Sayfa 918/1003 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 7,337 - 7,344 arası.

Konu: Viop XLII

1. Ukranya savaşında teminatın %75 i gitmişti benimde geceye ilk kez long girmiş ve patlamıştım

2.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Yüzde 90 enflasyon varsa
    Ben hissedilen 160 olduğunu düşünüyorum
    Resmî rakamlar ile gitsek bile 1 sene de parayı 2 katlasan bile para kazanmış olmuyorsun

Yani bu enflasyon işini çözmek gerekiyor fiyatlamalar bile sağlıklı olmuyor
    Yüzde 100 uzeri enflasyonda endeks ralli yaparken cinle tayvan savaşacak diye short açıyorsun ama hoca o nasıl olacak.

3.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Yüzde 90 enflasyon varsa
    Ben hissedilen 160 olduğunu düşünüyorum
    Resmî rakamlar ile gitsek bile 1 sene de parayı 2 katlasan bile para kazanmış olmuyorsun

Yani bu enflasyon işini çözmek gerekiyor fiyatlamalar bile sağlıklı olmuyor
    ben sıklıkla edirneye giden biriyim, öteden beri yunan-bulgar buraya gelirdi alışveriş için ama özellikle son bir senedir bu alışveriş turizmi adeta patlamış durumda.. yunan avro kullanıyor, bulgar levası da avro peg edilmiş, leva/avro sabit.. temmuz.2022 itibariyle avro/TL kuru geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 74 artmış- aylık ortalamalar bazında.. yunanistan ve bulgaristan kendi içindeki yılık enflasyon rakamları ise yüzde 10 civarında.. bu durumda son bir yılda yunan-bulgar alım gücü yüzde 85 artmış durumda TL olarak..

eğer kimilerinin iddia ettiği gibi yüzde 160 enflasyon varsa, yunan-bulgar nezdinde edirne fiyatları avro bazında yüzde 70 artmış demektir ki, böyle bir şey olsa tek bir yunan-bulgar alışverişle gelmezdi.. yani son bir yılda edirne fiyatları TL bazında yüzde 85 altında bir artış göstermiş olmalı ki, alışveriş için birbirlerini ezerek edirneye koşuyorlar

4. Ne durumdayız
    X100 usd bazlı log grafik
    Resimden anlayacağımız
    önümüzdeki iki hafta da sağlıklı hedef 170-174 usd bölgesi olarak durmakta
    ara hedefler de var tabii
    TL olarak bakarsak önce 2770-2850 bölgesi demek
    sonra 3050-3100 bölgesi demektir
    Yanı bugünkü kurlarla durum kabaca böyle
    Şuan daha RSI düşen kanalı kırmadı
    o nedenle yukarı daha yolu var olarak algılamak lazım
    yinede ne olacağını bilmek mümkün değil
    teknik analiz ne olacağını bilmek değildir
    ne olursa ne yapılması lazım onu bilmektir
    şuan alım var ve pozda olmak lazım

5. Haftalik TL log grafik
    Bunda da 3100 hedef gibi duruyor
    RSI daha düşeni yeni kıracak gibi
    o nedenle yukarı gitmesi daha olası

Alıntı Originally Posted by Se_M Yazıyı Oku
    Kuşun bilanço tarihi bell mi.. geçen sene 10 uydu sanırım. Bilanço açıklanınca bakalım ne yapacaklar taban mi tavan mı...
    Geçen yıl 11 Ağustos da gelmiş,
    THYAO 'NIN 2021 YILI 6 AYLIK KONSOLİDE NET ZARARI 59.000.000 TL (2020/6 AYLIK: -4.257.000.000 TL)

THY Yatırımcı İlişkileri tarafından yapılan duyuruyla ikinci çeyrek mali sonuçlarının 11 Ağustos 2022'de 17:00'da açıklanacağı ifade edildi.

THY, Covid-19 salgını kaynaklı krizin etkilerine ve artan jeopolitik gerilimlere rağmen 2022 yılının birinci çeyreğini 163 milyon dolar esas faaliyet karı ve 161 milyon dolar net kar ile tamamlamıştı.

Bu perşembe seans içinde gelecekmiş, taban ve ya tavan olmaz sanırım, günlükçülerin ve açıkcıların pozisyonlarına göre testere yapar gibi.

ben de normal grafiğe bakıyorum sayın yemekçi.. son dönemlerde hep aynı yerlerde takıldık durduk...
    https://www.tradingview.com/x/zwOay2jM/
    https://www.tradingview.com/x/iToGJ0K4/
    1,3-2,0 arası gidip gelmişiz orta sınır 1,65.. üstü satış, altı alış gibi olmuş.. en kötü ihtimal kasım 2023ü işaret ediyor
    iyi hafta sonları dilerim saygılar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 918/1003 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •