Sayfa 651/1312 İlkİlk ... 1515516016416496506516526536617017511151 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,201 - 5,208 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Şu an konut sektöründe olanları 5 yıl önce öngörüp yazdığımda demediklerini bırakmıyorlardı. Burada her ay gelip istanbulda kalan son kiralık satılıkları paylaşıp gelecek konut krizini söylüyordum. Hükümet gerek sanayi iş gücünün devamı, gerekse maddi çıkar için tamamen mülteci-arap ve zenginleri ülkeye çekmek için herşeyi deniyor ve konut şu an özellikle büyük şehirlerde stoklar sıfırlanmak üzere.
    Satın aldığım evde ilk kira değeri 200 dolarken bugün 900 dolar.evin kendi değerini geçtim kira bazında bile 5 e katlamış nerdeyse.5 sene sonrası daha karanlık konut sahibi olmayanlar için.
    Öyle faiz çıkar dolar düşer alırım vs vs den önce bakmanız gereken bambaşka veriler var.
    Şehrinizde ki boş daire sayısı
    Aldığı yıllık göç
    Evlilik oranı ve boşanma oranı
    Yeni Öğrenci sayısı mezun oranı
    Daha aklıma gelmeyen verilerde var.

Baktığınızda ev fiyatları %10 düşme ihtimali varken yeni ev arayan oranı %30 olduğunda bile o ev fiyatları asla düşmez. Çünkü artık özellikle istanbul gibi şehirlerde asla bundan sonra arz talebi karşılayamaz.boş arsa kalmadı büyük şehirlerde!
    Konut kredi faizlerinin piyasa koşullarının rasyonel olarak kabul edemeyeceği oranlara düşürülmesi ve bedava fiyata vatandaşlık gibi bir takım olağandışı uygulamalar ve ekonomi biliminin uygun görmediği faiz politikası değişiklikleri olmasaydı, bu yükselmeler olmazdı. Onun için sizi pek takdir edemiyorum. İsabet oranınız ev hiç bir zaman zarar ettirmez diyen yaşlı ninelerden daha fazla değil. Yarının ne getireceğini kimse bilemez. Örneğin göçmen politikasında değişiklik veya etkili bir vergilendirme sistemi veya sıkı bir para politikasına geçiş ve cari açık ve enflasyonla mücadele veya kredilerin geri çağrılması hatta içinde olmasak dahi ani çıkacak geniş bir savaş hali gibi pek çok neden gayrimenkullerin fiyatını tepetaklak edebilir.

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Şu an konut sektöründe olanları 5 yıl önce öngörüp yazdığımda demediklerini bırakmıyorlardı. Burada her ay gelip istanbulda kalan son kiralık satılıkları paylaşıp gelecek konut krizini söylüyordum. Hükümet gerek sanayi iş gücünün devamı, gerekse maddi çıkar için tamamen mülteci-arap ve zenginleri ülkeye çekmek için herşeyi deniyor ve konut şu an özellikle büyük şehirlerde stoklar sıfırlanmak üzere.
    Satın aldığım evde ilk kira değeri 200 dolarken bugün 900 dolar.evin kendi değerini geçtim kira bazında bile 5 e katlamış nerdeyse.5 sene sonrası daha karanlık konut sahibi olmayanlar için.
    Öyle faiz çıkar dolar düşer alırım vs vs den önce bakmanız gereken bambaşka veriler var.
    Şehrinizde ki boş daire sayısı
    Aldığı yıllık göç
    Evlilik oranı ve boşanma oranı
    Yeni Öğrenci sayısı mezun oranı
    Daha aklıma gelmeyen verilerde var.

Baktığınızda ev fiyatları %10 düşme ihtimali varken yeni ev arayan oranı %30 olduğunda bile o ev fiyatları asla düşmez. Çünkü artık özellikle istanbul gibi şehirlerde asla bundan sonra arz talebi karşılayamaz.boş arsa kalmadı büyük şehirlerde!
    Aylik gelirim 30 binden fazla, 1milyonun biraz uzerinde nakitim var. Oturdugum muhitte en kötü ev 2.5 milyon. 1 milyon pesin versem kalan 1.5 milyonun aylik tahsidi gelirimden fazla. Ben bu sartlarda ev alamiyorsam memur, polis, ogretmen, doktor vs kimse ev alamaz. Kimsenin alamadigi ev fiyatida dusmek zorunda yada sabit kalir gelirler 3-4 kat artar. Doganin kanunu bu. Su anda 2.5 milyonluk evi alabilecek adam sayidi nufunun yuzde 5 i bile degildir. Yabancilarin aldigi konut sayısının toplam satislar icindeki payi cok kucuk oyle abartildigina bakmayin.istanbulda yuzde 10 bile degil bu oran. Ukrayna rusya savasi biterse bunlarin cogu satar doner ulkesine.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by picky Yazıyı Oku
    Aylik gelirim 30 binden fazla, 1milyonun biraz uzerinde nakitim var. Oturdugum muhitte en kötü ev 2.5 milyon. 1 milyon pesin versem kalan 1.5 milyonun aylik tahsidi gelirimden fazla. Ben bu sartlarda ev alamiyorsam memur, polis, ogretmen, doktor vs kimse ev alamaz. Kimsenin alamadigi ev fiyatida dusmek zorunda yada sabit kalir gelirler 3-4 kat artar. Doganin kanunu bu. Su anda 2.5 milyonluk evi alabilecek adam sayidi nufunun yuzde 5 i bile degildir. Yabancilarin aldigi konut sayısının toplam satislar icindeki payi cok kucuk oyle abartildigina bakmayin.istanbulda yuzde 10 bile degil bu oran. Ukrayna rusya savasi biterse bunlarin cogu satar doner ulkesine.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Çok benzer durumdayım, piyasayı şaşkınlıkla izliyorum.

3 sene önce maaşına yakın taksitli kredi çeken taksidini enflasyona ezdirdi, aynı şey 3 sene sonra da olur diyen riske girer krediyi çeker. Ama bence muazzam bir kumar bu. Kumar bile değil, rus ruleti.

Menkul varlığının çoğunu hisse senedi ve bitcoin'de tutan ben bile bu derece riskli bir bahse giremiyorum. Tabi millete göre de kumarbaz olan benim.

Bazı şeyleri zaman bırakmak lazım, ben pozisyonumu koruyup tahmin ettiğim uygun gayrımenkul alım zamanlarını bekleyeceğim. Planım da daire falan değil, memlekette zeytinlik.

4. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. Rezidans kondu, arsa sahibi iflas etti

https://www.sozcu.com.tr/2022/emlak/...i-7242123/amp/

https://halktv.com.tr/halktv-ozel/75...ilacak-677919h

alıntı

''İKİ KULE HİKAYESİ
    Bürokrasi kesiminin işi saraya iş getirmek.
    İş getirenler bürokraside yükseliyor.
    Bu iki kule Zincirlikuyu’ya inşa edildi.
    Normal de bu bölgede binaların imarı beş kat.
    Yani bu bölgede yükseklik 15 metre.
    Holding kendi arazisine iki bina yapmak istiyor.
    Adamını buluyorlar.
    Kaç metre kare ilave izin verirsiniz?
    ++
    Cevap geliyor.
    45 kata kadar size izin veririz.
    Türkçesi: Size avantadan 40 kat veriyoruz.
    Yükseklik 15 metre yerine 190 metre yapabilirsiniz.
    İnşaat alanınız 290 bin metrekareye çıkıyor.
    İstanbul’da iş kulelerinin satış fiyatı ortalama
    Metrekare fiyatı 5.000 dolar.
    Saray fiyatlara ve piyasaya vakıf.
    Fazladan verilen iznin size getireceği para belli.
    Paketin yarısını indirin izni verelim.
    Arsa sahibi havalarda.
    Bankadan krediler alınıyor.
    Dolar paketi gereken yere gidiyor.
    ++
    İzin çıkıyor.
    İnşaat başlıyor.
    Bu süreçte ülke ekonomisi çöküyor.
    Corona salgınından bu yana,
    Uzaktan çalışma dönemi başlıyor.
    İstanbul’da kulelerdeki iş yerlerine talep düşüyor.
    Plazaların çoğu bomboş.
    Dolar 17 liraya çıkıyor.
    Arsa sahibi bankalardan aldığı dolar,
    Kredilerinin faizini ödeyemiyor.
    Sonunda inşaatı yaptıran şirket,
    İflas ediyor.
    Alacaklılar bu ofisleri icradan satmaya uğraşıyor.
    Fiyatlar yarıya düşmüş.
    Durum şeftali.
    AL SANA YATAY MİMARİ ''
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

İstanbul'un nüfusu, bir önceki yıla göre 378 bin 448 kişi artarak 15 milyon 840 bin 900 kişi oldu. Türkiye nüfusunun %18,71'inin ikamet ettiği İstanbul'u, 5 milyon 747 bin 325 kişi ile Ankara, 4 milyon 425 bin 789 kişi ile İzmir, 3 milyon 147 bin 818 kişi ile Bursa ve 2 milyon 619 bin 832 kişi ile Antalya izledi.

nufusu resmiyetde dahi heryıl bu kadar artan bir şehirde yatay mimari kaç yılda bizim şiledeki köye dayanır ?? çok katda felaket az katda felaket .

y.t.d.

7. alıntı

''RANT ŞAHANE
    Dün bu konuyu yazdım.
    Rantın ne olduğunu çok kişi anlamamış.
    Bu iki kulenin yapıldığı alan şehrin,
    En kıymetli yeri.
    Değeri muazzam.
    Ama arsa sahibi battı.
    ++
    Arsanın imarı 5 kat idi.
    Türkçesi tüm inşaat alanı 33 bin metrekareydi.
    Saray devreye girince 45 kat izni çıkıyor.
    İnşaat alanı 292 bin metrekareye çıkıyor.
    Tabii amcam kimseyi bedava öpmüyor.
    Avantadan verilen alan 259 bin metrekare.
    O dönemde bu konumdaki binaların
    Metrekare satış fiyatı 7.000 dolar.
    Paketin adı 900 milyon dolar.
    ++
    Arsanın sahipleri bu izin ile havaya uçuyor.
    Arsayı bankalara ipotek edip 900 milyon dolarlık,
    Kredi alıyorlar.
    Paket indirilince izin çıkıyor.
    Araya Corona giriyor.
    Uzaktan çalışma dönemi başlıyor.
    Ekonomi arıza yapınca,
    Şirketler batıyor.
    Kimse kulelerden iş yeri satın almıyor.
    Binalar çakılıyor.
    ++
    Bankalar faiz tahsilatı yapamıyor.
    Arsa sahibi daire satamıyor.
    Derken arsa sahibi şirket iflas ediyor.
    Türkiye’nin en değerli arsasındaki,
    Bina boş duruyor.
    Bankalar payları kadar daireleri icradan satıyor.
    Bu rüzgar müteahhitleri batırıyor.
    Sonuç olarak Malum bir yapıdan aldığı paket,
    900 milyon dolar.
    İstanbul’a 150 kule yapılmış.
    Rantın ebadı bu.
    Arsa sahibi batmış,
    Proje batmış.
    Malum için Şişhaneden aşağısı Kasım Paşa. ''

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

8. 7.000 USD/m2 satış fiyatının 3.500 USD'si hanut maliyeti imiş ...

Sayfa 651/1312 İlkİlk ... 1515516016416496506516526536617017511151 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •