Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
Arkadaşım istanbuldaki kiracısına ben evi satıp, izmirden ev alcam burada kiralar uçtu demiş. Adam abi o zaman kirayı 2.600 den 7.500 e cıkarayım demiş. Arkadaşım da kabul etti. Düşünsenize arkadasınız 6-7 bin tl kira ödüyor, ama kiracı 2.600 ödüyordu. Şimdi dengelendi. Şimdi 2.600'den %25 yapıp. 3.000 tl falan olsa... tuhaf, saçma veya haksız değil mi?
Pek inandırıcı gelmedi anlattığınız olay. Miş miş de mış mış.

Ben o kiracı olsam, sat evi başım üstüne, Satabilirsen yeni ev sahibi mahkemeden tahliye kararını alsın gelsin öyle çıkarım derdim.

Ev kirasını 3 kat artıran insanda zerre kadar akıl var mıdır bilemedim şimdi. Hem de yasalar kendi lehineyken.

Kaldı ki bu artıştan sonra ev sahibi evi satsa kiracı o satışı nasıl engelleyecek o da ayrı mesele. Hatta bu kira artışından sonra ev sahibinin evi satma kolaylığı daha da artacaktır ki kiracı kendi ayağına ikinci kez sıkmış oluyor haberi yok.