Alýntý Originally Posted by ressam Yazýyý Oku
Yazmayacaktým ama , bazý kiracýlar emsal alsýn diye yazýyorum. geçen ay Ýstanbul Bakýrköy de 1+1 öðrenci evinin kirasýný ben %45 artýrdýðým halde ( kanun %25 dediði halde ) ev sahibi %100 zam istemiþti. Bu zammý resmi isteyemediði için - Tahliye Taahhütnamesini - mahkemeye sunarak avukatý aracýlýðýyla Tahliye davasý açmýþtý. Ben davaya cevap dilekçesini kendim yazarak göndermiþtim. Sonra düþündüm ve genç - yeni mezun - bir avukata vekalet vererek alacaðým masrafý artýrmak istedim. Genç avukata durumu söyledim ve sadece para kazanacaðýný taahhüt ettim.

Bugün , duruþmasýz davanýn reddine karar verilmiþ. Kanuni dayanaktan yoksun olan talebin reddi.... Þimdi karar tebliðinden hemen sonra genç avukata verilmek üzere ev sahibine icra göndereceðim.

yani bu iþler sakin ve kanuni haklarýný bilerek usulüne göre yapýlmalý. Öyle dað baþý gibi ; ben artýk seni istemiyorum çýk evimden muhabbeti boþ muhabbettir. Ama kiracý da sorumluluðunu adam gibi yapacak . Misal ; konutun tüm bakýmlarýný özenle yapacak, hor kullanmayacak, komþularýný rahatsýz etmeyecek, kira ve aidatlarýný zamanýnda ve tam yatýracak. Kontratta yazýlý amaç dýþýnda kullanmayacak ( günlük kira, baþkasýna devir vb. )
Tebrikler sayýn ressam güzel bir örnek