Sayfa 643/1312 İlkİlk ... 1435435936336416426436446456536937431143 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,137 - 5,144 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

  1. kimi diyorki feci enflasyon gelecek,bu fiyatlardan bile alın. kimi diyor ki alanın elinde patlayacak . hepi topu başımızı sokacak bir ev alacağız,dert oldu yeminle.

  2. Alma imkanınız varsa alın.
    Düşer mi yükselir mi kesinliği yok.
    Bence 5-6 ay yükselmez. (Tabi kestirmek çok zor.)
    Kredi oranları şuan makul seviyede.
    Yarın bu oranları yada kredi kullandırım oranlarını da arayabilirsiniz.



     Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    kimi diyorki feci enflasyon gelecek,bu fiyatlardan bile alın. kimi diyor ki alanın elinde patlayacak . hepi topu başımızı sokacak bir ev alacağız,dert oldu yeminle.

  3. #5139
     Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    neyse , konu ev sahibi kiracı polemiğine dönmeden konuyla alakalı sormak istiyorum .2023 yılında seçimden önce kredi ile oturmalık ev alınır mı ? hükümet değişir,küresel piyasa ile iyi geçinen biri gelirse ev fiyatları bundan nasıl etkilenir ?
    Geçenlerde biri anlatıyordu.. Abd gayrimenkul şirketlerinden üçü Türkiye gelerek kiraya vermek için 50.000 adet hedefli şekilde sıfır ve ikinci el daire veya komple siteler toplayacakmış.. Haberi duyunca yok ya dedim ama düşününce olabilitesinin güçlü olduğuna karar verdim.. Bizim çooook bilmiş sinek yağı hesabı yapıp kiracı olurum abi diyen gençlerimiz hedef sizsiniz

  4. ABD de paranın değerlemesi nedeni ile resesyon müteakiben deflasyon bekleniyor Türkiyede şu anda ihtiyaç kredisi 12ay vade ile veriliyor konut kredisi istesenizde zaten çıkmıyor yada %50 si çıkıyor buda Türkiye'yi de resesyona sürüklerki fiyatlarda geriye dönüş piyasa oturana kadar sürer şimdi aldığınız 25 yıllık bir evi artık 15 sene sonra 40 yaşında satabilirmisiniz meçhul parası olan parasına sahip çıksın aynı durum araç piyasası içinde geçerli elektrikli araç piyasası geliştikçe Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı azalacaktır.Buda en fazla 2 yıl Takdir milletindir.

  5.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Baskasinin malina cokerken dikkat edin.

    kafaya koyan sikintili biri ise once o kameralari kirip sonra devam ederler islerine.
    Terbiyesiz bir kişiliksin diye sana katlanacak değilim. hadsiz adam. KİM KİMİN MALINA ÇÖKMÜŞ ?

    Kiracı ile ev sahibi kontratı neden yapıyor. Her kafası estiğinde dediğini yaptıramayınca -ÇIK - demek için mi.
    Başkasının tokadı yemeyen kendini boksör sanar. Kamerayı kırar- kıramaz, ama derdi sana neden düştü . Kuyruk acın var belli. Kiracıya düşmanlık yapacaksanız evi kiraya vermeyeceksiniz. ( Ya damat karaktersiz çıkarsa diye Kızının turşusunu kuranlar gibi.)

    Burada kıçınızı da yırtsanız , kanunlara uyacaksınız. Yok uymam , ben efelikle işimi hallederim diyorsanız da iki ucu boklu değnekle gezersiniz.

    Şu formda en sonunda beni de çileden çıkarttınız ya helal olsun. yahu sanki meydan savaşına gidiyoruz. Alt tarafı yapılan bir sözleşmede uyuşmazlık çıkıyor ve mahkemeler bu işler için kurulmuş.

  6. Yok kanunlar halkın çıkarına değilse uymazlarmış felan... Uymayın kardeşim. Zaten ülke olmuş teksas, önüne gelen horoz olmuş. Karşınızdakinin bile bile hakkını yemedikçe , ırzına, malına , karakterine ilişmedikçe neden korkacaksın. Ben bu ülkede 14 tane değişik şehirlerde ev alıp sattım. Ev sahibi de oldum, kiracı da. ADALETLİ kira derken kastettiğim şey ; bir yıllık 2 yıllık kiracıya zaten eski düzende de TÜFE üzerinde zam yapamazsın. Ama bir de %25 lik sınır gelmişse buna uyacaksın. haydi benim gibiler ( maaşa ek geliri olanlar ) %25 değil ama Bu ayki Tüfe kadar yani imza koyduğum sözleşmeye sadık kalarak zam yapayım dedim.

    Evin bıştur, kiraya vereceksindir paşa keyfin nasıl isterse kirayı sen belirlersin. İşine gelen tutar. Ona hiç kimse karışamaz. Ama , zaten sözleşmen olan yerden tulum çıkarmaya kalkamazsın..... Nokta.

  7.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Yok kanunlar halkın çıkarına değilse uymazlarmış felan... Uymayın kardeşim. Zaten ülke olmuş teksas, önüne gelen horoz olmuş. Karşınızdakinin bile bile hakkını yemedikçe , ırzına, malına , karakterine ilişmedikçe neden korkacaksın. Ben bu ülkede 14 tane değişik şehirlerde ev alıp sattım. Ev sahibi de oldum, kiracı da. ADALETLİ kira derken kastettiğim şey ; bir yıllık 2 yıllık kiracıya zaten eski düzende de TÜFE üzerinde zam yapamazsın. Ama bir de %25 lik sınır gelmişse buna uyacaksın. haydi benim gibiler ( maaşa ek geliri olanlar ) %25 değil ama Bu ayki Tüfe kadar yani imza koyduğum sözleşmeye sadık kalarak zam yapayım dedim.

    Evin bıştur, kiraya vereceksindir paşa keyfin nasıl isterse kirayı sen belirlersin. İşine gelen tutar. Ona hiç kimse karışamaz. Ama , zaten sözleşmen olan yerden tulum çıkarmaya kalkamazsın..... Nokta.
    Kardeş ağzına sağlık güzel yazmışsın. Ben de yukarıda yazılan yorumları okuyunca irrite oldum, birkaç defa cevap yazayım dedim sonra boş ver değmez dedim. Bu sayfada birkaç kişi var, sanki gayrimenkul zengini gibi kostak kostak konuşuyorlar. Bunların hepsinin de çulsuz olduğuna eminim. Zenginlik mastürbasyonu yapıyorlar. Hiç bir gayrimenkul zengininin gelip de burada yorum yazacağını sanmam.

  8. Amerika’da ev fiyatları düşüşte
    Japonya nüfüsü 1 yılda 600 bin kişi azaldı
    Resesyon ciddi tehlike
    Türkiyede kiranın evi amorti etme süresi ortalama 41 yıla çıkarak tarihi rekor kırdı
    KKM ciddi getiri sağlıyor

    Şahsi fikrim Bunlara bakınca şu an için ev almak karlı bir yatırım gibi durmuyor
    Şu an için kısmıma dikkat çekerim

Sayfa 643/1312 İlkİlk ... 1435435936336416426436446456536937431143 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •