Beklenti bitti dxy düşüyor.
Beklenti bitti dxy düşüyor.
Nasdag +4,17
Faiz arttı, nasdag uçtu.
Mayayı önce 30 derecede 1 çay bardağı süte döküp karıştırıp yarım saat bekliyorsunz.Eğer varsa 1 çay kaşığı eski yoğurduda bardağa koyup karıştırın. Böylece 1 bardak süt içinde maya ve 1 kaşık yoğurt oalcak.
Yarım saat sonra 3 litre kutu sütü 48-49 dereceye getirip mayalı sütü içine karıştırıyorsunuz.
Bundan sonrası çok önemli en az 3-4 katlı bir örtüyle tencereyi kaplamanız lazımki soğumasın. 47-48 dereceyi muhafaza etmeniz lazım.
Sarmaladığınız tencereyi soğumayacak bir yere koyun 10 saat sonra açın, soğuyunca dolaba koyun, 12saat sonra yenebilir oluyor.
Bu yaptığınız nedir? Yogurttan farklı bir sey mi ?
Eğer yoğurtsa, zaten mayalamak için yoğurt da kullanıyorsunuz. Extra paket mayaya ne gerek var ?
Anlamadım, öğrenmek için soruyorum.
Normal yoğurt bakterileri şunlar
Lactobacillus bulgaricus
Streptococcus thermophilus
Bu mayada bu bakteriler haricinde faydalı bakterilerden
Bifidobacterium animals ssp.
Bifidobacterium infantis,
Bifidobacterium longum,
Bifidobacterium bifidum,
Lactobacillus casei,
var.
Kısaca normal yoğurttan daha fazla bir şey yiyorsunuz.
Bağırsaklar bayram ediyor.
Sepet kur tarihin en iyi günlük kapanışını yaptı.
Sepet kurun kayda değer yükselişine sadece EUR/USD'nin ralli yaptığı günlerde izin verilmesi ve ABD seansı müdahaleleri, bunu yapanların elini açık ediyor: Yeni zirveler gayet olası.
--Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir
Yer İmleri