-

Originally Posted by
synth
Merhaba. Birkaç sorum olacak yanıtlayan olursa şimdiden teşekkür ederim.
Eğer ben vefat edersem ailem eurobondlarimi doğrudan teslim alabilir mi ? Yıl içerisinde aldığım kuponlarin vergisini ödemeleri gerekiyor mu ? Süreç nasıl işliyor ? İnternette biraz araştırdım ama çok karışık. Bana çocuğa anlatır gibi özet geçebilecek var mı ?
İkinci olarak da 2023 yılı için beyan sınırı sizce kaç olacaktır ? Minimum 100 bin olur mu ? Yoksa devlete para lazım mantığı ile bilerek sınırı düşük tutma gibi bir ihtimal var mı ?
Teşekkürler.
Yıl içerisinde alınan kuponların vergileri muhtemelen kıymetler devir edildikten sonra versat vergisi olarak değil de artık devralanların gelir vergisi beyannamesi ile ödenir. Tek istisna kuponların devir öncesi hesaba yatmış olanları. Devirden önce hesaba yatmış olanlar veraset vergisi ile ödenmeli diye düşünüyorum.
-
15 Haziran'da 872,26 görülmüştü.
-

Originally Posted by
Dudu

Originally Posted by
rxpu
Yıl içerisinde alınan kuponların vergileri muhtemelen kıymetler devir edildikten sonra versat vergisi olarak değil de artık devralanların gelir vergisi beyannamesi ile ödenir. Tek istisna kuponların devir öncesi hesaba yatmış olanları. Devirden önce hesaba yatmış olanlar veraset vergisi ile ödenmeli diye düşünüyorum.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
-

Originally Posted by
synth
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Eyvallah, 2.ci soru için ilginç bir durum daha oluşabilir eğer kuponlar mirasçılara devir öncesi vefat eden kişinin hesaba yattı ise o zaman bu kuponlar için vefat eden kişi adına gelir vergisi beyannamesi düzenleyip, vergisi ödendikten sonra üzerine devir sonrası versate vergisi verilmesi gerekebilir.
-

Originally Posted by
rxpu
Eyvallah, 2.ci soru için ilginç bir durum daha oluşabilir eğer kuponlar mirasçılara devir öncesi vefat eden kişinin hesaba yattı ise o zaman bu kuponlar için vefat eden kişi adına gelir vergisi beyannamesi düzenleyip, vergisi ödendikten sonra üzerine devir sonrası versate vergisi verilmesi gerekebilir.
Ölsek bile bu vergiden kurtulamıyoruz yani
-

Originally Posted by
AxA

Yok kurtulamazsin..
Varislerden catir catir alir..
Bu nedenle uzerine gecirmeden once beyannameyi ver ve vergini ode diyor..
Alinan kuponlarin da vergisini alir sonra eurobondlari varislerin uzerine gecirtir dovletimiz..
Syg,
-

Originally Posted by
AxA

Devlet için ölüsü dirisi fark etmez. Tahakkuk esastır.
-

Originally Posted by
rxpu
Devlet için ölüsü dirisi fark etmez. Tahakkuk esastır.

Kupon hesaba yatti mi vergisi de cikar...
Syg,
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri