Sayfa 650/1312 İlkİlk ... 1505506006406486496506516526607007501150 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,193 - 5,200 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Boş polemik konusunda haklı olabilirsiniz ancak bedava peynir fare kapanında olur hocam.

beklentiniz neydi ki, en garanti yöntemin söylenip 0 hata ile yöntem söylenmesi mi. burada yatırım danışmanlığı verilmesi zaten yasak bildiğim kadarıyla, kaldıki çoğu kişinin bilse bile bunu sizce paylaşır mi, ancak üstü kapalı söyler. Kelin ilacı olsa başına sürermiş. 1 ı 10 yapan burda yazar mı o da tartışılır.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    haklısınız.sorumluluk duygusu ağır basan insanlar söyleyemez .
    Piyasalar dinamikdir değişkenlik gösterir her an.Şu an söyleyeceğim her söz anlamını yitirmiş oluyor.

Koskoca yatırım uzmanlarının bugün söylediğini yarın gene kendi yalanlar.
    Piyasada en tutulan uzman olmak isteyenler, çok konuşup hiç birşey söylememe sanatını iyice öğrenmeli.

y.t.d.

2.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    neredesiniz acaba sayın parmenidesxenophanes. Tersine göç önerecem belki bir çözüm olabilir. işiniz sosyal yaşam tarzınız uygun ise.

Ama zorlukları da var herkese uygun da olmaz muhtemelen.Mesela benim en büyük derdim şimdi çocuklar büyüyünce üniversite okuyunca istanbula giderse ben ne edecem

y.t.d.
    gelmesinler hocam ya . istanbulda okuyunca bişey olmuyor . ciddi ciddi yazıyorum yani bunu . ben istanbulda iyi bir üniversiteden mezunum . şanlıurfadan mezun olan da benimle aynı maaşı alıyor . peki aynı şartlarda mı okuduk ? say say bitmez.

Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    gelmesinler hocam ya . istanbulda okuyunca bişey olmuyor . ciddi ciddi yazıyorum yani bunu . ben istanbulda iyi bir üniversiteden mezunum . şanlıurfadan mezun olan da benimle aynı maaşı alıyor . peki aynı şartlarda mı okuduk ? say say bitmez.
    Anladım sayın parmenidesxenophanes , Çocuklar hele bir büyüsünde o günün şartlarına bakarız.Hayırlı bayramlar dilerim.

4.  Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    enflasyon düzgün açıklansa maaşlara da düzgün zam yapılsa zaten olay çözülecek .
    Enflasyonu gerçeğin altında açıklayarak en doğrusunu yapıyorlar.

Enflasyonun olduğundan düşük açıklanması, maaşla geçinen on milyonlarca insanın kul hakkının yenmesi demek.

Kul hakkı yemek İslam'daki en büyük 2. günahtır.

Bu cibiliyetsizlere ve yıllardır işledikleri bu günaha rağmen hala bunları destekleyen milyonlarca çakma müslümana en güzel ceza uzun bir cehennem tatili olacaktır.

Biz istesek daha güzel bir ceza bulamazdık.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

5.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Anladım sayın parmenidesxenophanes , Çocuklar hele bir büyüsünde o günün şartlarına bakarız.Hayırlı bayramlar dilerim.
    sağolun size de . sağlıkla mutlulukla geçirin inşallah .

6.  Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    şuan ev taşıma 7bin gibi bişey tutuyor. emlakçı parası şu bu derken 30-33bin gibi bişey tutuyor . iki senede bir paşamın keyfine 30bin harcarsak bize ne kalacak ? bende uzun süre otururum diye konuştum ama daha 3.senesinde sepet havasına başladı bizimki. bakalım nasıl olacak,yüz göz olmasak. forumda da ev alınır mı diye fikir bakıyorum ama genelde polemik var hep . şu işleri yoluna koyayım bir ev şart. çekip kredi alacağım herhalde. itle köpekle muhattap oluyoruz.
    GM'i yatırım aracı olarak hic sevmem. Ancak insanın kendi oturacağı ev ihtiyactır, gucu olan geleceğe / emekliliğe yatırıma baslamadan once evini almalı. Saglık, eğitim, yuva, araba bi yana, yatırım bi yana... elma ile armut gibi.

7. valla burada fikir alışverişi yapmak çok zor.. herkes kandi tarafından yorum yapıyor...evi olmayan fiyatların ev fiyatlarının artışından dem yakınan kişiler..treni kaçırdım korkusu ile ev fiyatları balon diyor.. almak isteyen kişiyi korkutuyor...ev almış kişlerde ..hele ki 3-5 tane birden evi olanlarda...dahada yukarı gidecek gazı pompalayıp talebin daha da artmasını körüklemeye çalişiyor..geçmişe bakarak gelecege yon veremezsiniz...gelecekte neler olabilecegine göre hareket etmelisiniz..şimdi mesele kredi kısıtlaması nedeni ile satışlar duruldu...ama ileride mevduat faizlerini arttırırlarsa ...( cazip olursa tabii. ) o zaman fazlalık evi olanlar kiracıyla ugraşmamak adına evlerini satılaga çıkaracakları için fiyatlar gevşer...ama bu seferde tl de kalan kimgelen se yok.. döviz veya altın da duruyor insanlar..bu sefer dolar düşecegi için elinizde ki para azalacak ...haa hükümet degişikligi olacak göçemenler gidecek diye düşünürseniz..ciddi bir boş ev çıkar ortya ki ..bu kiraları düşücü etki eder..ama gelecek hüümetin gönderip göndermeyecegi de belli degil..bir arkdaş yazmış yeni hükümet geldi yabancı sermeye dostu bir hükümet geldi ..diyeli bir gecede dolar düştü diyelim diye..bir gecede yeni hükümte o kadar büyük kredi tanınmaz.. ama 2002 -2008 arası gibi dövizin yatay seyrettigi bir dönem gelebilir..bu zamana yayayılmış bir enflasyon düşüşü getirir..ve düşen enflasyon sonucu..düşük faiz dönemine giriş olur o zaman da yine ev fiyatları yukarı gider..ben ticaret yapan biriyim..gayrımenkul çook uzun vadeli bir yatırım..o yüzden uzun vadeli bir projeksiyon yapıp ona göre hareket etmeli..bu bugün 100 e aldıgım şeyi yarın 110 a sattım gibi bierşey degil..o yüzden çok iyi degerlendirmek lazım..mesela bir akrabamın 2016 da 100 bin dolara aldıgı evin bir üst katını abim 2019 da 69 bin dolara aldı..şimdi abim bir üst katı satılık 115 bin dolardı ..ama satılmadığı için şimid ifiya tı 100 bin dolara indirler.. ama halen soran eden yok ..

8. Şu an konut sektöründe olanları 5 yıl önce öngörüp yazdığımda demediklerini bırakmıyorlardı. Burada her ay gelip istanbulda kalan son kiralık satılıkları paylaşıp gelecek konut krizini söylüyordum. Hükümet gerek sanayi iş gücünün devamı, gerekse maddi çıkar için tamamen mülteci-arap ve zenginleri ülkeye çekmek için herşeyi deniyor ve konut şu an özellikle büyük şehirlerde stoklar sıfırlanmak üzere.
    Satın aldığım evde ilk kira değeri 200 dolarken bugün 900 dolar.evin kendi değerini geçtim kira bazında bile 5 e katlamış nerdeyse.5 sene sonrası daha karanlık konut sahibi olmayanlar için.
    Öyle faiz çıkar dolar düşer alırım vs vs den önce bakmanız gereken bambaşka veriler var.
    Şehrinizde ki boş daire sayısı
    Aldığı yıllık göç
    Evlilik oranı ve boşanma oranı
    Yeni Öğrenci sayısı mezun oranı
    Daha aklıma gelmeyen verilerde var.

Baktığınızda ev fiyatları %10 düşme ihtimali varken yeni ev arayan oranı %30 olduğunda bile o ev fiyatları asla düşmez. Çünkü artık özellikle istanbul gibi şehirlerde asla bundan sonra arz talebi karşılayamaz.boş arsa kalmadı büyük şehirlerde!

Sayfa 650/1312 İlkİlk ... 1505506006406486496506516526607007501150 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •