Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Konut bu kadar canlı ve fiyatlar uçmuşken müteahhitler neden hırsla yeni projelere girmiyorlar diye düşündünüz mü? Girmiyorlar, çünkü :
1. Ellerindeki stokları 2 yıldır devletin teşviği ile anca eritebildiler
2. Bu piyasanın böyle devam etmeyeceğini en iyi onlar biliyor, yeni yapacakları konutu bu fiyatlara satamayacaklarını biliyorlar
Tüik'in yayınladığı istatistiklerde açıklanan, "yapı ruhsatı verilen daire sayıları" bir fikir verebilir.
Bir konutun, ruhsat alındıktan sonra satışa çıkması 1-1,5 yıl alacağı düşünülürse 2019 yılındaki ruhsat alım sayısı azlığının 2021 yılına arz sıkıntısı olarak yansıdığı düşünülebilir:
Yapı ruhsatı verilen daire sayısı:
2019 yılında sadece 324.839
2020 yılında 547.211
2021 yılında 718.956
2023'ten itibaren arz fazlası olacağı düşünülebilir.
2021 yılında 461bin adet sıfır konut satılmıştı. 2019 yılında alınan ruhsat sayısına bakılırsa arzın bu rakamın oldukça altında kaldığı görülüyor.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
istanbulu bilmiyorum ama izmir için konuşabilirim.. izmir depreminden sonra ..bir çok hasar kayıtlı bina yıkıldı..bunlarda oturanlar kiraya çıktılar..buda kiralık talebi yarattı..
birde üstüne eski bina sahipleride korktukları için kentsel dönüşüm kararı aldı..sadece benim civarımdaki 4 sokakta yıkımı tamamlanmış 8 bina var.. ama inşaat başlamadı...sarı site de baktıgım zaman yine benim evimin civarında kentsel dönüşüm kararı alınmış...boşaltılmış..ama daha yıkılmamış bir sürü bina var..bornova tarafında manavkuyudan özkanlara dogru giderken yol boyunca halen daha yıkılmaya devam eden binalar görüyorum.. ama yapılan hiç bina yok neredeyse..bir şekilde bu binalar yapılırsa..burada oturan hak sahipleri evlerine geçtigi zaman ciddi bir kiralık ev açıga çıkacak...
Yer İmleri