Sayfa 530/2209 İlkİlk ... 3043048052052852953053153254058063010301530 ... SonSon
Arama sonucu : 17672 madde; 4,233 - 4,240 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. @erefefik

2. Koray Pehlivanoğlu
    @korayphlvglu
    Enderun Mektebine neden Türkler ve Müslümanlar alınmazdı?

1- Enderun mektebi Osmanlı bürokrasisine kalifiye insan yetiştirmek amacıyla kurulmuş okullardı. Bir tür erken üniversite gibi de düşünebiliriz bunları. Osmanlı bu geleneği Bizans'tan devralmıştı.
    2- Türk ve müslüman olmayan ailelerin zeki ve gösterişli çocukları bu Saray içinde konumlanan okullara alınır, matematik, coğrafya, mantık gibi pozitif bilimler yanında şiir, edebiyat, dil bilgisi de öğrenirler ayrıca Arapça ve Farsça gibi dil derslerini de alırlardı.
    3- Bunun yanında Kuran, Hadis gibi dini konularda da bilgi sahibi olurlardı.
    Bu okulda okumak bu gençler için toplumsal hiyerarşide ilerlemenin, seçkinler sınıfına adım atmanın yoluydu. Hem devlet bürokrasisi, hem de Osmanlı ordusunun komuta kademesi bu okullardan sağlanırdı.
    4- Türkler ve müslümanlar bu ayrıcalıklı imkandan hiçbir zaman yararlanamadılar. Osmanlı seçkinleri her zaman gayrimüslimlerin devrişilmesiyle sağlandı. II. Murat Döneminde kurulan bu okullar Tanzimatın ilanı sonrası kadar varlığını sürdürdü.
    5- Niye Türk ve müslümanların seçkin sınıfta yer alması istenmezdi sorusunun cevabını bulmak size kalıyor. İlköğretimde size öğretilen ezberlerin dışına taşacağınızı ümit ediyorum.

Nüfusun yarısını devletten uzak tutmaya özel çaba harcamanın bir gerekçesi olmalı değil mi?
    .................................
    @erefefik

3. @erefefik

4. Hamza Yardımcıoğlu
    @hyardimcioglu
    ·
    12s
    Helak olacaksınız. Çünkü hak ettiniz.
    @erefefik

5. DrUğurmete
    @drugurmete
    ·
    22s
    İki yıl içinde, insanlık, tarihin en büyük küresel sahtekârlığına maruz kaldı.
    @erefefik

6. CANPOLAT
    @prizma44444
    ·
    8s
    İTİRAFLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR..‼
    ABD Coronavirus Görev Gücü'nde 2020-2021 yıllarında görev alan Dr. Deborah Brix:
    "Bu aşıların (Covid-19) enfeksiyona karşı koruma sağlamayacağını biliyordum. Ve bence aşıları abarttık..."
    @erefefik

7. https://www.google.com/amp/s/www.bir...lah-tir-396777

Diyanet'ten hayat pahalılığı fetvası: "Fiyatları tayin eden Allah'tır.
    Senelerce vergi verdim.
    @erefefik

8. https://noktahaberyorum.com/prof-dr-...rulebilir.html

Prof. Dr. Korkut Boratav’dan döviz krizi uyarısı: Mevcut durum en fazla birkaç ay daha sürdürülebilir.
    @erefefik

Sayfa 530/2209 İlkİlk ... 3043048052052852953053153254058063010301530 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •