Sayfa 703/993 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 5,617 - 5,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    İstanbul metrosunda ırkçılık skandalı: Siyah aileye küfürler yağdırdı.

İstanbul da Yenikapı-Hacıosman metro hattında bir yurttaş, siyah erkeğe yanında eşi ve küçük çocuğu varken ağza alınmayacak küfürler etti. Aile edilen küfürlere hiçbir karşılık vermedi. Metrodaki diğer yolcular yaşananlar karşısında sessiz kalırken bir kısım yolcu ise olaya gülerek tepki gösterdi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber
    Bir baba icin, sadece siyah yaradildigi icin, ailesi onunde, evladinin onunde bu duruma dusmek cok aci.

Hani millet olarak belirli hasletlerden bahsederler.

Artik bunlarda bosuna bahsetmeyin.

Zaten duzmece soykirim iddialarini sapladilar, bir de irkcilik ilave ederler.

G.Ahmet gibi dolasirsiniz.

2. SRİ LANKA EKONOMİSİ NASIL ÇÖKTÜ..?

Sri Lanka nın ekonomik sıkıntılarının merkezinde ise ülkenin ithalata büyük ölçüde bağımlı olması ve döviz eksikliği yatıyor. Ülkede bu ithalatın faturasını ödeyebilecek döviz rezervi bulunmuyor.

Sri Lanka'nın en büyük döviz kaynağı olan turizm 2019 da yaşanan terör saldırılarından büyük yara alırken 2020 de başlayan pandemi bu gelir kaynağına son darbeyi vurdu. Bununla birlikte uluslararası enerji ve emtia fiyatlarının artması da ithalata bağımlı ülkenin ekonomisini olumsuz bir şekilde etkiledi.

Uzmanlar turizmde yaşanan sorunların yanında ülkedeki ekonomi yönetiminin de yaşanan krizden sorumlu olduğunu düşünüyor. Sri Lanka da sokağa dökülen insanların da yüksek enflasyon, gıda, ilaç ve yakıt kıtlığı ile elektrik kesintileri gibi sorunlardan Rajapaksa ailesini ve hükümetini sorumlu tuttuğu görülüyor.

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...ayesi-7240983/

Bana hersey seni hatirlatiyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,542
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Prof. Dr. Aziz Sancar: 500 yıldır İslam dünyasında bilime neden doğru dürüst katkı yok..?

Bu soru Türkiye de katıldığı pek çok toplantıda Prof. Dr. Sancar tarafından gündeme getirildi. Prof. Sancar, Bu sorunun yanıtını sosyal bilimciler araştırmalı. dedi.

https://www.hurriyet.com.tr/egitim/p...i-yok-40109103
    Sorun bedevilikte ,akılları kıt olanı halkı Türklere karşı kışkırtan ingillterenin gönderdii ingiliz p.ici Lavrenceninde parmağı var,Arapların bazıları hariç,onlarında bilime katkıları olmuştur ama tatbik aşamasına gelindiğinde avrupa emevileri geri püskürttüğünden bilimin tatbiki avrupaya mal olmuştur,emevileri övmüyorum dinci,baskıcı bir toplumdu,ama bilimin öncülüğüne çok katkılar olmuştur,en önemlisi emevi kütüphanesini kurmuşlardı iskenderiye kütüphanesinden sonra,2 ana kütüphane yok olduktan sonra orta doğu dünyasına cehalet hakim olmuştur,bu arada barbar Cengizhanıda unutmayalım tam kütüphaneler katilidir,bunda ömerinde payı vardır kurana aykırı deyip oda bağdat dahil çok kütüphane yakmıştır vs,vesselam 1789 fransız ihtilalinde sonra reform sonucu müspet bilimin temeli atılmıştır avrupada,osmanlıda fatih harici çoğunluğu bilime karşıydı,avrupa bilimde ilerlerken biz lale devrini devreye sokmuşuz,peşi malum avrupari özentiler,özentilerden öteyede geçememişiz Atatürke kadar,o öldükten sonra tekrar geri sarmalar başlamış,20 sene içindede menderes zamanındaki özentilerde buna dahil olursa bir beyin göçü dalgası avrupaya göç şeklinde tavan yapmıştır,yani kısaca başta belirttiğim gibi bedevi severlik bize pahalıya mal olmuştur halada olmaya devam ediyor,esas köken biraz kızacak yönetim ama islama girmemizlen başlar,ne der orhun anıt yazıtları,Türkleri kendi özünden hariçlere idare ettirtmeyin,ettirirseniz devamlı savrulursunuz,işte esas sözün ana kaynağı,çok varya sadece kısadan kestim

4. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıldı. İstanbul merkezli 13 ilde, Sarallar olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik 29 Haziran da gerçekleştirilen operasyonun Bodrum ve Çeşme ayağı dikkat çekti.

Bakan Süleyman Soylu nun başta tatil beldeleri Çeşme olmak üzere verdiği güvencenin aksine, startı 2020 yılında verilen operasyonda, Sarallar ın Bodrum da Tren ve Klein, Çeşme de Sommer Klein ve Atiye Meyhane ye çöktüğü belirlendi.

https://www.odatv4.com/guncel/hurriy...e-sirri-243909

5. Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

6. İbrahim Kahveci, 6 Mayıs tarihli yayında asgari ücretle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Emekliye yüzde 30 zam cepte. Aylık 45 milyar ödüyorsun, geçen yıl, yıllık 250 milyar ödemişsin. SGK da bu para yok. 2 ayda 65 milyar demek, yıllık 400 milyara yakın SGK ya para aktarılması demek, öyle bir para yok. Dolayısıyla SGK nın gelirini artırmak lazım. SGK nın gelirini artırmak için de asgari ücreti artırmak lazım. Prim geliri için.

O yüzden birincisi; asgari ücret bu yılın ortasında SGK emekli maaşlarından dolayı artmak zorunda, kesin diyorum. İkincisi; emekli ve memur maaşları zaten enflasyondan dolayı artacak. Bu yılın ortasında asgari ücret kesinlikle artacak yoksa SGK kesin batıyor. Bütçeyi tamamen batıracak.

https://www.karar.com/ekonomi-haberl...-sgkyi-1673556

7. Bayram sofrasinda yanimda iki bankacinin muhabbeti. Biri istanbuldaki genel merkezde GM in bi alti oburu sube muduru

Dolar genelde 1 litre benzin fiyatina esittir. Bu her zaman boyle olmustur. Bu hesap her zaman tutar. Dolarin bugunku degeride bu olmali. Eger degilse baskilandigi icindir

Istanbul izmir arasi artik 3 saat 40 dakka. Cunku parali yolda radar yok istersen saatte 200 bas karisan yok.

Ama bi gidis 496 TL. Yinede ucaga gore ucuz

Odemis Suriyeli dolmus herkes sikayetci

Hiç üşenmedim Tavşanlı devlet hastanesindeki doktorları saydım, 12 acil olmaz üzere 41 doktor var.

Tavşanlı devlet hastanesi bölgesel sayılır 3 ilçeye daha hizmet verir, Harmancık Bursaya bağlıdır ama buraya çok yakın olduğundanTavşanlıya gelirler, diğerleri Emet ve Domanictir.

Bunları neden anlattım, her yıl 2.000 doktor yurt dışına gidiyormuş 2.000 ÷ 40 = 50 yani her yıl 50 hastane gidiyor demektir bu.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 703/993 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •