://www.kibrispostasi.com/c1-KIB...-kaynak-girisi
    Mevsim yaz, aylardan temmuz. Fransız Riviera'sında küçük bir sahil kasabası. Yaz sezonu, ama yağmur yağıyor ve her yer bomboş. Kasabada herkesin birbirine borcu var ve krediyle yaşıyorlar.

Şans eseri otele zengin bir Rus turist geliyor ve resepsiyona 100 dolar bırakıyor. Ama odayı beğenmezsem paramı alıp giderim diyor ve odaya bakmaya çıkıyor.

Otel sahibi parayı alır almaz kasaba olan borcunu ödüyor. Kasap, 100 doları hemen alarak toptancıya borcunu vermeye gidiyor. Toptancı da büyük bir sevinçle parayı alıp, nakliyeciye borcunu ödüyor. Nakliyeci de dönüp dolaşıp otele olan borcunu ödüyor.

Ve o anda Rus müşteri odadan geri dönüyor, odayı beğenmediğini söyleyip 100 dolarını geri istiyor. Parasını geri alan Rus müşteri, kasabayı terk ediyor.

Rus müşterinin bu ziyaretinden somut olarak hiç para kazanan olmuyor. Ancak tüm kasaba borçlarından kurtuluyor. Ek olarak da ekonomi büyüyor. 100 dolar 500 dolarlık işlem hacmi yaratıyor. 100 dolar kimsenin cebinde fazla süre kalmıyor. Ama tüm kasaba geleceğe daha güvenli bakıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Aristo’n abi enseni niye karartıyorsun
    300 bin tane jetonu olan düşünsün sen değil
    O herif zaten yanıltıyor milleti, bana gelene kadar böyle kerizler de var diye millet alıyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Bu güzel olmuş.

4. Kerim Rota da 2 saat önce yazdığımı yazmış aynen; akıllı adamın hali başka oluyor tabi...

https://twitter.com/kerimrota/status...27901371355138

Şirketlerin hesaplarında tasarruf amaçlı 1 milyon $ bile tutmasına tahammül edemez hale düşmüşler.

Artık bir sonraki adımı beklemekten dolayı bozulacak beklentiler, kısa vadeli kazanımlardan çok daha zehirleyici olacak.

Yeni ekonomi modeli dedikleri 1970'lere dönüşmüş.
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

5.  Alıntı Originally Posted by EmirLondon Yazıyı Oku
    Aselsanda saglam mal aldilar ona kafam takildi. Bu araplarla bir isbirligi haberi falan mi dusecek ki
    Habertürk'de eski general, körfezin güvenlik ihtiyacı var, olay SWAP olayı değil dedi. İran'a karşı ittifak oluşturuluyormuş, İngiltere, İsrail, Körfez ülkeleri ve Türkiye. Mısır'ın adı geçmedi.

Bir ara İslam Ordusu diye videolar vardı, tatbikat filan olmuştu.

https://www.dailymotion.com/video/x3xbrxb
    6 years ago
    İslam Ordusu'nun Görüntüleri Nefes Kesti

6. Önlemler hep elinde döviz olana karşı.
    Sorun ülkede olan dövizde değil olmayan yurtdışından gelmesi gereken yeni dövizlerde.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

7. Geçen aylarda da oteller döviz alamaz vs bir şey çıkmıştı.

Otelci de TV'de turist döviz getiriyor ne yapalım almayalım mı diyordu.

8.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    kaçırdığınız şey şu; işler bu kadar sıkıntıya girdiyse bugun bu kararı çıkaran yarın ne çıkaracak diyecek bireyseller ve kurumlar.. pazartesiden itibaren ülkeden ve sistemden döviz çıkışı artacaktır....

kaş yapayım derken 2 gözü birden kör ediyor enayiler...

değil döviz satmak, olanı da kaçıracaklar elden...

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    ARKADAŞ SAKİN OL..martta endeks 1800 iken illaki 200 günlük ortalama (o zaman 1600 den geçiyordu) test edilecek diyen ve tüm long diyenlerle tartışan değil misin?..3 ay yoktun

yanlış mı hatırlıyorum..

evet buldum işte mesajın...o zaman çok kararlıydın ve herkesle bu konuda tartıştın..tabi endeks ralli yaptı...

o açıdan sakin olalım..

Hatta ortadan kaybolduktan sonra GIYABINDA BURADA EPEY ANILDIN...onun için kararlı ifadelere gerek yok.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...87#post5806087
    Hay Allah razi olsun. 18 subat tarihinde gunde 50 mesaj atiyordu bist30 2000 iken oradan 2600 e gitti (yuzde 30 yukseldi) hic ortada yoktu. Boyle cevap verenlere de kafasini kuma gomuyor.

Bir insan neden boyle davranir bilmiyorum ya zekasinda problem olmali ya da niyetinde.

Zeki biri oldugunu da dusunuyorum geriye tek bir ihtimal kaliyor.

Sayfa 58/1003 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •