Sayfa 610/831 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon
Arama sonucu : 6644 madde; 4,873 - 4,880 arası.

Konu: TUKAS - Tukaş Gıda Sanayi

1. Arkadaşlar iyi akşamlar herkese. Dün ilk defa aldım tukaşı, bilançosu çok iyi diye. Aldıktan sonra sayfaları okumaya başladım sahibinin güvenilmezliğinden bahsediyorsunuz. Benim aklıma takılan dün kap’ta yayınlanan şirketin fabrikayı ipotek göstererek kredi başvurusu yaptığı. Cahilliğimi mazur görün, şirketlerin hepsi kredi alırken fabrikalarını ipotekmi yaptırırlar? Eğer öyleyse bu bir risktir tabi. O haberden dolayı bugün düşmüş olabilirmi?

2. Yarın Tukaş günü olabilir. Yine ve yenide Bank of ve yatırım finansman alıcı olabilir. Malum bir gün alıp diğer gün satıyorlar. Aslında bu iki kurumu takip edip trade yapılabilinir. Açık poker gibi elleri. Onlar satıyorsa sat, alıyorlarsa al mod bu.

3. Yazılan diğer şeylerden bağımsız olarak bu ipotek işlemi ticaretin doğasına uygun bir şey. İpotek olmadan banka niye kredi versin, tabi ki ipotek alacak, şirketlerin bilanço dipnotlarına bakarsanız bir çoğunun fabrika binalarının arsalarının bu şekilde ipotek edildiğini görebilirsiniz. Gayrimenkul ipotek eden banka kendi ekspertizini yaptırır ve o ekpertiz üzerinden ipotek koyar, şirketin yeniden değerleme yapıp defter değerini değiştirmesi gerekli bir işlem değildir. Yapmak isterse yapar, istemezse yapmaz, benim bildiğim böyledir.

4. Açıklamanız için teşekkürler frqn21

Şirket ilk defa ipotek işlemi yaptırmıyor ki. Oyak'tan devir alındığından beri şirket sürekli büyütülüyor. Haliyle finansmana ihtiyaç duyuluyor. Son bilanço raporunda mevcut daha önceden yapılmış 256 milyon liralık teminat/rehin/ipotek işlemi görülüyor...

Şirket yeni yatırım yapmış/yapıyor, diğer taraftan üretim artışı yapıyor. Ayrıca yüksek enflasyonlu ortam var. İşletme sermayesinin artışına ve yatırım finansmanına ihtiyacı var. Bunu da krediye başvurarak yapıyor. Kredi almasaydı, ortaklara "pamuk eller cebe" diyerek bedelli yapacaktı.....
    Hiçbir finans kuruluşu da teminat/rehin/ipotek/kefalet tesis etmeden böylesine kredi vermez...

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Yarın Tukaş günü olabilir. Yine ve yenide Bank of ve yatırım finansman alıcı olabilir. Malum bir gün alıp diğer gün satıyorlar. Aslında bu iki kurumu takip edip trade yapılabilinir. Açık poker gibi elleri. Onlar satıyorsa sat, alıyorlarsa al mod bu.
    Bugün ikisi ayni tarafta değil,,bofa satıcı,yatırım alıcı,,,nötr.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Alıntı Originally Posted by Frqn21 Yazıyı Oku
    Yazılan diğer şeylerden bağımsız olarak bu ipotek işlemi ticaretin doğasına uygun bir şey. İpotek olmadan banka niye kredi versin, tabi ki ipotek alacak, şirketlerin bilanço dipnotlarına bakarsanız bir çoğunun fabrika binalarının arsalarının bu şekilde ipotek edildiğini görebilirsiniz. Gayrimenkul ipotek eden banka kendi ekspertizini yaptırır ve o ekpertiz üzerinden ipotek koyar, şirketin yeniden değerleme yapıp defter değerini değiştirmesi gerekli bir işlem değildir. Yapmak isterse yapar, istemezse yapmaz, benim bildiğim böyledir.
    Kredi alırken,g.menkulu yüksek göster,bilançoda düşük göster,,,bu,yatırımcının madur edilmesi değilmidir,,şirketi "pahalı"göstermek doğru mudur?
    H.a.o %34,,,%66 da patronun hisseleri,,,gerçek değerleme yap,şirketi ederine getir,,patronun da hisseleri değerlensin.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Gerçekte böyle olmamasına rağmen,düşük değerlemeden dolayı pd/dd 4.22 görünüyor,,yatırımcı geliyo,,daha düşük pd/dd salça şirketi varken,niye bunu alayım demez mi?
    Nitekim buna göre daha düşük pd/dd li kervt doludizgin giderken,bu patinaj yapmaya başladı.

Sayfa 610/831 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •