Son düzenleme : thinktt; 21-07-2022 saat: 01:47.
Vizyonsuzluk gibi olmasýn ama bunu da satsalar kurtulsak, Shell bize yeter.
![]()
Sn wasaban'in konu ile ilgili 7 Temmuz tarihli mesaji. O gunden beri uretim sifir[/QUOTE]
Tüpraþ’ ýn o alanda yatýrýmý var. Motorine baðýmlýlýðý yarý yatýya düþürme amaçlý. Aðýrlýklý yük taþýyan vasýtalara yönelik.
Bu dönüþüm ne zaman olur bilmem ama ithal kömür den “ ucuza” yakýt gideri oluþursa, bizim için oldukça pozitif.
Son düzenleme : wasaban; 21-07-2022 saat: 07:46.
Enerji sektörü mevzuatý uzun, marjlarý kýsýtlý/ kýsýtlanabilen bir sektör. Borçlanmasýný iyi ayarlayan ( döviz borçlanmayan) ithal - yerli kömür ve Yekdem ciler bu iþten kârlý çýktý. En çok zarara uðrayan doðalgaz çevrimler.
Aslýnda baktýðýnýzda çok büyük yatýrým. 700 küsür milyon euro proje maliyeti.
Elindeki varlýklarý satsýn, yatýrým bankasý kursun. Parayý Eurobond’ a yatýrsýn. Bizlere bir þekilde stopajsýz kemiksiz %12 versin hahahahaha
Ýkili anlaþma olmadan, þebekeye elektrik satarak para kazanabileceðini düþünmüyorum. Ben kýsýtlý bilgim ile anca güneþ paneli gibi bir yatýrým yapardým. O da döviz ödemeli ise. Yoksa piyasa oyuncularý ( YANDAÞ hariç) sýfýr yatýrýma doðru gidiyor.
Borçlanman belli deðil , kaça satacaðýn belli deðil vs… böyle bir sektörde kim neden yatýrým yapsýn
Yer Ýmleri