Sayfa 980/1000 İlkİlk ... 480880930970978979980981982990 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,833 - 7,840 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Merhaba, 3 kasımda açıklanan ÜFE'nin 12 aylık ortalamaları değeri esas alınıyor. Ancak bu değer birebir kullanılmıyor, kesir atma denilen matematik bir işlem yapılıyor. İşlem sonucu çıkan değeri de cumhurbaşkanı değiştirebiliyor ancak 2008 hariç bu değerde bir değişiklik yapılmadı. Kesin değer aralık sonu ya da ocak başı açıklanıyor, ancak anlattığım üzere 3 kasımda yıl sonunda açıklanacak değeri hesaplamak mümkün.
    Evet, epicurist yukarıdaki şekilde geçmişte de paylaşmıştı ancak şema biraz karmaşık olduğundan haturlamak güç olabiliyor.

Bu sene ÜFE epey yüksek gelecek. Enflasyon için standart olan bileşik kümülatif hesaplama yerine 12 aylık ortalama almak %100'lere ulaşan bir ÜFE'de %10 ile 20 arasında (ve duruma göre daha da fazla) düşük bir endeks oluşturabilir. cumhurbaşkanı yetki kullanarak bu endeksi daha da aşağıya çekerse vergi dilimleri ciddi şekilde baskılanmış olur. Bu olasılık bu sene 2008 yılındaki kadar yüksek. Göreceğiz.
    Detaylı bilgi ve hatırlatma için tekrar teşekkürler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir kaç gün okuyamadım.. o arada başlığa açıldıldığından beri emek/katkı verenlerin başında gelenlerden birine ayar vermeye çalışan densiz tipler belirmiş.

yüz vermeyin.. geldikleri gibi giderler. gitmezlerse hak ettikleri muameleyi görürler.
    Her ikisinin de ne yapmaya çalıştıklarını gerçekten anlamadım. Daha önceden bir tartışmamız veya diyaloğumuz da olmamıştı. Garip buldum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Her ikisinin de ne yapmaya çalıştıklarını gerçekten anlamadım. Daha önceden bir tartışmamız veya diyaloğumuz da olmamıştı. Garip buldum.
    Bazen oluyor boyle seyler rxpu abim...

Dagli gelir bagliyi kovmaya calisir, egocentrizm sanirim...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bazen oluyor boyle seyler rxpu abim...

Dagli gelir bagliyi kovmaya calisir, egocentrizm sanirim...

Syg,
    Forum ortamını kalenin içi gibi görmeliyiz. İçeride tam kooperasyon ve veri paylaşımı ile güç kazanarak kale dışındaki gerçek rakiplerimize konsantre olmalıyız. (Bankalar, yatırım kuruluşları , emtia tedarikçileri) .

Anlık CDS verisi özellikle bu dönem ve yakın gelecekte takip etmesi çok kritik bir veri olacak. Terminal erişimi olan forumdaşların daha sık paylaşım yapması da önemli.

Dün eurobondlarda yine inanılmaz bir fiyat düşüşü gerçekleşti. BDDK hamlesinin tüm farkını geri aldı hatta daha da geriye çekildi.

Bundan sonra her hafta kritik olacak. CDS'te 830 ile 857 arasında kuvvetli bir direnç var ama o direnci neyin kimin oluşturduğu belli değil. 857 direnci kırıldığında ekonomi yönetiminden çok daha farklı hamleler görebiliriz.

Herkes hazırlıklı olsun.

Rasgele.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eyvallah, anlık CDS verisi oldukça pahalı ve ulaşılması zor bir veri . Bloomberght dahi ekranlardan kaldırdı. Ama eurobond yatırımcıları için de bu veri o denli kritik ve önemli bir veri dediğiniz gibi.
    Ayrıca burada yaptığım twitter paylaşımı kadar olmasa da twitterda da burada yazdığım daha detaylı ve uzun yazıları link vererek paylaşıyorum. Böylece oradaki takipçiler de hisse.net ortamını tanımış oluyorlar.
    CDS & Eurobond ayrılmaz bir ikili ve belirtildiği gibi taze verilere kolay erişilemiyor.. Yazmadığımız takip etmediğimiz anlamına gelmesin; paylaşımları kendi adıma faydalı buluyor ve bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum Sn @rxpu

6.  Alıntı Originally Posted by Argus Yazıyı Oku
    CDS & Eurobond ayrılmaz bir ikili ve belirtildiği gibi taze verilere kolay erişilemiyor.. Yazmadığımız takip etmediğimiz anlamına gelmesin; paylaşımları kendi adıma faydalı buluyor ve bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum Sn @rxpu
    Eyvallah .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Belliki çekememezlik var..Çok şey etme yani.. salla gitsin üstat..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Belliki çekememezlik var..Çok şey etme yani.. salla gitsin üstat..
    Eyvallah .

Sayfa 980/1000 İlkİlk ... 480880930970978979980981982990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •