Sayfa 202/677 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302 ... SonSon
Arama sonucu : 5413 madde; 1,609 - 1,616 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Bu tahtaya yön verenler profesyonel.Bugün dolar bazlı günlüğe ayar çektiler bence.Gap sevmiyor bu adamlar.Belkide tuzak bir gapla mal toplayacaklar onuda bilmiyoruz.En iyisi alıp unutmak.
    Ytd

2. 500 Lira para kaldı.Onunlada almayacağım üzülme için rahat olsun Tahtacı Bey :)

3.  Alıntı Originally Posted by canbaba06 Yazıyı Oku
    Soruma vermiş olduğunuz cevap için teşekkürler bende bir süre EGSER hissesinde olacağım.kib
    en son braktığım yerde duruyor.bugüne kadar altıncı hissim beni yanıltmadı Emirhan06 beyden şüphem yok ama tahta yapıcı-sahibi ner derseniz deyin adam noktasına virgülüne kadar izleniyor.petun dedi dünya ve turkiye normalken halen o da aynı yerinde sayıyor.et süt su tahıl arpa gübre dünyada ne varsa 3 katına çıktı ama petun malesef oda yerinde sayıyor gıdanın çok çok önemli olduğu bir dönemde.
    arena özelinde de ömer musa ile hintli firmanin ben bir şekilde doğrudan olmasada dolaylı olarak kontakta olduklarını düşünüyorum.peraa capital aracılığı ile topladıkları hisseleri bir gün bakarsınız kimseler duymadan redintona virmanlarlar.12 senede arenada yaşananlar bence normal değil.
    kar rekoru kırdığında 2020 yılında arenanın elinde ne brihgtstar vardı ne de paynet karı ve hikayesi ne de yenileme işi dahada saydırmayın bana
    Ve en önemlisi ülkemizde enflasyon almış başını gitmiş kar ve ciro rekoru yaptığında EKMEK 1 LİRAYDI 1LİRA KÜÇÜK SU 0,5 İDİ ŞİMDİ 2 TL. bana kimse anlatamaz yurt içinde sattıkları ürünlerin dışardan dolar ile alıpta arena hisse olarak halen bu fiyatlarda kaldığını.
    temel teknik falan fazla kasmam ama iki sene önce kar ve ciro rekoru kırdığındaki fiyat bence enflasyon fiyatlaması yaptığından sonra tekrar güncellenmelidir.yani hedef fiyatı belirlenirken enflasyonda göz onuna alınmalı.o fiyatın üserine PAYNET BRİGHTSTAR BİLANÇO YENİLEME GÜNEŞ ENERJSİ VS VS üsütüne değelendirmeler yapılması iyi olur diye düşünüyoruç

4.  Alıntı Originally Posted by canbaba06 Yazıyı Oku
    en son braktığım yerde duruyor.bugüne kadar altıncı hissim beni yanıltmadı Emirhan06 beyden şüphem yok ama tahta yapıcı-sahibi ner derseniz deyin adam noktasına virgülüne kadar izleniyor.petun dedi dünya ve turkiye normalken halen o da aynı yerinde sayıyor.et süt su tahıl arpa gübre dünyada ne varsa 3 katına çıktı ama petun malesef oda yerinde sayıyor gıdanın çok çok önemli olduğu bir dönemde.
    arena özelinde de ömer musa ile hintli firmanin ben bir şekilde doğrudan olmasada dolaylı olarak kontakta olduklarını düşünüyorum.peraa capital aracılığı ile topladıkları hisseleri bir gün bakarsınız kimseler duymadan redintona virmanlarlar.12 senede arenada yaşananlar bence normal değil.
    kar rekoru kırdığında 2020 yılında arenanın elinde ne brihgtstar vardı ne de paynet karı ve hikayesi ne de yenileme işi dahada saydırmayın bana
    Ve en önemlisi ülkemizde enflasyon almış başını gitmiş kar ve ciro rekoru yaptığında EKMEK 1 LİRAYDI 1LİRA KÜÇÜK SU 0,5 İDİ ŞİMDİ 2 TL. bana kimse anlatamaz yurt içinde sattıkları ürünlerin dışardan dolar ile alıpta arena hisse olarak halen bu fiyatlarda kaldığını.
    temel teknik falan fazla kasmam ama iki sene önce kar ve ciro rekoru kırdığındaki fiyat bence enflasyon fiyatlaması yaptığından sonra tekrar güncellenmelidir.yani hedef fiyatı belirlenirken enflasyonda göz onuna alınmalı.o fiyatın üserine PAYNET BRİGHTSTAR BİLANÇO YENİLEME GÜNEŞ ENERJSİ VS VS üsütüne değelendirmeler yapılması iyi olur diye düşünüyoruç

Hocam kim kimi takip ediyor bilmiyorum ama bana böyle şeyler çok komplo teorisi gibi geliyor. Kimse kimseyi takip edip pozisyon almaz.

Öyle bir durum olsa biz Arena 4 liradan 65 liraya çıkarken de hissedeydik ve bu yükselişden yararlandık. Ben 60 liradan satıp çıktım 22 lira ortalama ile PETUN aldım. Petun ben aldıktan sonra 28 liraya çıktı oradan 17-18 liralara kadar düştü. Ben 20 lira civarından satıp 10 liradan Arenaya geri döndüm. Ben sattıktan sonra Petun dediğin sebeplerden dolayı 28 liralara çıktı ama kötü gelen ilk çeyrek net karı nedeniyle tekrar 22 liralara düştü.

Mesela o dönem Pınar süt daha düşüktü Petundan ama şu anda aralarında 9 lira fark var pınar süt lehine. Çünkü Petun çok kötü bilanço açıklarken Pınar süt çok iyi açıkladı.

O yüzden ben bu tür dalgalanmalarda bilançoların etkili olduğunu düşünüyorum. Kimin alıp sattığının değil.

Tahtacı beni takip ediyor ise ben aldıktan sonra hisse 3-4 ay içinde 9 liradan 16 liraya kadar da çıktı. O dönem de hissedeydik. Takip ediyorsa o zaman da yükseltmezdi. Kaldı ki ben arenayı 10 lira ortalama ile aldım şu anda da TL olarak kardayım.

2020-2021 döneminde çok iyi net karlar açıkladı arena. Yükselişin sebebi de bu idi. Belki bu iş biraz abartılıp 65 liralar görüldü ama yükselişin sebebi iyi bilançolar idi.2021 1. ve 2. çeyrek kötü bilanço gelince , 20 liralardan 9 liralara kadar geri geldi. Bu geri gelişde ben yoktum. Ben 9-10.50 arasından topladım hisseyi.

Yani gördüğün gibi düşüş ve çıkışlarda iyi yada kötü bilanço etkili oluyor , kimin aldığı sattığı değil. Petunda da böyle oldu arenada da. Aylatdır petunda değilim , önce 28 liraya gitti sonra 22 liraya düştü. Bu süreçte ben yoktum hissede. Neden bu hareketi yaptı ? Çünkü kötü bilanço geldi ilk çeyrek. Pınar süt ise iyi bilanço ile 16 liralardan 32 liralara geldi.

Bazen tahtacılar ters hareketler yapar ama kimse iyi gelen bilançonun önünde durmaz. 2021 3. ve 4. çeyrek bilançoları ile , 2022 1. çeyrek bilançomuz iyi geldi. Bunun sonucu olarak 9 liradan 16 liraya çıkıp 13-14 arası durulduk. 2022 2. çeyrek net karını da iyi bekliyorum. O da gelince yukarı hareket başlayacaktır. Hiçbir tahtacı iyi bilançonun önünde durmaz. Sonuçta bu bir arz talep pazarı. Talep arzdan fazla olursa fiyat yukarı gider , önünde durmak isteyen de hisse kaptırır.

Ben de 2-3 hafta içinde iyi haberler bekliyorum. Bu da talebi arttıracak . O zaman da kimse önünde durmaz. Ama son 2 aydır talep çok azaldı. Bunu tahtacı kullanıyor olabilir .

5. Ben şirket yönetiminin bariz şekilde küçük yatırımcıya karşı art niyetli olduğunu düşünüyorum. Bu tabi benim kendi şahsi fikrim ve hisse geri alımı yapacaklarını da hiç sanmıyorum. Neden yönetimin bize karşı art niyetli olduğunu bir kaç örnek ile açıklayayım.

1) Şirketler 2 tip bilanço hazırlıyor. Bir SPK'ya verilen, bir diğeri ise Maliyeye verilen bilanço. Maliyeye verilen bilanço TL olarak hazırlandığı için net kar bizim gibi şirketlerde daha yüksek gözüküyor. Arena Hintlilere satıldıktan sonra döviz bazlı bilanço tuttuğu için asla Maliye Bilançosunu önce açıklamadı ki net kar yüksek gözükmesin. Her zaman net kar daha düşük gözüktüğü için SPK bilançosunu önce gönderdiler. Aman net kar yüksek gözüküp yatırımcı ilgisi artmasın hisseye diye. Artık Brighstar alımı sonrası ve Paynet'in cirosunun yükselmesi sonrası bu iş TL bazda biraz dengeye oturabilir veya değişebilir tabi. 2010 yılından beri dikkat ederseniz hiç öncelik olarak maliye bilançosu göndermedi bu şirket.

2) Techno olayı... Süreci açıklamamak için ellerinden geleni yaptılar. Forumdan bir arkadaşın fark edip bazı linkleri burada paylaşmasından sonra hararetli geçen bir hafta sonu, Pazar gecesi saat 23:00 sularında Kap haberleri atarak durumu örtbas etmeye çalıştılar. Yine aynı dönem şirkete bizzat bu konuda sermaye arttırımı yapmışsınız ne olacak bu para dendiğinde geçiştirmek için türlü saçma cevaplar verildi. Yatırımcı baskı yapıncada rakipler öğrenmesin diye böyle yaptık gibi bir cevap vermişlerdi. Acaba şirketin asıl rakibi diğer firmalar değilde, küçük yatırımcı mı? Düşünmeden edemiyor insan.

3) Yukko olayı... Öncesinde açılan başarısız bir e-ticaret girişimi, sonrasında kapandı. Akabinde sermayesi arttırılmasına rağmen en ufak bir açıklama hala daha yapılmadı? Neden Yukko için sermaye arttırıldı? Bu site aynı isim veya farklı bir isimle e-ticarete devam mı edecek? Başka bir iş için mi kullanılacak? Bunların cevaplarını neden açıklamıyorlar şeffaf bir şekilde?

4) Brighstar olayı... Kasım 2020 gibi ilk haberi verip, süreci Aralık 2021'de tamamladılar. Arada geçen sürede doğru düzgün yine bilgilendirme yapılmadı. Burada düşündüğüm bir başka art niyette, bilançoya etkisi az olsun diye son çeyreğin sonuna kadar satın alımı gerçekleştirmemiş olmaları. Zamanlama manidar.

7) Alınan ödüller, kazanılan başarılara dair asla KAP haberi atmıyorlar. Atmak zorunda değiller elbet, fakat art niyetli olmayan şirketlere baktığınızda en ufak değer teşkil eden haberi KAP'a atıyorlar, yatırımcıları ile paylaşıyorlar. Huawei tarafından yılın distribütörü seçilmişler. Paynet 2021 yılında en başaralı 3. Fintech şirketi olmuş. Bu tarz büyük haberleri dahi KAP'a atmıyorlar. Eminim Paynet'in bu başarısından haberdar olmayan yatırımcılar vardır aramızda. Bu haberleri nerede paylaşıyorlar? Günler sonra siteye ekliyorlar. Sayfadan sayfaya, menüden menüye gezerseniz bir yerlerde karşınıza çıkabilir tesadüf.

8) 2022 - 1. çeyrek bilançosunda 10 Milyon TL ''danışmanlık ücreti'' var. Bu para kime neden verildi? Anlaşması henüz tamamlanmamış olan Paynet için çalışan aracı kuruma mı? Başka bir kurumamı? Bu para ödenmemiş olsa, 1. çeyrek net karı 40 milyon TL'ye yakın bir rakam gelecekti, bunun arka planında karı düşük göstermek niyeti var diye düşünüyorum.

9) CEO Serkan Çelik geçtiğimiz sene hisse fiyatı 50 liralardayken TV canlı yayınında 50 liralar için hisse ucuz dedi. Bu açıklama sonrasında doğal olarak hisseye ilgi arttı fakat dikkat ederseniz baskıda aynı dönem arttı. 50-55 liradan ilgi çekip malı küçük yatırımcıya resmen yıktılar. Amaç 50 liralardan satıp, baskı kurup tekrar 30-35 liradan toplamaktı bence.

Bunlar ve benzeri bir çok olay ile yönetimin art niyetli olduğunu örneklendirebiliriz. Ben kesinlikle art niyetli olduklarını, küçük yatırımcıyı korumaktan uzak olduklarını ve hisse geri alımı yapmayacaklarını düşünüyorum.

YTD.

6.  Alıntı Originally Posted by kardanadam3 Yazıyı Oku
    Ben şirket yönetiminin bariz şekilde küçük yatırımcıya karşı art niyetli olduğunu düşünüyorum. Bu tabi benim kendi şahsi fikrim ve hisse geri alımı yapacaklarını da hiç sanmıyorum. Neden yönetimin bize karşı art niyetli olduğunu bir kaç örnek ile açıklayayım.

1) Şirketler 2 tip bilanço hazırlıyor. Bir SPK'ya verilen, bir diğeri ise Maliyeye verilen bilanço. Maliyeye verilen bilanço TL olarak hazırlandığı için net kar bizim gibi şirketlerde daha yüksek gözüküyor. Arena Hintlilere satıldıktan sonra döviz bazlı bilanço tuttuğu için asla Maliye Bilançosunu önce açıklamadı ki net kar yüksek gözükmesin. Her zaman net kar daha düşük gözüktüğü için SPK bilançosunu önce gönderdiler. Aman net kar yüksek gözüküp yatırımcı ilgisi artmasın hisseye diye. Artık Brighstar alımı sonrası ve Paynet'in cirosunun yükselmesi sonrası bu iş TL bazda biraz dengeye oturabilir veya değişebilir tabi. 2010 yılından beri dikkat ederseniz hiç öncelik olarak maliye bilançosu göndermedi bu şirket.

2) Techno olayı... Süreci açıklamamak için ellerinden geleni yaptılar. Forumdan bir arkadaşın fark edip bazı linkleri burada paylaşmasından sonra hararetli geçen bir hafta sonu, Pazar gecesi saat 23:00 sularında Kap haberleri atarak durumu örtbas etmeye çalıştılar. Yine aynı dönem şirkete bizzat bu konuda sermaye arttırımı yapmışsınız ne olacak bu para dendiğinde geçiştirmek için türlü saçma cevaplar verildi. Yatırımcı baskı yapıncada rakipler öğrenmesin diye böyle yaptık gibi bir cevap vermişlerdi. Acaba şirketin asıl rakibi diğer firmalar değilde, küçük yatırımcı mı? Düşünmeden edemiyor insan.

3) Yukko olayı... Öncesinde açılan başarısız bir e-ticaret girişimi, sonrasında kapandı. Akabinde sermayesi arttırılmasına rağmen en ufak bir açıklama hala daha yapılmadı? Neden Yukko için sermaye arttırıldı? Bu site aynı isim veya farklı bir isimle e-ticarete devam mı edecek? Başka bir iş için mi kullanılacak? Bunların cevaplarını neden açıklamıyorlar şeffaf bir şekilde?

4) Brighstar olayı... Kasım 2020 gibi ilk haberi verip, süreci Aralık 2021'de tamamladılar. Arada geçen sürede doğru düzgün yine bilgilendirme yapılmadı. Burada düşündüğüm bir başka art niyette, bilançoya etkisi az olsun diye son çeyreğin sonuna kadar satın alımı gerçekleştirmemiş olmaları. Zamanlama manidar.

7) Alınan ödüller, kazanılan başarılara dair asla KAP haberi atmıyorlar. Atmak zorunda değiller elbet, fakat art niyetli olmayan şirketlere baktığınızda en ufak değer teşkil eden haberi KAP'a atıyorlar, yatırımcıları ile paylaşıyorlar. Huawei tarafından yılın distribütörü seçilmişler. Paynet 2021 yılında en başaralı 3. Fintech şirketi olmuş. Bu tarz büyük haberleri dahi KAP'a atmıyorlar. Eminim Paynet'in bu başarısından haberdar olmayan yatırımcılar vardır aramızda. Bu haberleri nerede paylaşıyorlar? Günler sonra siteye ekliyorlar. Sayfadan sayfaya, menüden menüye gezerseniz bir yerlerde karşınıza çıkabilir tesadüf.

8) 2022 - 1. çeyrek bilançosunda 10 Milyon TL ''danışmanlık ücreti'' var. Bu para kime neden verildi? Anlaşması henüz tamamlanmamış olan Paynet için çalışan aracı kuruma mı? Başka bir kurumamı? Bu para ödenmemiş olsa, 1. çeyrek net karı 40 milyon TL'ye yakın bir rakam gelecekti, bunun arka planında karı düşük göstermek niyeti var diye düşünüyorum.

9) CEO Serkan Çelik geçtiğimiz sene hisse fiyatı 50 liralardayken TV canlı yayınında 50 liralar için hisse ucuz dedi. Bu açıklama sonrasında doğal olarak hisseye ilgi arttı fakat dikkat ederseniz baskıda aynı dönem arttı. 50-55 liradan ilgi çekip malı küçük yatırımcıya resmen yıktılar. Amaç 50 liralardan satıp, baskı kurup tekrar 30-35 liradan toplamaktı bence.

Bunlar ve benzeri bir çok olay ile yönetimin art niyetli olduğunu örneklendirebiliriz. Ben kesinlikle art niyetli olduklarını, küçük yatırımcıyı korumaktan uzak olduklarını ve hisse geri alımı yapmayacaklarını düşünüyorum.

YTD.

Hocam tespitlerinin çoğu doğru. Tebrik ederim bu tür tespitler yaptığın için. Bu şekilde detaylı araştırıp buraya doğru bilgi veren yatırımcılara ihtiyaç var. Lütfen bu tip bilgi dolu yazılarına devam et.

Maddeler arasında 1-2 tane düzeltme yapacağım izninle.

1- Borsadaki şirketlerin tamamı 2 tür bilanço hazırlar. Bir tanesi VUK mevzuatına göre , bir diğeri SPK mevzuatına göre. Tüm şirketler bu ikisini açıklar ve tüm şirketlerin açıkladığı bu 2 gelir tablosunda net kar farklı çıkar. Bu mevzuatların farkından kaynaklanır. Biz muhasebeyi USD tuttuğumuz için biz de daha da farklı çıkıyor.

Neden vergi dairesine verilen gelir tablosunu önce açıklamıyorlar tespitinde haklısın. Bunu hiç yapmadılar. Ama bunu yapınca yatırımcının ilgisi artmaz. Buradaki net kar temettü için geçerli değil SPK tablosundaki net kar temettü için geçerli. Mesela Armada 2021 yılının finansal tablosunda önce vergi dairesine verdiği gelir tablosunu açıkladı , tam rakamı hatırlamıyorum ama 250-300 milyon kar açıkladı. Sonra hisse tavan tavan gitti ama SPK için hazırlanan tablo gelince şirketin zararda olduğu ortaya çıktı ve sonrasında 1-2 tane de taban yedi.

Yani önce vergi dairesine verileni açıklasa bizimkiler , evet yükske kar gelir ve ilgi artar ama sonrasında SPK da gelince düşük kar ile geri düşeriz. Böylece bazı yatırımcılar mağdur olur. Bence SPK'nın önce gelmesi daha doğru yatırımcının gerçek bilgiye ulaşması için.

Hintliler alınca muhasebe USD tutulmaya başlandı demişsin ama sanırım Hintlilerden önce de muhasebe USD tutuluyor. Zaten Brightstar ve Paynet muhasebeyi TL tuttuğu için artık konsolide bilanço daha dengeli ve kur oynaklığından daha az etkileniyor. Belki yarın öbür gün konsolideyi de TL tutarlar ama buradaki risk ise , net kar yükselir ama öz sermaye USD karşısında erir.

2- Yukko Online elektronik A.Ş şemsiyesinde faaliyet gösteriyorlardı sonra kapadılar ama şirket hala duruyor başka e-ticaret şitelerinde mağazacılık yapıyor diye biliyorum.

Sermayesini arttırıp bize haber vermedikleri , sonrasında biri burada yayınlayınca apar topar KAP haberi yapmak zorunda oldukları şirket ise Arena Mobile. Bu şirket üzerinden cep telefonu ticareti yapıyorlardı. Tam da Tecno olayı gündemdeyken yapmışlardı bu sermaye artışını. Biz de acaba beraber üretime mi girecekler diye merak etmiştik sonra sadece satış var üretim yok dediler. Sermayeyi neden bu kadar arttırdınız diye sormuştum , arena mobile'ın cirosu çok arttı o yüzden sermaye ihtiyacı oldu gibi bir cevap gelmişti.

3- Brighstarı eylülde ilk olarak haber verdiler kasım değil. Kasım ayında bir indirim oldu onu haber verdiler. 30 kasımda ise tam kapanış oldu kur artınca bir indirim daha oldu onu da haber verdiler. Süreç ancak bitti bence 2021'e çok etkisi olmasın diye böyle yaptıklarını sanmıyorum. Sonuçta bu tür şirketlerin alım-satımı kolay değil aylar süren bir süreç. Bakın Paynet 5-6 aydır bitmedi.

4 - 7 nolu maddede sonuna kadar katılıyorum ( gerçi madde 4'den sonra 7'ye atlamışsınız arada 5-6 yok sanırım yanlışlık oldu :) )

Ödüllerin maddi bir tarafı yok onları haber yapsalar da çok etkisi olmaz ama tabii ki yapsınlar haber haberdir. Ödülleri geçtim küçük distribütörlük anlaşmalarını bile haber yapmıyorlar. Ben bunu sormuştum şirkete , yıllık cironun %5'inin altındaki işleri KAP'a bildirmiyoruz böyle bir şirket kararımız var demişlerdi ama şu anda yıllık cironun %5'i 40-50 milyon USD yapıyor. Gerçi şimdi bu kuralı %2-3 seviyesine indirdiler galiba. Geçen cep telefonu işi 20 milyon USD idi yani yıllık cironun %2'si yapıyor ama demek 10 milyon USD'lık bir iş olsa haber vermeyecekelr. mllet 300-500 bin USD'ı bile haber veriyor ama bizimkiler 10-15 milyon USD küçük iş diye haber vermiyor. Bence bu da çok KY dostu bir davranış değil.

5 - O danışmanlık ücreti 10 milyon değil 19 milyon diye hatırladım ama 10 da olabilir emin değilim. Ben bunu şirkete sordum , Paynet için değil Brightstar alımındaki danışmanlık hizmeti dediler. Daha ne kadar sürecek dedim. Belli bir süre daha sürecek sonra kalkacak dediler. Paynet için satış sonrası bir bedel ödenecek sanırım şu an için cuzi bir ücret ödeniyor oraya.

Genel anlamda ben de sizin gibi düşünüyorum. Şirket hisse değerinin korunması ve gerçek değere ulaşması için yapabileceğinin çok azını yapıyor. Hisse geri alım bunlardan biri ama bunu yapmasa bile hisseyi desteklemek için daha fazla haber veya tanıtım yapabilir.

Bu arada hisse geri alım işini Hintliler kabul etmiyor diye biliyorum. Şirket icra kuruluna kalsa belki yapacaklar ama hintliler kabul etmiyor bir takım gerekçe ile. Ama bu konuda çok baskı yapıldı şirkete belki fikirlerini değiştirebilir bu baskı. Ben de onların yerinde olsam hisse geri alırım . Bu aksiyon şirkete kar olarak da yansır finansal duran varlıklarındaki artış finansal gelir olarak net kara yansıyacak sonuçta.

Hisse geri alım için eskiden %5-10 bile şans vermiyordum ama son yapılan baskılar sonucu bunu artık %30-40 şans olarak görüyorum. Belki olabilir yakında ama hala daha olmama ihtimali daha yüksek.

Tespitlerin ve paylaşımların için tekrar tebrik ederim lütfen bildiklerini öğrendiklerini paylaşmaya devam et. Çok yararlanıyoruz bunlardan.

7. Sayın Kardanadam hoşgörünüze sığınarak 5-6 yı kendime göre kısaca yazmak istedim
    5-) Geçen seneki genel kurulda sermaye arttırımı ile ilgili sorulan bir soruya verilen cevabın tutanaklara konu ile ilgili bilgi verildi şeklinde yazılması.

6) Bu seneki Genel Kurulun Gecikme sebebinin son tarihten önce yeterince açıklanmaması.

8. Şunuda belirtmek isterim artniyetten ziyade umursamaz olduklarını düşünüyorum.
    Bistte istatistik tutmadım ama birçok şirkette durumun aynı olduğunu düşünüyorum.

Sayfa 202/677 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •