Sayfa 692/1312 İlkİlk ... 1925926426826906916926936947027427921192 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,529 - 5,536 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Elinizi korkak alıştırmayın, aldığınız fiyatın 3 katı fiyat koyun. Amerika da neymiş? Türk konut sektörünün gücünü tüm dünyaya gösterelim.
    2008'de USA'de emlak çöküşü yaşandı, 2014'te biz emlak fiyatlarında zirveyi gördük.
    Amerika'da emlak krizi var diye korkup Türkiye'deki evini ucuza satan adamın, 2014'teki zirve fiyatlar karşısında psikolojisi ne hale gelmiştir acaba.

Yine aynısı olacak demiyorum.
    Her ülkede ekonomik dalgalanmaların "biribiriyle senkronize" yaşanacağını zannetmek yanlış diyorum.
    Türkiyede emlak sektörünün durumu iller arasında bile çok fark ediyorken, USA'den örnek vermek epey mantıksız.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Ev sahibi kiracı davalarında astronomik artış! 'Ocak 2023'e süre veriliyor, ev sahipleri çok pişman'

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...eb705dc33d66b1
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    2008'de USA'de emlak çöküşü yaşandı, 2014'te biz emlak fiyatlarında zirveyi gördük.
    Amerika'da emlak krizi var diye korkup Türkiye'deki evini ucuza satan adamın, 2014'teki zirve fiyatlar karşısında psikolojisi ne hale gelmiştir acaba.

Yine aynısı olacak demiyorum.
    Her ülkede ekonomik dalgalanmaların "biribiriyle senkronize" yaşanacağını zannetmek yanlış diyorum.
    Türkiyede emlak sektörünün durumu iller arasında bile çok fark ediyorken, USA'den örnek vermek epey mantıksız.
    2008'de bizde de kriz oldu, konut fiyatları dolar bazında %20-25 düştü. Fiyatların ileriki yıllarda yükselmesi, krizin bizi teğet geçtiği anlamına gelmez.

Satın evlerinizi önümüzdeki yıllarda fırsat ayağınıza gelecek 10 a sattığınızı 5 alacaksınız yani 1 daireye 2 daire götüreceksiniz
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Satın evlerinizi önümüzdeki yıllarda fırsat ayağınıza gelecek 10 a sattığınızı 5 alacaksınız yani 1 daireye 2 daire götüreceksiniz
    Daha önce de yazmıştım.

İstanbul'da 2 yıl önce fiyatı 2 kilo altın karşılığı olan dairelere emsal fiyatlar bahanesiyle bugün 3,5-4 kilo altın isteniyor.

Kesinlikle emlak piyasasını müteahhitler ve emlakçılar bozuyorlar.

Araba piyasasını da bayiler ve galericiler manipüle ediyor.

Ve göz göre göre yapılan bu zulümlere kuru gürültü dışında hiç bir şey yapılmıyor. Anlamak mümkün değil.

6. bu emlakcilar 2019 yilinda niye evleri satamiyordu, nasil manupile edemiyorlardi piyasayi. Son yillarda adamlara ozel bir yetenek mi geldi?

Ayni sekilde 2018 kur krizinde otomotiv bayiileri neredeyse her gun arac aldiniz mi indirim yapalim diye ararken neden manupilasyon yapamadilar?

Piyasayayi emlakcilar bozuyor diye dusunenlerin gida fiyatlari marketler yuzunden artiyor diyen ak comarlardan farki yoktur gozumde.

Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku

Kesinlikle emlak piyasasını müteahhitler ve emlakçılar bozuyorlar.

Araba piyasasını da bayiler ve galericiler manipüle ediyor.

Ve göz göre göre yapılan bu zulümlere kuru gürültü dışında hiç bir şey yapılmıyor. Anlamak mümkün değil.

vay vay ,

bostancıda sahile 2. sırada 125 metrekare ya va ya yok , geçen sene 15.000 tl'ye kiralanan yer , ya kiracı çıktı veya bir altı ,üstü olabilir...

merak ettim buralarda kiralar ne alemde ,
    sahibinden'e ilan koymuşlar (aracı emlak firması , kw cadde ) 40.000 tl'cik aylık kira, 80.000 tl'cik teminat ,ayrıyetten binanın 1.080 tl'cik aidatı varmış....ama süper tabak gibi deniz görüyor 25 metrekare salonu varmış ...kapalı garajı varmış....

Oysa işyerleri yavaş yavaş kapanmaya başaladı ,adam verimli çalışamıyor , yeni zamlarla kurtarmayacağını bildiği için anahtarı işyeri sahibine teslim ediyor....

bu ne iştir bir yerde barınma için istenen abuk sabuk rakamlar ,bir yerde iş yapamadığı için dükkan anahtarını mal sahibine verenlar....

zıvanadan çıkmışız zıvanadan
    bu ne yaban çelişki....

8.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    vay vay ,

bostancıda sahile 2. sırada ....
    süper tabak gibi deniz görüyor....

barınma için istenen abuk sabuk rakamlar ....

zıvanadan çıkmışız zıvanadan
    bu ne yaban çelişki....
    Evet çelişkiyi ben de fark ettim.
    Deniz manzarasıyla "barınma" kelimesi epey çelişkili olmuş.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 692/1312 İlkİlk ... 1925926426826906916926936947027427921192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •