neyse , konu ev sahibi kiracı polemiğine dönmeden konuyla alakalı sormak istiyorum .2023 yılında seçimden önce kredi ile oturmalık ev alınır mı ? hükümet değişir,küresel piyasa ile iyi geçinen biri gelirse ev fiyatları bundan nasıl etkilenir ?
neyse , konu ev sahibi kiracı polemiğine dönmeden konuyla alakalı sormak istiyorum .2023 yılında seçimden önce kredi ile oturmalık ev alınır mı ? hükümet değişir,küresel piyasa ile iyi geçinen biri gelirse ev fiyatları bundan nasıl etkilenir ?
Bu arada istisna yok mu var, Maaşımız az diye yırtınan kesimden 2 doktor geldi 4-5 bin TL lik yerde 8 bin TL ye evi tuttu
Yine doktor kesimi 2 milyonluk yerden 3.1 milyona ev aldı
Tabi her evini kiraya verene veya satana karı koca doktor bulunurmu çok zor, şu an ilan sitesinde satılık 600 bin daire var, 91 bin de kiralık, bulursanız ev arayan 700 bin zengin satarsınız
--2022 temmuzda yazmışım.
--ikinci evimi e benzer dairelere 2.300-2500 isterlerken ben 2.000 fiyat istedim 3-4 ay satılmadı..sonra ilk gelenalcıya 2.000 binden verdim...şimdi fiyat artmış TL bazında kağıt üzerinde (dolar bazında düşmüş) ...ama satmaya kalksan satamazsın....
Geçenlerde biri anlatıyordu.. Abd gayrimenkul şirketlerinden üçü Türkiye gelerek kiraya vermek için 50.000 adet hedefli şekilde sıfır ve ikinci el daire veya komple siteler toplayacakmış.. Haberi duyunca yok ya dedim ama düşününce olabilitesinin güçlü olduğuna karar verdim.. Bizim çooook bilmiş sinek yağı hesabı yapıp kiracı olurum abi diyen gençlerimiz hedef sizsiniz![]()
Amerika’da ev fiyatları düşüşte
Japonya nüfüsü 1 yılda 600 bin kişi azaldı
Resesyon ciddi tehlike
Türkiyede kiranın evi amorti etme süresi ortalama 41 yıla çıkarak tarihi rekor kırdı
KKM ciddi getiri sağlıyor
Şahsi fikrim Bunlara bakınca şu an için ev almak karlı bir yatırım gibi durmuyor
Şu an için kısmıma dikkat çekerim
Yer İmleri