Sayfa 104/751 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon
Arama sonucu : 6008 madde; 825 - 832 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    bu ptf'lerle yarin da uretim olmazsa baska bir sorun var demektir

SIFIR URETİM olmus yine. Ayın 7'sinden beri üretim yok. Problemin kaynagi gaz sıkıntısından çok ödemelerle ilgili getirilen düzenlemeden dolayi olabilir.

Sn wasaban'in konu ile ilgili 7 Temmuz tarihli mesaji. O gunden beri uretim sifir

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    https://twitter.com/memochan69/statu...RreeJBgs0Q5_nA

Önemli. Santralin nakit akışını etkileyen bir durum
    Son düzenleme : thinktt; 21-07-2022 saat: 01:47.

2.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    SIFIR URETİM olmus yine. Ayın 7'sinden beri üretim yok. Problemin kaynagi gaz sıkıntısından çok ödemelerle ilgili getirilen düzenlemeden dolayi olabilir.

Sn wasaban'in konu ile ilgili 7 Temmuz tarihli mesaji. O gunden beri uretim sifir
    Ben bizimle benzer kapasite ve verimliliğe sahip Akenerjinin Erzin santrali ile kıyaslıyorum.
    Yapısal tüm sistemi etkileyen bir sorun olsa onlar da etkilenirdi.
    Sanki bize özel bir durum var
    Bakım için yanlış zaman seçmişler ya da bir arıza var.

3. Vizyonsuzluk gibi olmasın ama bunu da satsalar kurtulsak, Shell bize yeter.

4.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Ben bizimle benzer kapasite ve verimliliğe sahip Akenerjinin Erzin santrali ile kıyaslıyorum.
    Yapısal tüm sistemi etkileyen bir sorun olsa onlar da etkilenirdi.
    Sanki bize özel bir durum var
    Bakım için yanlış zaman seçmişler ya da bir arıza var.
    Arıza olsa epiaş şeffaflık / piyasa mesaj sistemi( açılış sayfası en alt) orda gözükmeli. Ben çalışmamasını bir tercih olarak yorumladım

5.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    320 milyon $ versinler alsinlar..

Sonra trcas hisse basi 24 lirayi ortaklara dağıtsın.

Sonra da denizli santralini 160 milyona devredelim.
    Ordanda 12 lira dağıtıp, Sirketi kapatalim ;)
    31 Aralık 2022 den once islemleri tamamlarsak , seçim oncesi 5x paramiz olur. ;)
     Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Vizyonsuzluk gibi olmasın ama bunu da satsalar kurtulsak, Shell bize yeter.

Hemen sattınız her şeyi 😂😂

6. Sn wasaban'in konu ile ilgili 7 Temmuz tarihli mesaji. O gunden beri uretim sifir[/QUOTE]

Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
    Hidrojen diyorum baska bir sey demiyorum.. Trcas, bu iş koluna shell ile mi girer başka yabancı ortaklama mı girer bilemem ama bu işe girer.

Almanya'da doğalgaz santrallerini hidrojen gazlı olacak şekilde dönüştürüyorlar..
    Tüpraş’ ın o alanda yatırımı var. Motorine bağımlılığı yarı yatıya düşürme amaçlı. Ağırlıklı yük taşıyan vasıtalara yönelik.

Bu dönüşüm ne zaman olur bilmem ama ithal kömür den “ ucuza” yakıt gideri oluşursa, bizim için oldukça pozitif.
    Son düzenleme : wasaban; 21-07-2022 saat: 07:46.

7.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Vizyonsuzluk gibi olmasın ama bunu da satsalar kurtulsak, Shell bize yeter.

Enerji sektörü mevzuatı uzun, marjları kısıtlı/ kısıtlanabilen bir sektör. Borçlanmasını iyi ayarlayan ( döviz borçlanmayan) ithal - yerli kömür ve Yekdem ciler bu işten kârlı çıktı. En çok zarara uğrayan doğalgaz çevrimler.

Aslında baktığınızda çok büyük yatırım. 700 küsür milyon euro proje maliyeti.

8.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    320 milyon $ versinler alsinlar..

Sonra trcas hisse basi 24 lirayi ortaklara dağıtsın.

Sonra da denizli santralini 160 milyona devredelim.
    Ordanda 12 lira dağıtıp, Sirketi kapatalim ;)
    31 Aralık 2022 den once islemleri tamamlarsak , seçim oncesi 5x paramiz olur. ;)
    Elindeki varlıkları satsın, yatırım bankası kursun. Parayı Eurobond’ a yatırsın. Bizlere bir şekilde stopajsız kemiksiz %12 versin hahahahaha

İkili anlaşma olmadan, şebekeye elektrik satarak para kazanabileceğini düşünmüyorum. Ben kısıtlı bilgim ile anca güneş paneli gibi bir yatırım yapardım. O da döviz ödemeli ise. Yoksa piyasa oyuncuları ( YANDAŞ hariç) sıfır yatırıma doğru gidiyor.

Borçlanman belli değil , kaça satacağın belli değil vs… böyle bir sektörde kim neden yatırım yapsın

Sayfa 104/751 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •