Son düzenleme : thinktt; 21-07-2022 saat: 01:47.
Vizyonsuzluk gibi olmasın ama bunu da satsalar kurtulsak, Shell bize yeter.
![]()
Sn wasaban'in konu ile ilgili 7 Temmuz tarihli mesaji. O gunden beri uretim sifir[/QUOTE]
Tüpraş’ ın o alanda yatırımı var. Motorine bağımlılığı yarı yatıya düşürme amaçlı. Ağırlıklı yük taşıyan vasıtalara yönelik.
Bu dönüşüm ne zaman olur bilmem ama ithal kömür den “ ucuza” yakıt gideri oluşursa, bizim için oldukça pozitif.
Son düzenleme : wasaban; 21-07-2022 saat: 07:46.
Enerji sektörü mevzuatı uzun, marjları kısıtlı/ kısıtlanabilen bir sektör. Borçlanmasını iyi ayarlayan ( döviz borçlanmayan) ithal - yerli kömür ve Yekdem ciler bu işten kârlı çıktı. En çok zarara uğrayan doğalgaz çevrimler.
Aslında baktığınızda çok büyük yatırım. 700 küsür milyon euro proje maliyeti.
Elindeki varlıkları satsın, yatırım bankası kursun. Parayı Eurobond’ a yatırsın. Bizlere bir şekilde stopajsız kemiksiz %12 versin hahahahaha
İkili anlaşma olmadan, şebekeye elektrik satarak para kazanabileceğini düşünmüyorum. Ben kısıtlı bilgim ile anca güneş paneli gibi bir yatırım yapardım. O da döviz ödemeli ise. Yoksa piyasa oyuncuları ( YANDAŞ hariç) sıfır yatırıma doğru gidiyor.
Borçlanman belli değil , kaça satacağın belli değil vs… böyle bir sektörde kim neden yatırım yapsın
Yer İmleri