Sayfa 297/401 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397 ... SonSon
Arama sonucu : 3201 madde; 2,369 - 2,376 arası.

Konu: RYGYO - Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. 2024 yılı için 2 MİLYAR kira beklediğimi yazmıştım. Çok fazla nasıl olacak diyen olmuş.
    2022- 750 mn hasılat
    2023- 1.3 mn hasılat
    2024- Büyük sözleşmelerin çatır çatır yenileneceği seneler geliyor. Eski fiyatları kalır mı sizce? Şimdi bile sözleşme yenilemelerinde yeni kiralar 3 katı fiyatlarda. Bu nedenle 2024'te kira 2 milyar. GES tarafı toplam hasılat içerisinde hep düşük payda kalacak ama 250-500 milyon bandına bile çıkacak 5 sene süre zarfında.

Bu TR borsası inanılmaz ucuz ya. Şirket enflasyondan besleniyor, depo yapım maliyetleri ortada. Kurumsal depo ihtiyacı tedarik zincirinde TR nin öne çıkmasından dolayı giderek artıyor. Biz de sanayi bölgesinin resmen tekel depocusuyuz. 2015 lerde 60-70 kuruşken ne kadar ucuzsak, bugün daha da ucuzuz. 2 milyar kira aldığın evini kaça satarsın bir düşün istersen. ben 30 milyardan aşağı satmam, çünkü elektiriğimi de kendim üretiyorum bak o da var. EEE 30 milyar PD hisse başı 60 TL yapıyor beyler. Şaka değil hesap ortada.

Herkesin kendi yatırım görüşüdür. Yatırım tavsiyesi değildir. Özkaynaklarını her sene istikrarlı büyüten borçlanan ve kurumsal depoculuk alanında vizyoner işler yapmaya çalışan şirket ekibine de tebriklerimi gönderiyorum. Yok egemence inşaata yaptırıyormuş bilmem ne diyenler var, fiyatlar ortada milyarlardan bahsedilen şirkette piyasa fiyatından yapılan işler için ortalığı ayağa kaldırmakta hoş değil.

Yolumuz açık yola devam.

2.  Alıntı Originally Posted by chaos Yazıyı Oku
    Değerli arkadaşlar buradaki en kötümser insan bile haklı olsa ve diyelim ki seneye iki sene TÜFE artışı bile olmadan kira gelirleri aynı kalma zorunluluğu olsa, Muhit projesi 2 sene daha bitmese, Oto galericileri seneye anca yapıp satsak, firma bir daha arsa almasa, bir daha hiç GES kurulmayacak olsa bu firma yukarıda saydığım şartlarda dahi BENCE bedava. Bunun da sebebi basit. Bu dediklerim olsa bile, firmaya uzun vadeli olarak yatırım yaptıysanız 2 sene sonra tüm bu olumsuzluklar gidince (ki ben çok daha olumlu bir projeksiyona sahibim firma geleceği hakkında, hatta genel kurula çift haneli fiyatlarla gireceğimizi düşünüyorum ) firma senelik 2 milyar NAKİT AKIŞI YARATAN (değerleme hariç) bir firma haline gelecek. Prospektif FK'sı en olumsuz senaryoda dahi (üstelik değerleme artışlarını FK'dan dışlayarak) 3 demektir bu. Borçsuz sayılabilecek (eninde sonunda Muhit ve Oto galericiler borcu kapatacaktır), arsa arzı ve kurulum maliyetleri dolayısıyla bu ölçekte rakibi Gebze - Çorlu arasında ileride bile olamayacak bir tekelvari depocuya bu fiyatlarla ortak olmak benim hayalimde bile göremeyeceğim bir fırsattı. Türk sermaye piyasalarına bu anlamda teşekkür ediyorum. Firmanın MKK'dan bloke koyduğum 1 / 5000 ' i ile ileride emeklilik hayatımda ne yapacağımı düşünmeden hareket edebiliyorum. Tek bir zorluk var şu an bence: Sabırlı bir şekilde beklemek Tüm ortaklara bol kazançlar. Seneye genel kurulda görüşmek üzere.
    1/5000 sadece 400000 TL yapmiyor mu?
    Acaba oranı yanlış mi yazdiniz?
    24000$ ile nasil emekli olacaksiniz merak ettim

3. Şu an 430.000 TL yapıyor evet. Ancak satmadan elde tutmayı düşündüğümü ve müthiş bir nakit üretme potansiyeli gördüğümü de belirttim. Dolayısıyla 24.000 USD olarak kalacağını düşünmüyorum bu yatırımımın Tabi bunun için firmaya zaman vermemiz lazım ki benim bununla ilgili bir problemim yok.

4. tahtacı MIZRAK çuvala sığmıyoooooor tahtacıııı. Kap yolluyorsun aylık m2 30 TL olan yerler yeni sözleşmelerde 130 a gidiyor tahtacıııııı. Böyle talep devam etsin 2024 te 2 milyarda olur 2.5 milyarda hasılat. MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR. DAHA FAZLA TUTARSAN MAL KAPTIRIRSIN SÜR GİTSİN ATI. KALDIR TAHTAYI. TAHTACIIII, BU SAATTEN SONRA MAL BASARAK BASKILAYAMAZSIN. BAHANEN HAZIR DÖVİZ BORCU KUR KRİZİ AMA YEMEZLER. KİRALAR 3 E 4 E 5 E KATLIYOR. 2 YILLIK KİRAYA ŞİRKET Mİ SATILIR SPEK BEY. DAHA BENİM MİLYARLIK DEPOLARIM ARSALARIM VAR DALGA MI GEÇİYORSUN BİZLE.

SPEK BEEEY MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOOOOR.

5. YA YAZMAYIM YAZMAYIM DİYORUM, NATEN KURULU GES GÜÇ 118 MW idi. Bizim carı 24, hedef 40, potansiyel 100 MW. Bu mızrak çuvalı delmeye başladı haberiniz olsun. Yatırım tavsiyesi değildir. diye belirteyim de, garip garip tipler türemeye başladı, bugün 4.40 görenin yarın 4.30 görmeyeceğinin garantisi ne diye falan yazıyorlar, çok ilginç tipler bunlar. Herkes kendi risk algısna göre hareket etsin, yarın kur patlar bişey olur döviz borcu var diye basarlar aşağı sonra ağlama duvarı olur burası gerek yok. Bunlar şahsi görüşlerimdir, tavsiye içermez.

6. Konut fiyat endeksi ortalama %140 arttı son 1 yılda....

Yani konutların değeri 100 ise 240 oldu... Arsa ve işyerlerinin değeride bu kadar artmıştır... Yani sene sonu pörtföy değerlendirmesi yapıldığında pd/dd değeri iyice kelepir hale gelecek...

onun için şimdiden toplamak lazım...
    Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.

7. 6 Aylık nit kar 59.3 mln tl.
    2.ceyrek 47 mln tl.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. bilançoyu biraz inceledim....

çok güzel bir bilançomuz var....

yıllıkta ciromuz 600-700 milyon tlyi bile geçecek gibi görünüyor....

yeni yatırımlarda tüm hızıyla devam ediyor...

orta ve uzun vadeli çok güzel fırsatlar barındırdığını düşünüyorum
    Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.

Sayfa 297/401 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •