Sayfa 80/751 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 633 - 640 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Üstat gözünü seveyim halka arz bir dolar.
    Ne rwe ne shell var.😂
     Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Şimdi geldim eve ve gelmedende alışveriş yaptım.
    Uçmuş fiyatlar.
    Bedava değil 7.65 e kelepir de değil enkaz fiyatı inanın.
    Enkaz fiyat tabi. Borsanın geneli enkaz. 70 lik rakı 400tl den başlıyor

2.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    Shell'de ciro uzerinden gitmek hatali. Hatta cironun yuksek olmasinin zarari bile var.

Cunku kar MAKTU!!! Yani TL deger olarak ciro buyuklugunden bagimsiz belirleniyor.

Bu yuzden fiyatlar yukseldikce maktu oldugu icin kar TL olarak sabit olsa bile marji yuzdelik olarak duser(satislara negatif etkisi de vardir) fiyat dustukce kar marji yukari cikar ama deger olarak ayni. En son 65 kurus civarindaydi(1.30 /2)

Dolayisyla shell ozelinde ciro yerine litre satis *maktu kar olarak bakilmasi en dogrusu

Ote yandan petrol fiyati arttikca ticaret finasmani icin gereken isletme sermayesi ihtiyaci ile beraber kre4di kullanimi ve faiz giderleri artar. Zaten Shell'e baktiginizda FAVOK ile net kar arasindaki farkin onemli bir bolumu bu ticaret finansmani icin kullanilan kredi faizlerinden geldigini gormek mumkun.

Fiyatin yukari ciktigi zamanlar bunu stok kari olarak hemen telafisi mumkun olabiliyor. Ancak fiyat asagiya gittiginde stok zarari hemen yansirken azalan isletme sermayesi ihtiyaci ve kredi kullaniminin olumlu etkisi zaman yayilarak yansiyor.
    Motorin litreyi 25 tl ye satacaksın, 25*0.04=1 tl kar alamayacak isen bıraksınlar akaryakıt işini, başka iş kolu baksınlar..

3.  Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
    Motorin litreyi 25 tl ye satacaksın, 25*0.04=1 tl kar alamayacak isen bıraksınlar akaryakıt işini, başka iş kolu baksınlar..
    1,30 lirayı paylaşıyorlar dağıtıcı- istasyon… Bilmiyorum haziran da kaça çıktı bu oran

Petrol ve doğal gaz devi Shell şirketinin yan kuruluşu Shell Eastern Trading, Mexico Pacific'in bir yan kuruluşundan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satın almak için, uzun vadeli bir anlaşma imzaladı.
    https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...ik-dev-anlasma

bizede bişeler düşer heralde

5.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    1,30 lirayı paylaşıyorlar dağıtıcı- istasyon… Bilmiyorum haziran da kaça çıktı bu oran
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...91#post6001091

6. Neye göre düşürüyorlar , anlamış değilim. Hele temmuz ayı sonu zamlı asgari ücretler ödenecek. Burda hayrına 15 kuruş daha verse EPDK fena olmaz.

7. https://twitter.com/senolbabuscu/sta...ctpmG1PCaawu4g

Hadi iyiyiz yine…. 55 milyar dolar yolda !!😂😂

Sayfa 80/751 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •