Sayfa 848/993 İlkİlk ... 348748798838846847848849850858898948 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 6,777 - 6,784 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Bigmac her ülkede aynı fiyat olması zor. Bir defa kullanılan ürünler o ülkedeki yerel üreticilerden temin ediliyor. Merkezden dağıtılmıyor bütün dünyaya. O yüzden her ülkede yenen hamburgerin tadı farklı olur. ABD’deki hamburgerin içindeki köfte ile bizdeki aynı değil…

2. Evet bazı ülkelerde içinde domuz eti bile olabiliyor

3.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Evet bazı ülkelerde içinde domuz eti bile olabiliyor
    Mcdonalds daki kofte domuz etinden yapilmaz

Bigmac ve bigmcrib farkli urunler

Özellikle öyle bir fast food ürünü var ki dünyadaki her McDonald's'ta bulunabilmesi nedeniyle yurt dışı gezi ve seyahatlerinin de vazgeçilmez lezzeti. Şimdiden herkesin Big Mac dediğini duyar gibiyim. Big Mac öyle uluslar arası bir nitelik kazanmıştır ki The Economist dergisi tarafından 1986 yılında ülkelerin fiyat düzeyini ve satın alma gücünü gösterebilmek amacıyla Big Mac Index'i yayınlanmaktadır. Buna göre ülkelerde satılan bir adet Big Mac hamburgeri üzerinden ülkeler arası satın alma gücü paritesine göre döviz kuru seviyesini ölçmek için kullanılmaktadır.

Bu tarz fast food restoranları birçok kişi tarafından hem ucuz hem de güvenilir olması nedeniyle tercih edilmektedir. Big Mac Index'ine göre Türkler'in 2017 yılında en çok ziyaret ettiği 5 ülkeye istinaden Big Mac fiyatlarını kıyaslayacak olursak aslında mevcut Türkiye fiyatlarının üzerinde bir para harcadığımız açıkça görülmektedir. Türklerin en çok ziyaret ettiği 5 ülkedeki Big Mac fiyatlarına Amerikan doları bazında şöyle bir bakacak olursak:

1) Gürcistan - 4.47 💲

Ortalama 11.65 Gürcistan Larisi

TL olarak karşılığı ise 17 TL'dir.

2) Yunanistan - 3.83 💲

Ortalama 3.10 Euro

TL olarak karşılığı ise 15 TL civarındadır.

3) Bulgaristan - 4.47 💲

Ortalama 7.30 Bulgar Levası

TL olarak karşılığı ise 17 TL'dir.

4) Almanya - 4.45 💲

Ortalama 3.70 Euro

TL olarak karşılığı ise 17 TL dolaylarında.

5) İsviçre - 6.74 💲

Ortalama 6.50 İsviçre Frangı

TL olarak karşılığı ise 25 TL civarındadır

Türkiye'de ise bir Big Mac fiyatı 3.01 💲 seviyelerindedir. Yani yaklaşık 11 TL'dir.
    bir halt olacağı yok.

Dolar 3.70 lerde iken yazılmış sanırım
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Mcdonalds daki kofte domuz etinden yapilmaz

Bigmac ve bigmcrib farkli urunler
    Yurtdışına çıkıpta ben domuz eti yemiyorum diyip mangalda tavuk dana eti kuzu eti siparişi veren herkes salaktır. Sonuçta hepsi aynı mangalda pişiyor.
    Ben hep tavuk yedim dana biftek yedim kuzu pirzola yedim diyenlere çok gülüyorum.

Domuz eti yemek istemiyorsan heryrrde peynirli pizza yiyecen makarna yiyecen
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Yurtdışına çıkıpta ben domuz eti yemiyorum diyip mangalda tavuk dana eti kuzu eti siparişi veren herkes salaktır. Sonuçta hepsi aynı mangalda pişiyor.
    Ben hep tavuk yedim dana biftek yedim kuzu pirzola yedim diyenlere çok gülüyorum.

Domuz eti yemek istemiyorsan heryrrde peynirli pizza yiyecen makarna yiyecen
    tamam başgan adam etini yemiyo oraya yağı aktıysa ona bandıysa problem olur mu?

8. İlaçların çoğunda domuz katkısı jelatin vs. veya alkol türevi mevcut.

Dinden çıhtıh yiğenim galiba

ytd

Sayfa 848/993 İlkİlk ... 348748798838846847848849850858898948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •