Originally Posted by
külyutar
Ky nin davranýþ indikatörü olarak sizi okusa , tahta sahibi bu için iyi bir gösterge olur.
Siz satýnca, ky nin direnci kýrýlmýþ.olarak algýlýyor ve bir süre sonra tahta hareketleniyor
Bakalým bu seferde aynýsý olacak mý
Eðer yine tahta hareketlenir ise, sizi ters indikatör olarak kabul edip, bu sayfada aldým dediðinizde bir miktar ben satýcam, sattým dediðinizde geri alýcam hisseyi .
Bakalým tutacak mý bu taktigim yeðeenn

))
Yeðen mi ben sulalemin dayýsýyým ama.. ? Yaþ 53 külyutar senin kaç? Öyle bir þey var zaten iddialarýmda borsada tabi genelde 1 ile yanýlýrým. Ama eylem olarak fazla bile beklerim.. bu k.y. profili, psikolojisi, tutumu denmez. Çünkü doðru hareketim. Mesela 1 TL vermiþtim bunda aldýðým kaðýt asýl bu gün tam tavan daha yakaladým. Örneðin sen buraya geldiðimde ilk gün bana "Düþüþe trade bitti artýk" demiþtin. Þu anda sana göre 12 leri konuþacaktýk. Ee ne oldu Düsüþe Trade devam ediyor..? Ýnþallah buradan aþaðý gitmez dicemde maalesef düþüþün devam edeceði yönünde görünüm var. Bence..
O senin kastettiði ni borsaya 98 de ilk girdiðimde yapýyordum. En büyük hatamda bu gün speklerin yaptiðýný yapmaktý.
Sa laklýk iþte. Ralli zamaný al sat yaparak en çok kazanan ben olacaktým güya.. özgüven patlamasý.. hatta þunuda itiraf edeyim günde 6-7 defa alýp satarken son aldýðým kaðýt tavan yapmadý diye tabana yakýn satabiliyirdum.
) Ama hepten salaklýk deðildi çünkü tecrübe olsa gerçekten epey kazanma potansiyeli vardý. Örneðin snmpa nýn 5 dk. da 2 taban tavan yaptýðýný hatýrlýyorum.
Tek hatam borsayý tradeden ibaret bilmekti. Oysa batmadan önce hangi kaðýttý þu an hatýrlayamayacaðým 1 ay hiç iþlem yapmadan bekleyebilseydim % 400 kazanabilirdim batmak yerine.
Aslýnda Bilgi sahibi olmak demek bir iþte uzun süre durmak deðil yaþamak tatmak demek ki ben borsayý son rallide burvada öðrendim diyebilirim. Ama o bile tesadüf bir yerde örneðin hktor denen þahýs olmasaydý kaðýt 45 kat deðilde belki 2 kat giderdi. Gerçi bana o da yeterdi. Çünkü baya zirveler görünce kazanmak denen þeyde göreceli hale gelebiliyor. Hoþ ralli bitip Düþüþe tradeye baþlayýnca spekler görecelilikte kalmadý.
Bu yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Yer Ýmleri