Paso A1 deki oyuncu acik yapiyor hisse dusuyor deniliyor da ya a1 ve bofadaki el ayni else ? Ben sahsen thy gibi bir tahtada hergun 1-2 milyon lot acik yapacak adamin tahtayi kontrol eden ekibin disinda oldugunu dusunmuyorum . Ekibin disindan bir oyuncu olsaydi simdiye kadar 10 kere tavan cektirirlerdi bu hisseye .
Kesinlikle adamın bir yerinden bir sey alırlar oyle acik yapacak yiğidin SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaten hisse şimdiye kadar 10 kere tavan yaptı yani kısa sürede %100 yaptı, bu süreçte Spot ta en çok açık taşınan hisse THYAO olmuştur, bu tahtada hergün zarar yazıldı, adamların bir yerlerinden birşey değil herşeyini aldılar, batan da battı, BOFA ve A1 Capital in aynı ekipten olduğunu düşünmüyorum, bunun da nedeni gözlemlerim tabi ki de yanılabilirim! her tahtada bir ve ya birkaç karşı bacak mutlaka bulunur ve ekip çalışması vardır, tahta yapıcı bazı günlerde açıkcıların para kazanmasına izin verir ki cesaretleri artsın! diğer günlerde açıkcı topladıkça da tahtayı yukarı sürer, 1 verdiyse 3-5 alır, eğer günlükçü de fazlaysa iki yöne doğru testere yapmaya çalışır!
Herkesin gorusune saygi duyuyorum . Tahtayi izlyeyen birisi olarak gozlemlerimi paylasayim . A1 in 1-2 milyon lot saticili oldugunu gunlerde piyasa da bozukken pasife alis yazip bekleyip acigini karli kapatmak yerine tahtayi deli gibi yukari surerek sattigini yerine koydu kac kez . Disaridan bir acikci boyle davranmaz . Endeks dususteyse ya acigi tasirsin ya da pasife yazarak gunlukculerin kapanisa dogru mecburi satislariyla sattigini yerine koyarsin . A1 tahtayi bilerek yukari suruyor .
Pasife alış yazarak düşüş bekleyip açık kapamak doğru bir tercihtir, 1-2 mlyn lot açığı bu şekilde negatif bir günde gün boyunca eritebilirsiniz ama piyasaya alış geldiğinde hissenin yukarı döndüğünü düşünüp panikle aktiften alış yaparak pozisyonu kapamak isteyebilirsiniz, muhtemelen A1 Capital in yaptığı bu olabilir!
THYAO da bugün ortalama 48.635 fiyattan toplam 20.087.148 lot (976.940.534.32 tl) açığa satış işlemi gerçekleşmiş olup 47.94 tl kapanış fiyatına göre açıkcılar ortalamaya göre 65 krş kazanmışlardır,
THYAO 20 mlyn lot ve 976 mlyn tl hacmiyle bugün gerçekleşen açığa satış işlemlerinde 1. sırada yer almıştır,
A1 ve Bofa kesinlikle farklı oyuncular.. A1 oyuncu kesin ancak Bofa robot. Robot endekse paralel hareket eder. Özellikle eğer yabancı bir fon alışı yoksa robot endeks paralelinde çalışır.. Bugün tahtayıeda bozan Garanti yat. oldu. Madem taşıyamayacaksın 3.5 milyon lotu neden alırsın be adam.. Güya A1 ve İnfoyu sıkıştıracaktı.. Adamlar bekledi ve anladıki Garanti günlükçü hiç pozisyonunu kapamadılar hatta yarına açık pozisyon bile taşıdıklarını düşünüyorum. Endeks düştü tamamda THY nin eksi %2.56 düşmesinin hiçbir haklı nedeni olamaz.. Sadece ters tradeler kağıdı bu seviyeden kapattı. Buraya güçlü fon alışları olmadan kağıdın 50 li rakamları aşması zor gibi.. Piyasalarda zaten tüm dünyada pek olumlu değil..Ancak THY nin bu sene rekor rakamlar beklediği bir yıl..tabiiki beklentimiz kağıdın bilançoyu 60 ın üzerinde bir fiatla karşılaması..Bekleyip göreceğiz..
Yer İmleri