Sayfa 144/751 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244644 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 1,145 - 1,152 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    istenilirse calismaya hazir olmasi yeterli. Alacak olan zaten calistirma niyetiyle alacaktir

gecen sefer 2016 yilinda negatif olan faktorler terse donmus durımda

Petrol ve Gaz fiyatlari arttigi icin basta korfez ulkeleri olmaknızere petrol ve dogalgaz ihrac eden ulkeler iyi durumda

Halihazirdaki elektrik marji pozitif olmasi da olumlu
    En onemlisi Katar ile ilgili LNG ticaretinin artmasi ve entegre yapinim olusturulmasi her zamankinden daha olasi.

Almanlarin bu resti satisa egilimli olduklarina isaret ediyor

Haa satis olmayacaksa -olacagina dair gozuken de bir sey yok - o zaman Trcas icin zor gunler basladi demek.
    Botaş ‘ ın bize kullandırdığı gazın fiyatının altında gaz maliyeti oluşturabileceklerse( şu dönem çok zor) Katarlı, Azeri, Rus bu santrale talip olabilir. Ödemelerle ilgili vade uyuşmazlıklarınıda sermaye koyarak giderebilirler.

Tabi dediğim gibi Türkiye de spota elektrik satan santral almak, ya para aklamaktır ya da daha büyük bir resmi görmektir. Ben o “ büyük” resmi henüz göremedim.

2. https://assets.kpmg/content/dam/kpmg...orel-bakis.pdf

Eski tarihli rapor. Paylaşayım dedim. Günümüze uyarlaması biraz zor

3.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    keske satilsa ;
    santral 450 mln euroya bile satilirsa hisse aninda 1 dolari gorur )

ote yanda satis beklentisi su asamada husnukuruntudan ote bir sey degil maalesef
    400m euro yu veren olursa, Almanlar tek seferlik zararı yazar, arkasına bakmadan gider.

4.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    keske satilsa ;
    santral 450 mln euroya bile satilirsa hisse aninda 1 dolari gorur )

ote yanda satis beklentisi su asamada husnukuruntudan ote bir sey degil maalesef
    abi üretim yap; bu şartlarda üretmem

haklı gerekçeleri olabilir üretim yapmamak ile ilgili. düzenleyici kurum mevcut durumu değiştirmezse !!

illaki satıp çıkar diye düşündüm

5.  Alıntı Originally Posted by delicocuk35 Yazıyı Oku
    abi üretim yap; bu şartlarda üretmem

haklı gerekçeleri olabilir üretim yapmamak ile ilgili. düzenleyici kurum mevcut durumu değiştirmezse !!

illaki satıp çıkar diye düşündüm

alici bulursa )

2016'dan beri zoraki buradalar zaten ama alici bulamiyorlar.
    benim esas kastettigim alici kismiydi

6.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    400m euro yu veren olursa, Almanlar tek seferlik zararı yazar, arkasına bakmadan gider.
    400 mln euro veren olsa zaten zarar da yazmaz. 600 mln euronun 1/3ten fazlasi 8 yilda amortisman olarak yazilmistir zaten.

7.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    400 mln euro veren olsa zaten zarar da yazmaz. 600 mln euronun 1/3ten fazlasi 8 yilda amortisman olarak yazilmistir zaten.
    400m dan bize düşen anca cari piyasa değeri + 20-28,5m euro borç. Ehh fena sayılmaz. 😂

Sayfa 144/751 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244644 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •