Sayfa 8/27 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
Arama sonucu : 216 madde; 57 - 64 arası.

Konu: BMSTL Birleşik Metal San. VE Tic. A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Merhaba yine ben

Buralardan geçiyorum bi uğrayayım dedim

BMS tel en çok enerji sektörüne satıyor diye biliyorum

2021 de kg bazında 83% ü galvanizli tel ( çinko kaplamalı). Galvanizli tel ise en çok ; güç üretim tesisleri, petro kimya tesisileri ısı değiştiricileri, soğutma bobinlerinde kullanılıyor

%6 sı zinc-alu kaplamalı tel
    selamlar,

- enerji

- tarım

olacaktı.. özrü dilerim.. hızlı yazınca gıda girmiş tarımdan dolayı
    üzüm ve elma bahçeleri için tarıma satışı var..

dediğiniz gibi ağırlık olarak enerji sektörüne satışlar yapılıyor.. zaten bu sektör dikkatimi çekiyor.. en fazla büyüyecek sektörlerin başında geliyor..

2.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku

kg bazında 83% si galvanizli tel satışı yapıyor

183 m ihracat yapmış bmstl
    Tuik te ise toplam galvanizli tel ihracı 663 m. İhracatın 27% sini bmstl yapıyor demek ki ( sapma olabilir Zinc-alu kaplamalı da yapıyor ama toplam üretimin %6 sı kadar)
    bu yıl şirketin ihracatı %80i aşacak..

kapasite kullanım oranı %80bandında.. bu %90 bandına gelir yıl sonuna dek..

fabrikası sektöründeki en modern ve verimli fabrikaymış.. çok beğendim..

3.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku

2022 mayıs haziran 2021 e kıyasla kg da biraz düşüklük var ama tl bazında ihracat 2 katında
    bms nin 3 aylık dolu siparişleri var.. şirketin bu çeyrek kg bazında satışlarını ciddi artıracağını düşünüyorum..

bir de büyük bir enerji oyuncusunun fabrikalarına akreditasyon kazandı.. yakın zamanda kapasite artırıcı yatırım gelebilir

4.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    bms nin 3 aylık dolu siparişleri var.. şirketin bu çeyrek kg bazında satışlarını ciddi artıracağını düşünüyorum..

bir de büyük bir enerji oyuncusunun fabrikalarına akreditasyon kazandı.. yakın zamanda kapasite artırıcı yatırım gelebilir
    Sizce ikinci çeyrek bilançosu kar rakamı yaklaşık ne olur?

5.  Alıntı Originally Posted by moonglow61 Yazıyı Oku
    Sizce ikinci çeyrek bilançosu kar rakamı yaklaşık ne olur?
    ikinci çeyrek net kar beklentim 39m ile 45m arasında..

şirketin halka arzı yeni olduğu için marjlar noktasında belirsizlikle bir aralık oluşturdum..

yeni akredite olunan enerji oyuncusunun sürekli katkısı önemli.. bakalım detaylı bir faaliyet raporu gelirse göreceğiz..

6. Şirketin ana gidelerinden biri enerji gideri

Çünkü galvanizleme yapılırken çinkonun 7/24 sıcak olması gerekiyor. Bunun için 2024 Lisansız GESden elektrik üretimi planlıyorlar.

4% ye yakını enerji maliyeti (sadece elektirik maliyeti mi yoksa doğalgaz da dahil mi öğrenmek lazım)

Avantajlarından bir tanesi tel şirketleri özellikle yurtdışında enerji şirketlerinden yeterlilik için kabul alması2-3 yıl sürebiliyor.

Diğeri de nitrojen ile sıyırma ile galvanizle yapabilmesi - zaten bunun için azot üretim jenaratörü almayı planlıyorlar 2024 de

tabi bir de yurt içi ve yurt dışı satışlar yabancı para ile ( içerde kura endeksliyorlar sanırım)

Filmaşin fosfatlama ile üretim hızı artar ve korozyona karşı daha daynıklı ürünler elde edilir. Makine yatırımları yabancı para ile ama satışların hepsi de döviz ile olduğundan kur artışı yatırımları etkilemez

Şirketin yüksek marjlı ürünlerinden olan çelik halat için de (1+6+12 lik halat) yatırımı var. Ürün yelpazesini artırma çalışmaları var. Misal birkaç yıl önce yüksek korozyana dayanıklı zincalu üretimi yoktu
    Son düzenleme : Uc_kirkbes; 25-07-2022 saat: 02:04.
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

7.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    ikinci çeyrek net kar beklentim 39m ile 45m arasında..

şirketin halka arzı yeni olduğu için marjlar noktasında belirsizlikle bir aralık oluşturdum..

yeni akredite olunan enerji oyuncusunun sürekli katkısı önemli.. bakalım detaylı bir faaliyet raporu gelirse göreceğiz..
    teşekkürler.Çok farklı ve daha uçuk kar tahmininde bile bulunanlar var.8 Ağustos tarihinde açıklanacak bilanço.Sanırım 2023 yıl sonu vade ile beklenip gidişat gözlemlenmeli.Hem sizin hem üç kırkbeş rumuzlu arkadaşın paylaşımları için teşekkürler.Bu tür bilgilendirici paylaşımlar şirkete yabancı yatırımcı adaylarını bilgilendirme açısından gerekli.Bilanço sonrası analizlerde ve fikir alışverişinde görüşmek üzere.

8.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Şirketin ana gidelerinden biri enerji gideri

Çünkü galvanizleme yapılırken çinkonun 7/24 sıcak olması gerekiyor. Bunun için 2024 Lisansız GESden elektrik üretimi planlıyorlar.

4% ye yakını enerji maliyeti (sadece elektirik maliyeti mi yoksa doğalgaz da dahil mi öğrenmek lazım)

Avantajlarından bir tanesi tel şirketleri özellikle yurtdışında enerji şirketlerinden yeterlilik için kabul alması2-3 yıl sürebiliyor.

Diğeri de nitrojen ile sıyırma ile galvanizle yapabilmesi - zaten bunun için azot üretim jenaratörü almayı planlıyorlar 2024 de

tabi bir de yurt içi ve yurt dışı satışlar yabancı para ile ( içerde kura endeksliyorlar sanırım)

Filmaşin fosfatlama ile üretim hızı artar ve korozyona karşı daha daynıklı ürünler elde edilir. Makine yatırımları yabancı para ile ama satışların hepsi de döviz ile olduğundan kur artışı yatırımları etkilemez

Şirketin yüksek marjlı ürünlerinden olan çelik halat için de (1+6+12 lik halat) yatırımı var. Ürün yelpazesini artırma çalışmaları var. Misal birkaç yıl önce yüksek korozyana dayanıklı zincalu üretimi yoktu
    teşekkürler.. önemli bilgiler..

yeni arz olmuş şirket..

small cap.. büyüme hikayesi var.. şimdiden yerimiz ayırdık..

Sayfa 8/27 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •